Premierul ungar propune reducerea taxelor

A.G.R.
Ziarul BURSA #Internaţional / 28 august 2008

Premierul ungar propune reducerea taxelor

cu 4,7 miliarde euro pentru a stimula creşterea economică

Prim-ministrul ungar, Ferenc Gyurcsany, a dezvăluit, ieri, într-un supliment al cotidianului "Nepszabadsag", un program multianual de reducere a taxelor cu 4,7 miliarde euro pentru a accelera creşterea economică, în condiţiile în care anul trecut Ungaria a înregistrat cea mai slabă creştere economică din ultimii 14 ani, transmite MTI. Valoarea totală a reducerilor de taxe este de aproximativ 4,7 miliarde euro şi include atât reducerea taxelor plătite de angajatori cât şi reducerea taxelor pe veniturile persoane în următorii trei ani.

Într-o prima fază a programului, în 2009, sunt avute în vedere reduceri de taxe de aproximativ 300 miliarde de forinţi (1,3 miliarde euro), urmând ca până în 2012 reducerile de taxe să se ridice la valoarea totală de 1.200 miliarde de forinţi.

De asemenea, Ferenc Gyurcsany cere legislativului de la Budapesta să sprijine propunerile sale vizând reducerea taxelor pe companii de la 20 la 18 procente şi reducerea taxelor pe salarii. În plus, va fi introdusă o politică de toleranţă zero pentru evazioniştii fiscali, ceea ce înseamnă că vor fi adoptate sancţiuni mai stricte pentru persoanele şi firmele care nu îşi plătesc taxele. Pe termen lung programul prezentat de premier are în vedere reducerea cheltuielilor bugetare de la nivelul de 50,1 de procente din Produsul Intern Brut în 2007 la 43-45% din PIB şi reducerea nivelului de centralizare a taxelor la 35-37 de procente. Programul premierului Ferenc Gyurcsany va fi supus spre aprobare Parlamentului de la Budapesta la data de 15 septembrie 2008. Guvernul socialist minoritar al lui Gyurcsany are, însă, nevoie de sprijinul Democraţilor Liberi, SZDSZ, partid de orientare liberală care a părăsit coaliţia guvernamentală în luna aprilie a acestui an, pentru ca noul program referitor la reducerea taxelor, precum şi proiectul de buget pentru anul următor, să primească aprobarea legislativului. Într-un interviu acordat, miercuri, postului naţional de radio, Gyurcsany a promis că va demisiona dacă parlamentarii nu vor aproba programul său referitor la reducerea taxelor, precum şi proiect de buget pentru viitorul an.

În prezent, Ungaria are o taxă pe veniturile companiilor de 20%, în care este inclusă şi o "taxă de solidaritate" de patru procente introdusă în 2004. Comparativ, în Slovacia şi Polonia taxele pe companii sunt la 19 procente, în Cehia aceeaşi taxă este la 21 de procente, iar în Româ-nia este de doar 16 procente. În plus, Cehia, România şi Slovacia au introdus şi cota unică de impozitare pentru veniturile populaţiei.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb