PREMIERUL, URMĂRIT PENAL ÎN DOSARUL LUI ŞOVA Victor Ponta: "Doar Parlamentul mă poate demite"

E.D.
Anticorupţie / 5 iunie 2015

Victor Ponta: "Doar Parlamentul mă poate demite"

Ponta a emis, în octombrie 2007 - decembrie 2008, 17 facturi fiscale în valoare de 181.439,98 lei, cheltuieli ce nu au la bază operaţiuni reale

În august 2011 s-au întocmit în fals 16 înscrisuri corespunzătoare câte unei luni din intervalul septembrie 2007 - decembrie 2008.

Cele 16 înscrisuri falsificate de Ponta Victor-Viorel au fost tehnoredactate prin metoda "copy paste"

Ponta a folosit o parte din sumele obţinute pentru cumpărarea a două apartamente de lux

Procurorii continuă urmărirea penală şi sub aspectul săvârşirii a trei infracţiuni de conflict de interese

---------------

Actualizare 21:39 Iohannis, despre o nominalizare a lui Predoiu: "Tind să-mi păstrez şi să-mi îndeplinesc promisiunile"

Preşedintele Iohannis spune că, în eventualitatea unei demisii a premierului Ponta, va consulta partidele şi în funcţie de aceasta va face propunerea de premier, iar la întrebarea dacă rămâne la nominalizarea lui Cătălin Predoiu a răspuns că tinde să-şi păstreze şi îndeplinească promisiunile.

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat, la TVR, că demisia lui Victor Ponta este singura posibilitate acum de a ieşi repede din această situaţie, el spunând că speră să nu se ajungă până la suspendarea premierului şi că prima opţiune, cea mai bună, este o demisie a Guvernului.

Întrebat cum va mai putea lucra cu un premier care este acuzat de fapte penale, preşedintele a spus că speră să nu fie în acestă situaţie şi că întotdeauna se găsesc soluţii politice.

"Pasul următor îl reprezintă discuţiile cu liderii partidului, nominalizarea unui alt premier şi formarea unui alt guvern", a afirmat Iohannis.

Întrebat dacă rămâne la varianta de nominalizare a lui Cătălin Predoiu pentru funcţia de premier, Iohannis a răspuns: "Eu tind să îmi păstrez şi să îmi îndeplinesc promisiunile".

"Există în Constituţie prevăzută faza de consultare a partidelor. Eu chiar vreau sa consult partidele, să aud opţiunile lor, să văd cum reacţionează în această situaţie şi, în functie şi de acest lucru, voi face nominalizarea, dar opţiunea mea este destul de cunoscută", a adăugat Iohannis.

(A.C.)

-------------------

Actualizare 21:05 Iohannis: "Ponta mi-a spus, la Cotroceni, că se va gândi la demisie"

Preşedintele Klaus Iohannis a afirmat, la TVR, că premierul Victor Ponta i-a spus, la Cotroceni, că se va gândi la demisie şi arată astfel că speră ca săptămâna viitoare să existe un deznodământ.

"Mi-a spus că se va gândi (la solicitarea privind demisia, n.r.). Se va sfătui, probabil, cu colegi din partid şi va lua, în consecinţă, o decizie. Eu cred şi sper ca decizia să fie demisia", a spus Iohannis, într-un interviu acordat după discuţia cu Ponta de la Cotroceni.

În ceea ce priveşte anunţul lui Ponta că nu va demisiona, Iohannis a afirmat: "Aceste declaraţii la cald sau la fierbinte, putem să spunem în această situaţie, trebuie luate cu anumită rezervă. Eu sunt convins că este nevoie de o zi sau două în care lucrurile se decantează, se clarifică şi, sper, în cursul săptămânii viitoare, să avem un deznodământ al acestei etape din criza politică".

El a adăugat că, indiferent cum sunt privite lucrurile, nu se poate face abstracţie de ce s-a întâmplat, astăzi, la DNA, fiind un lucru care are şi va avea urmări profunde în politica românească.

(A.C.)

-------------------

Actualizare 17:25 Biroul permanent trimite Comisiei juridice cererea în cazul lui Ponta

Biroul Permanent al Camerei Deputaţilor a decis, azi, să trimită solicitarea procurorului general în cazul lui Victor Ponta la Comisia juridică, aceasta urmând să informeze când întocmeşte raportul, termenul maxim fiind de două săptămâni, a precizat secretarul Camerei, Ion Ciolacu.

Ciolacu a precizat că Biroul Comisiei juridice urmează să stabilească până luni termenul în care va fi elaborat raportul şi să informeze Biroul Permanent.

Acest termen este de maxim 14 zile, a precizat Ciolacu.

El a spus că nu este vorba de o tergiversare în acest caz.

Ciolacu a precizat că este vorba de un dosar de 1.110 pagini, care trebuie să fie studiat şi de Victor Ponta şi avocaţii săi. Dosarul a ajuns la Parlament.

(A.C.)

--------------

Actualizare 15:23 Ponta a trimis o scrisoare explicativă ambasadelor SUA şi UE

Premierul Victor Ponta a transmis o scrisoare ambasadelor SUA şi a statelor UE acreditate la Bucureşti în care explică faptul că DNA a început urmărirea penală în cazul său în dosarul Dan Şova.

El le precizează acestora că acţiunea DNA vine în ziua în care PNL a depus moţiunea de cenzură la Parlament împotriva Guvernului său şi la câteva zile după ce preşedintele Klaus Iohannis a precizat că îi este tot mai greu să lucreze cu actuala majoritate.

Ponta semnalează şi faptul că el a cerut de curând că justiţia să nu facă abuzuri şi să trateze toţi cetăţenii cu aceeaşi unitate de măsură.

El aminteşte şi măsurile economice ale Guvernului cum ar fi scăderea TVA şi dublarea alocaţiilor care i-au adus popularitate în rândul cetăţenilor şi care au făcut dificilă atragerea unei susţineri consistente în Parlament pentru moţiunea PNL.

---

Actualizare 15:17 Kovesi: "Ponta a fost citat să se prezinte la DNA în urmă cu mai multe zile, fără legătură cu moţiunea"

Procurorul şef al Direcţiei Naţionale Anticorupţie, Laura Codruţa Kovesi, a declarat, vineri, că premierul Ponta a fost citat să se prezinte la DNA în urmă cu mai multe zile, ea spunând că începerea urmăririi penale împotriva acestuia nu are niciun fel de legătură cu depunerea moţiunii de cenzură.

Întrebată de ce urmărirea penală împotriva lui Ponta a fost începută acum, deşi este vorba despre un dosar care a fost deschis încă din anul 2012, Laura Codruţa Kovesi a declarat: "Anumite informaţii, indicii şi probe au fost obţinute după administrarea unor mijloace probatorii, la sfârşitul lunii aprilie, cu privire la anumite infracţiuni care au fost reţinute şi de care este suspectat premierul în acest moment. S-a început urmărirea penală in rem, la începutul lunii mai. Deci este o perioadă foarte scurtă de timp de la momentul în care s-au obţinut anumite informaţii şi până la emiterea ordonanţei de efectuare în continuare a urmăririi penale".

De asemenea, întrebată dacă este doar o coincidenţă faptul că Victor Ponta a fost chemat la DNA chiar în ziua în care PNL a depus la Parlament moţiunea de cenzură, Kovesi a spus că procurorii doar îşi fac treaba şi nu verifică ceea ce se întâmplă în spaţiul public.

"Procurorii îşi văd de treabă. Avem 7.000 de dosare în lucru în care sunt angrenaţi doar 86 de procurori. Noi nu verificăm ce se întâmplă în spaţiul public. Noi administrăm probele în funcţie de zilele şi orele în care trebuie să administrăm aceste probe. Citarea s-a făcut în mod legal, cu mai multe zile în urmă, nu are niciun fel de legătură cu depunerea sau nu a vreunei moţiuni, deci este o coincidenţă. Pur şi simplu procurorii îşi fac treaba", a adăugat Kovesi.

Laura Codruţa Kovesi a mai fost întrebată şi ce se asteaptă să se întâmple în Parlament în cazul lui Ponta, răspunzând: "Nu comentez. Noi am transmis o solicitare, aşteptăm răspunsul oficial".

---

Actualizare 13:22

Premierul Victor Ponta a transmis că a fost numit în funcţie de Parlamentul României şi doar Parlamentul poate să îl demită.

"Am avut cu Preşedintele Iohannis o discuţie instituţională extrem de corectă şi civilizată! Respect poziţia sa publică dar am fost numit în funcţie de Parlamentul României şi doar Parlamentul poate să mă demită!", a scris premierul pe Facebook.

"Cred că respectarea principiilor constituţionale este esenţială pentru societatea noastră şi în niciun caz nu pot accepta că un procuror DNA este deasupra Parlamentului, Guvernului şi a cetăţenilor acestei ţări! Asta ar însemna dictatură şi cred că la peste 25 ani după 1989 ar fi o mare eroare pentru noi toţi!", a completat Victor Ponta.

---

Actualizare 13:20 Biroul Permanent al Camerei se reuneşte la 17:00 pentru a "demara procedurile" cu privire la Ponta

Preşedintele Camerei Deputaţilor Valeriu Zgonea a anunţat vineri că a primit "de la procurorul general sesizarea cu privire la deputatul Victor Ponta prim-ministru" şi a convocat Biroul Permanent al Camerei la ora 17:00 pentru a "demara procedurile care se impun".

"Am primit de la procurorul general sesizarea cu privire la domnul deputat Victor Ponta, prim-ministru al României, am convocat pentru ora 17:00 Biroul Permanent, pentru a stabili procedurile conform regulamentului", a spus preşedintele Camerei Deputaţilor.

El a precizat că nu a deschis "plicul de la procurorul general" şi nu ştie "dosarul în care este implicat Victor Ponta".

---

Actualizare 13:08

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat astăzi că este o situaţie imposibilă pentru ţara noastră ca primul ministru să fie învinuit de fapte penale, astfel că îi cere demisia lui Victor Ponta.

"Primul ministru este învinuit de fapte penale. După părerea mea este o situaţie imposibilă pentru România. Pe de altă parte, pentru România cel mai rău lucru este o criză politică. Având în vedere toate acestea, solicit demisia primului ministru Victor Ponta", se arată în discursul preşedintelui.

"Aceste consideraţiuni şi solicitarea de demisie le-am comunicat primului-ministru într-o discuţie pe care am avut-o acum câteva minute", a precizat Iohannis.

---

Actualizare 12:56 Ponta, în martie: "Demisionez ca premier dacă e un dosar în care faţă de mine începe urmărirea penală"

Premierul Victor Ponta afirma, la începutul anului trecut, că nu s-ar mira dacă DNA i-ar deschide un dosar pentru nereguli legate de CE Rovinari şi Turceni, spunând, ironic, că nu există vreun om care să nu fie cercetat, iar în primăvara acestui an asgura că va demisiona dacă va fi urmărit penal.

În ianuarie anul trecut, în contextul informaţiilor apărute cum că în raportul trimis de Inspecţia Judiciară către Consiliul Superior al Magistraturii se arată că este cercetat de DNA pentru afacerile de la CE Rovinari şi Turceni în care este verificat şi Şova, Ponta spunea presei: "E normal. Ce om nu e cercetat? Dar eu mă duc mâine, dacă mă cheamă, mă duc. Dar ştiţi de un asemenea dosar? Eu nu am fost informat, aflu de la dumneavoastră, dar nu m-ar mira. Dar cum aş putea să nu am şi eu dosar la DNA? Până la urmă, ar fi anormal. Pentru nişte contracte semnate de firma dumneavostră de avocatură complexului energetic Turceni... Asta e o tâmpenie".

De asemenea, în luna martie a acestui an, în contextul anchetării cumnatului său, Ponta afirma, într-o emisiune televizată, că va demisiona din postul de prim-ministru dacă în cazul lui va fi începută în vreun dosar urmărirea penală, precizând însă că speră că, în 2015, guvernele nu sunt schimbate cu mijloace judiciare.

"Daca se face un dosar în care faţă de mine se începe urmărirea penală, nu am cum să rămân în funcţia de prim-ministru, să stau în fiecare dimineaţă să dau explicaţii cum e cu dosarul. Dar eu sper că, în 2015, nu se schimbă guvernele cu mijloace judiciare. Cred acest lucru, că nu se va întâmpla", spunea Ponta.

---

Actualizare 12:36 Victor Ponta este la Cotroceni

Premierul Victor Ponta a ajuns la Palatul Cotroceni, unde este aşteptat de preşedintele Klaus Iohannis. Premierul a ajuns la Cotroceni la ora 12.30, venind de la Guvern.

---

Actualizare 12:09 Iohannis va susţine o declaraţie de presă la ora 13.00

Preşedintele Klaus Iohannis va susţine o declaraţie de presă, vineri, la ora 13.00, la Palatul Cotroceni.

Ca urmare a solicitării DNA privind urmărirea penală a premierului Victor Ponta, preşedintele României, Klaus Iohannis, îl poate suspenda din funcţie pe premier. Potrivit art.109, alin.2 din Constituţie, "Numai Camera Deputaţilor, Senatul şi Preşedintele României au dreptul să ceară urmărirea penală a membrilor Guvernului pentru faptele săvârşite în exerciţiul funcţiei lor. Dacă s-a cerut urmărirea penală, Preşedintele României poate dispune suspendarea acestora din funcţie. Trimiterea în judecată a unui membru al Guvernului atrage suspendarea lui din funcţie. Competenţa de judecată aparţine Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie".

---

Actualizare 12:03 Ponta prezintă acte în care scrie că nu a lucrat cu CE Rovinari-Turceni şi nu a fost asociat cu Şova

Premierul Ponta a postat pe Facebook, imediat după ieşirea de la DNA, documente primite în 2009 din partea Complexurilor Energetice Turceni şi Rovinari şi Societăţii Naţionale a Lignitului Oltenia în care este scris că între cabinetul său de avocatură şi aceste firme nu au fost relaţii contractuale.

Este prezentată şi o adresă tot din 2009 din partea Baroului Bucureşti, în care se arată că avocatul Ponta nu este şi nu a fost asociat în cadrul societăţii civile de avocaţi Dan Şova.

Documentele sunt însoţite de titlul "Dovezi ale neimplicării în cazul Tureni-Rovinari" şi de mesajul : "Câteva informaţii despre motivul pentru care am fost chemat azi la DNA. Situaţia este clară din punctul meu de vedere. Politica nu se face la DNA, se face în Parlament!".

---

Actualizare 11:59 Senatorul PSD Dan Şova, la DNA

Senatorul PSD Dan Şova a ajuns la DNA, vineri, la scurt timp de la plecarea lui Victor Ponta de la sediul Direcţiei Anticorupţie, unde premierului s-a adus la cunoştinţă că este urmărit penal.

---

Actualizare 11:27

Premierul Victor Ponta a fost pus sub urmărire penală în dosarul senatorului Dan Şova, pentru fapte săvârşite în perioada în care era avocat.

Procurorii îl acuză pe Victor Ponta de 17 infracţiuni de fals în înscrisuri, de complicitate la evaziune fiscală în formă continuată şi de spălarea banilor, infracţiuni comise când era avocat, reprezentant legal al Cabinetului Individual de Avocat "Ponta Victor-Viorel".

Potrivit DNA, există suspiciunea rezonabilă că o parte însemnată din sumele obţinute de către SCA "Şova şi Asociaţii" de la cele două complexe energetice (Turceni şi Rovinari) a fost destinată exclusiv interesului personal al lui Dan Şova şi a persoanelor din sfera sa relaţională.

DNA arată că la data 6 mai 2015, în contextul documentării, de către procurori, a aspectelor privind relaţiile contractuale ale societăţii de avocatură SCA "Şova şi Asociaţii, s-a dispus predarea, de către autoritatea fiscală competentă, a tuturor înscrisurilor existente privind actele de inspecţie fiscală efectuate la Cabinetul de Avocat "Ponta Victor Viorel".

În urma analizării înscrisurilor, în raport cu probele ce fuseseră deja administrate în cauză, a rezultat că la data de 30.08.2007, între SCA "Şova şi Asociaţii", reprezentată de Dan Şova, şi Cabinetul Individual de Avocat "Ponta Victor-Viorel", reprezentat de Victor Ponta, s-a încheiat o convenţie de conlucrare profesională. Potrivit procurorilor, aceasta avea ca obiect conlucrarea celor două părţi în dosarele de natură penală, de drept penal al afacerilor, precum şi în alte cauze în care se va ivi necesitatea.

Convenţia s-a încheiat pe o perioadă nedeterminată. În convenţie s-a prevăzut că pentru lucrările profesionale efectuate în conlucrare, onorariile să fie încasate de societatea de avocaţi, iar avocatul Victor Ponta să primească o sumă fixă de 2.000 euro, pentru care va emite o factură lunară.

Prin act adiţional, începând cu luna aprilie 2008, s-a majorat la suma de 3.000 euro/lună onorariul avocatului Victor Ponta.

Convenţia de conlucrare s-a încheiat în luna decembrie 2008, moment în care Ponta a devenit ministru.

Pentru presupusele activităţi efectuate în conlucrare, avocatul Victor Ponta a emis în perioada octombrie 2007 - decembrie 2008 un număr de 17 facturi fiscale în valoare de 181.439,98 lei.

Facturile fiscale au fost transmise spre decontare societăţii de avocaţi SCA "Şova şi Asociaţii" care a efectuat plata contravalorii lor după care le-a înregistrat în contabilitate. Sumele aferente celor 17 facturi reprezintă cheltuieli ce nu au la bază operaţiuni reale, având în vedere că, în realitate, Victor Ponta nu a efectuat nici un fel de activitate profesională în temeiul convenţiei de conlucrare. Dan Şova a fost singura persoană cu drept de dispoziţie în privinţa oricăror acţiuni de orice natură care implicau societatea de avocaţi.

Ulterior, pe fondul unor controale fiscale, desfăşurate în perioada mai-octombrie 2011, Ponta s-a înţeles cu Şova ca acesta să întocmească în cadrul societăţii de avocaţi, rapoarte de activitate juridică, pretins a fi prestată de Ponta, corespunzătoare celor 16 luni cât a durat convenţia.

Întrucât specializarea juridică lui Ponta este dreptul penal s-a stabilit ca activităţile să vizeze asistenţa juridică în dosare de natură penală în legătură cu clienţii societăţii de avocaţi.

Astfel, în cursul lunii august 2011, s-au întocmit în fals, 16 înscrisuri corespunzătoare câte unei luni din intervalul septembrie 2007 - decembrie 2008.

Cele 16 înscrisuri falsificate de Ponta Victor-Viorel au fost tehnoredactate prin metoda "copy paste" după modelul înscrisurilor privind activitatea juridică desfăşurată de mai mulţi avocaţi din cadrul SCA "Şova şi Asociaţii", avocaţi care au declarat că nu au conlucrat niciodată cu Ponta. În realitate, Ponta nu a efectuat nici una din activităţile respective, nici măcar în parte.

Ponta a folosit o parte din sumele obţinute de la SCA "Şova şi Asociaţii" pentru cumpărarea a două apartamente de lux într-un complex rezidenţial situat în Bucureşti.

În perioada 11.11.2008 - iunie 2009, Ponta a mai beneficiat de foloase din partea societăţii de avocaţi, constând în transmiterea dreptului de utilizare cu titlu gratuit a autoturismului marca Mitsubishi Lancer Evo 10. În tot acest timp, societatea de avocaţi a plătit avansul (37.027,41 lei), ratele de leasing (aprox. 6.000 lei/lună) şi alte obligaţii către firma de leasing, în total, 79.641,11 lei. În luna iunie 2009, Ponta a preluat leasingul autoturismului fără să mai achite vreo sumă de bani societăţii de avocaţi.

Autoturismul a fost achiziţionat de societatea de avocaţi SCA "Şova şi Asociaţii", la solicitarea expresă a lui Ponta.

În aceeaşi cauză, procurorii au constatat că se impune continuarea urmăririi penale faţă de Victor Ponta şi sub aspectul săvârşirii a trei infracţiuni de conflict de interese, dintre care una în formă continuată (două acte materiale) fapte aflate în legătură cu funcţia sa de prim-ministru al României.

În acest caz, procurorii au în vedere că, în calitate de prim-ministru al României, Ponta l-a desemnat pe Dan Şova, în luna august 2012, în funcţia de ministru pentru Relaţia cu Parlamentul, în luna decembrie 2012, în funcţia de ministru delegat pentru Proiecte de infrastructură de interes naţional şi investiţii străine, în luna februarie 2014, ca ministru interimar al Transporturilor şi în luna martie 2014 ministru al Transporturilor, în condiţiile în care Ponta a beneficiat în trecut de foloase din partea lui Şova, constând în sume de bani (în total aprox. 250.000 lei) şi dreptul de folosinţa gratuită a unui autoturism.

Probele administrate au relevat faptul că Ponta a beneficiat, lunar, în perioada octombrie 2007 - decembrie 2008, de sume de bani cuprinse între 7.900 lei şi 14.000 lei, în total 181.439,89 lei, în temeiul unei convenţii fictive de conlucrare profesională în domeniul juridic încheiată între SCA "Şova şi Asociaţii" reprezentată de Şova şi Cabinetul de Avocat "Ponta Victor-Viorel" reprezentat de Ponta, iar în perioada noiembrie 2008 - iunie 2009 a beneficiat în mod gratuit de dreptul de folosinţă al autoturismului marca Mitsubishi Lancer Evo 10, achiziţionat de SCA "Şova şi Asociaţii" în sistem de leasing financiar de la Romstal Leasing (rate în valoare de aprox. 6.000 lei/lună), iar ulterior, în luna iunie 2009, de sumele de bani reprezentând avansul şi alte cheltuieli aferente contractului de leasing în momentul preluării acestuia de către Ponta, în total suma de 79.641,11 lei.

Prin urmare, în conformitate cu prevederile legale şi constituţionale, procurorul şef al DNA iniţiază procedura de sesizare a Camerei Deputaţilor, pentru formularea cererilor de efectuare a urmăririi penale faţă Ponta, deputat, care în perioada în care se presupune că a săvârşit infracţiunile de conflict de interese a îndeplinit funcţia de prim-ministru.

---

Premierul Victor Ponta a ajuns în această dimineaţă la sediul Direcţiei Naţionale Anticorupţie, pentru a fi audiat.

La sosirea la sediul DNA, Victor Ponta a transmis că a venit pentru a fi audiat, însă nu a precizat în ce dosar. "M-a chemat procurorul Cheşeru la ora 11.00. La final vă spunem ce şi cum", a afirmat Ponta, care a ajuns la DNA însoţit de un avocat.

Deocamdată nu se ştie calitatea în care Ponta este la DNA, martor sau inculpat. Nu se cunoaşte nici dosarul în care va fi audiat, dar presa susţine că premierul este vizat în dosarul lui Dan Şova, pentru care Senatul a respins de două ori cererea DNA privind încuviinţarea reţinerii şi arestării.

Aceasta este pentru prima dată în ţara noastră când un premier în funcţie este audiat la DNA.

Astăzi, PNL depune moţiunea de cenzură în Parlament. Cu o oră înainte de a se prezenta la DNA, Victor Ponta a transmis că este "foarte bine" că PNL-PDL depun moţiunea de cenzură, deoarece bătălia politică, într-o ţară democratică, se duce în Parlament, "nu la DNA sau pe siteuri".

Opinia Cititorului ( 21 )

  1. Dar am și eu niște nelămuriri. Trecem peste faptul că din 40 de mii € nu cumpărai în 2008-9 două apartamente de lux în București. Costa peste 100-200 de mii € unul. Dar trecem peste poezia pentru proști din rechizitoriu.

    EBA a fost "colaborator" la Luxten pentru un salariu foarte mare (tot cam 2000 de € lunar). Și nu a făcut nimic acolo (cel mult distribuia tichetele de masă angajaților). În acest caz, Ponta avea o convenție de colaborare cu cabinetul lui Șova. De unde știe DNA că nu a făcut nimic? A ascultat telefoane dintre ei și a constatat asta? De unde știe că EBA a făcut ceva la Luxten? 

    1. Da, ai dreptate. Este un dosar politic!

      Tot Basescu e de vina! 

      Dar nu mai bine am selecta din rechizitoriu, dacă putem, acuzațiile care au sens? Să putem înțelege și noi ceva? Să scrii acolo tâmpenii discreditează DNA-ul, discreditează procesul de justiție.

      Dacă Bursa nu a putut selecta din rechizitoriu decât aberații, poate că tot rechizitoriul este o aberație. Sau poate că Bursa a intrat în categoria de hărtii de gunoi precum EVZ. 

      Este vorba de returnarile de taxe încasate abuziv de VVP din aceste contracte care au fost decât fictive.

      Ești primul care emite ipoteza asta: returnări de taxe. Nu pare a fi adevărat.

       

      Am mai citit o dată și pot sintetiza așa: 

      Ponta ar fi făcut niște rapoarte de activitate (false spune DNA) antedatate pentru a acoperi un control fiscal. Asta este singura acuzație care stă în picioare. Restul este poezie. Nu există corupție ci doar un conflict de interese care nu există de fapt. 

      Faptul că EBA apare de câteva ori pe săptămână la sediul Luxten, stă o oră, se fardează și pleacă, dar are astfel rapoarte de activitate, este în regulă pentru DNA. Merită 2000 € / lună. Bravo DNA. CREDIBILITATE MAXIMĂ.

      Faci ce faci si tot la Basescu....

      V-a mancat ficatii si mintile marinarul chior! 

      aducind argumente de genul si X sau Y au facut asta sau mai rau,inseamna a recunoaste faptele de care esti invinuit

      Trolica de Cristi C, daca citesti atent nu scrii ca si Ponta. A folosit sumele PARTIAL la apartamente.Problema ta este ca mai mult de lucru si pe la alte site-uri si nu faci fata. Cere o marire de salariu de la Udrea iar banii vin de la EBA. Asta asa ca sa nu zici ca ai scris degeaba de EBA.

      A durat din 2004 până în 2009. Cum adică ne întoarcem la băsescu? DNA-ul investighează ceva din perioada 2007-2008. Hai și cu contractul lui EBA din 2004-2009.

      Deci, apartamentele erau și mai ieftine decât 40 de mii €. Dacă vei cumpăra două apartamente de lux, aprox 300 de mii € și folosești niște frimituri de 10-20 de mii €, ce relevanță are? De ce incluzi în rechizitoriu? Putea să meargă cu ei la curse de mașini? Faci asta pentru a transforma rechizitoriul în instrument de presă, politic. Prostimea aude "de lux" și gata, verdictul este dat. Halal procuror.

      Pe cine a pagubit EBA?!?

      Daca patronul de la Luxten a vrut sa-i dea din banii lui, ce te framanta grija? 

      Dar interesul meu nu este Ponta și nici măcar EBA (dar cazurile sunt identice). Probabil că știa că vin bani de la contractele lui Șova cu acele firme de stat. Dar nu există dovezi. Și nu vreau să mi se servească povestea cu Al Capone și procesul lui. Doar un idiot vede vreo legătură între Ponta și Al Capone.

      Al Capone era un pericol public și procurorii americani l-au decapitat cum au putut. Ponta este doar un inamic politic pentru liberali și DNA-ul lor. Eu spun ce văd: DNA este un instrument sau mai degrabă un regizor politic. Iar acest lucru trebuie să înceteze. Dacă are dovezi împotriva lui Ponta să le aducă. Dacă nu, să îl lase să își continue activitatea politică după puterile lui și placul votanților până când vor avea dovezi concrete. 

      Lua banii din contractele de la Primăria București unde Băsescu fusese primar și le acordase contractele.

    Ceausescu: ....raspund doar in fata Marii Adunari Nationale 

    Ponta: ....am fost numit în funcţie de Parlamentul României şi doar Parlamentul poate să mă demită!",  

    1. ai dreptate...are o problema cind s-a asezat pe fotoliu de prim ministru, nu mai vrea sa plece decit impuscat !!!

      Idiotule cu impușcăturile tale.

    ... Cele 16 înscrisuri falsificate de Ponta Victor-Viorel au fost tehnoredactate prin metoda "copy paste" 

    Cazul lui Ponta seamana foarte mult cu cel al lui Blatter. Opozitia din FIFA nu a putut impiedica realegerea lui Blatter, dar cu sprijinul justitiei l-a fortat sa demisioneze. Tot asa si la noi pentru ca opozitia este prea slaba, justitia s-a gandit sa-i dea o mana de ajutor ca sa rastoarne guvernul.

    "am venit la DNA, ca si orice om normal”, Ponta ne convinge daca mai era cazul ca Romania are putine sanse sa iasa curind din Zona Crepusculara.

    Ponta plateste lipsa sa de hotarire in abordarea frontala a problemelor fundamentale ale tarii si rataticirea sa in meandrele concretului. Fustu-i-a lumea pe mina si n-a stiut la ce-i buna. Si nu cred ca numai necoacerea a facut posibila aceasta desfasurare a situatiei.

    Oricum ceea ce i se intimpla lui Ponta este o mizerie de cca 40 mii de euro pe care societatea trebuie s-o curete urgent. Asa ceva n-are voie sa se intimple acum. Dupa ce va fi scuturat tot lantul PDList de pasari de prada aflate pe diferite craci ale copacului numit Romania, mai stam de vorba. 

    Evazionisti din PSD, uniti-va! 

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb