PREJUDICIU DE PESTE 2 MILIOANE EURO Surse: Percheziţii la firme ale lui Ioan Niculae pentru evaziune fiscală şi spălare de bani

Alexandru Costea
Anticorupţie / 23 iulie 2015

Surse: Percheziţii la firme ale lui Ioan Niculae pentru evaziune fiscală şi spălare de bani

Este vizată şi firma Interagro

Actualizare 16:04 Iubita lui Ioan Niculae, adusă la DNA

Nicoleta Toncea, iubita lui Ioan Niculae, a fost adusă joi cu mandat la sediul Direcţiei Naţionale Anticorupţie, pentru audieri, în legătură cu dosarul în care s-au făcut percheziţii la domiciliul omului de afaceri şi la SC Interagro.

---

Procurori ai DNA fac, astăzi, percheziţii la firme ce aparţin lui Ioan Niculae, printre care şi Interagro, pentru evaziune fiscală, spălare de bani şi alte fapte de corupţie precum trafic de influenţă, ne-au declarat surse judiciare.

Prejudiciul estimat de procurori este de peste 2 milioane de euro, potrivit surselor.

Un comunicat emis de DNA arată: "Procurori din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie, Secţia de combatere a infracţiunilor asimilate infracţiunilor de corupţie, efectuează cercetări într-o cauză penală ce vizează suspiciuni privind săvârşirea unor infracţiuni de corupţie şi economice (evaziune fiscală şi spălare de bani), comise în perioada 2008 - 2009.

În cursul zilei de 23 iulie 2015, ca urmare a obţinerii autorizărilor legale de la instanţa competentă, sunt efectuate percheziţii domiciliare în 11 locaţii situate în municipiul Bucureşti şi în judeţele Teleorman şi Prahova, reprezentând sediile unor societăţi comerciale şi domiciliile unor persoane fizice.

În cauză, procurorii beneficiază de sprijin de specialitate din partea Serviciului Român de Informaţii şi din partea Brigăzii Speciale de Intervenţie a Jandarmeriei".

La începutul lunii aprilie, Curtea de Apel Bucureşti l-a condamnat, la doi ani şi şase luni de închisoare cu executare pe omul de afaceri Ioan Niculae, iar Bunea Stancu, fostul lider PSD Brăila, a primit trei ani, în dosarul "Mita la PSD".

Gheorghe Bunea Stancu a primit o pedeapsă de trei ani de închisoare cu executare, iar Ioan Niculae, Gheorghe Teodorescu şi Viorel Barac pedepse de câte doi ani cu sporuri de şase luni, astfel că fiecare execută o pedeapsă de doi ani şi jumătate de închisoare.

Instanţa a mai decis confiscarea sumei de 641.000 de lei de la Ioan Niculae.

În acest dosar, în primă instanţă, Judecătoria Sectorului 1 a decis, în 20 noiembrie 2013, achitarea omului de afaceri Ioan Niculae, aceeaşi decizie fiind luată şi în cazul lui Gheorghe Bunea Stancu, Viorel Bărac şi Gheorghe Teodorescu.

Decizia Judecătoriei Sectorului 1 a fost contestată la Curtea de Apel Bucureşti, care a dat joi o decizie definitivă în acest dosar.

Gheorghe Bunea Stancu a fost acuzat de DNA că s-a folosit de funcţia pe care o deţinea în partid ca să "obţină pentru altul bani sau foloase necuvenite", în campania electorală din 2009, când Mircea Geoană a candidat la preşedinţia ţării.

Bunea Stancu i-a cerut 1 milion de euro omului de afaceri Ioan Niculae, pentru a susţine campania electorală a lui Mircea Geoană. O parte din bani, aproximativ 150.000 de euro, au fost plătiţi prin casa de sondaje INSOMAR, deţinută de Sorin Ovidiu Vîntu.

În schimbul banilor, potrivit procurorilor, omul de afaceri urma să aibă un cuvânt de spus la numirea unor persoane în funcţii importante din Guvern. Scopul a fost ca persoanele ce urmau să fie numite în funcţiile importante să îi susţină interesele, şi anume să acorde avantaje companiilor sale şi să le vândă gaz la un preţ mult mai mic.

Opinia Cititorului ( 3 )

  1. Nici un roman sa nu mai indrazneasca niciodata sa fabrice ingraseminte chimice in Romania. Toti banii veniti de la UE pe Agricultura, trebuie sa se intoarca exact cum au venit catre firmele nemtesti, olandeze si elvetiene.

    1. Nicolae este un idiot sumbru dar lucrurile trebuie cumva separate.

    Niculae a facut parte din gasca de securisti care au decis si executat puciul din 89 si care, ulterior, au dus la indeplinireplanul de confiscare sistematica a economiei nationale prin transferarea principalelor obiective catre ei.

    Din pacate, acesti nemernici nu au fost in stare sa gestioneze avutia si ei au continuat sa sugrume statul, care a continuat sa-si directioneze resursele tot catre aceasta gasca.

    Ei au stors tot ce puteau de la stat, au folosit fara scrupule o forta de munca extrem de prost platita, n-au investit aproape nimic si acum imperiile lor se clatina din temelii. Din pacate nu se mai poate face mare lucru dar cel mai import lucru este ca acestor lipitori sa li se confiste avutia furata, sau ce a mai ramas din ea si sa se gaseasca mecanismele transferarii activelor strategice catre investitori cat de cat de buna credinta. Important este ca statul sa nu mai poata fi furat de securistii vechi care sunt o sleahta extrem de puternica si de unita inca. 

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

26 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9759
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4629
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2641
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9642
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.8727

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb