Prejudiciu de peste nouă milioane euro identificat de Direcţia generală antifraudă fiscală

A.F.
Miscellanea / 28 ianuarie 2014

Update

Metro Cash&Carry Romania a precizat că nu este sub nicio formă o companie investigată în acest caz, nu are şi nici nu a avut în trecut conturile blocate, conform unui comunicat de presă.

"Astfel, în cazul instituirii acestei măsuri asiguratorii, responsabilitatea retailerilor, în cazul nostru vorbind despre Metro, în calitate de terţ poprit, se limitează la a indisponibiliza banii datoraţi companiei Vortex reprezentând contravaloarea produselor furnizate şi menţinerea lor la dispoziţia ANAF, astfel încât ANAF să poată recupera pierderea. Poprirea asiguratorie instituită de ANAF nu vizează nicidecum blocarea conturilor retailer-ului respectiv", potrivit sursei citate.

----

Inspectorii anti-fraudă au dispus recuperarea unui prejudiciu de 41.613.689 lei cauzat bugetului de stat în anul 2014 de către o firmă controlată de persoane de origine chineză, care comercializează produse electronice şi electrocasnice, se arată într-un comunicat de presă trimis redacţiei.

Potrivit comunicatului, inspectorii antifraudă au constatat că persoanele respective au organizat un lanţ comercial fraudulos de 15 firme în scopul sustragerii de la plata impozitului pe profit şi a TVA datorat statului român. Astfel, produsele erau introduse pe teritoriul Uniunii Europene prin portul Pireu (Grecia), vândute aparent unor firme din Bulgaria şi achiziţionate intracomunitar în România în mod exclusiv formal, unde erau realizate circuite scriptice de tranzacţionare succesivă, iar la vânzarea produselor pe lanţ se omitea declararea şi virarea TVA de colectat şi de plată.

Pentru recuperarea prejudiciului inspectorii au blocat conturile firmei, i-au sigilat depozite conţinând mărfuri în valoare de cca 8 milioane lei şi au instituit măsuri asigurătorii asupra terţilor (Metro, Altex, Auchan, Dedeman, Domo, Carrefour, Selgros şi Bricostore), prin poprirea sumelor datorate la bugetul de stat de către firma vizată, se mai arată în comunicat.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb