Legea care stabileşte condiţiile pentru membrii Consiliului de Administraţie al Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate (CNAS) şi beneficii pentru personalul din sistemul medicinei de urgenţă a fost promulgată, luni, de preşedintele Klaus Iohannis, potrivit agerpres.ro.
Potrivit actului normativ, în situaţiile de risc epidemiologic şi biologic, personalul care ocupă funcţii de conducere în cadrul Institutului Naţional de Sănătate Publică beneficiază de un spor de 30% din salariul de bază, transmite sursa menţionată.
Munca prestată de către personalul Centrului operativ pentru situaţii de urgenţă din cadrul Ministerului Sănătăţii, în vederea asigurării permanenţei activităţii operaţionale în regim 24/7, în zilele de repaus săptămânal, de sărbători legale şi în celelalte zile în care, în conformitate cu reglementările în vigoare, nu se lucrează, în cadrul programului normal de lucru, se plăteşte cu un spor de până la 100% din salariul de bază al funcţiei îndeplinite, aflat în plată, conform sursei citate.
Munca astfel prestată şi plătită nu se compensează şi cu timp liber corespunzător, arată actul normativ, potrivit agerpres.
Membrii Consiliului de administraţie al CNAS beneficiază de o indemnizaţie lunară de 15% din indemnizaţia preşedintelui CNAS, în condiţiile prezenţei efective la şedinţele Consiliului de administraţie, proporţional cu numărul de reuniuni la care participă efectiv şi cu încadrarea în cheltuielile de administrare, funcţionare şi de capital prevăzute de lege, informează sursa menţionată.
Pot face parte din Consiliul de administraţie al CNAS doar persoanele care fac dovada îndeplinirii cumulative a următoarelor condiţii, transmite agerpres: să fie absolvenţi de studii superioare finalizate cu diplomă de licenţă şi să aibă, la data numirii, cel puţin cinci ani de experienţă profesională într-unul din următoarele domenii: medicină, farmacie, drept, economie sau management.
Mandatul membrilor Consiliilor de administraţie ale Caselor de asigurări este de patru ani. Membrii Consiliilor de administraţie ale Caselor de asigurări beneficiază de o indemnizaţie lunară de 10% din salariul funcţiei de director general al Casei de asigurări respective, în condiţiile prezenţei efective la şedinţele CA, proporţional cu numărul de reuniuni la care participă efectiv şi cu încadrarea în cheltuielile de administrare, funcţionare şi de capital prevăzute de lege, potrivit sursei indicate.