PRESĂ: Vizita premierului Ponta în Dubai, posibilă legătură cu "Forzza Rossa"

A.C.
Miscellanea / 23 noiembrie 2014

Portalul francez "Le Blog Auto" scrie despre o presupusă legatură între premierul Victor Ponta şi grupul Forza Rossa, dealerul Ferrari în România, care dorea să înfiinţeze prima echipă românească din Formula 1.

"Unul dintre susţinătorii principali ai proiectului era Victor Ponta. Duminică seara, premierul a fost învins de Klaus Iohannis la alegerile prezidenţiale, fapt ce a spulberat ultimele speranţe de a vedea Forza Rossa pe grila de start", scrie sursa citată.

Planul Forza Rossa de a intra în Formula 1 a inceput în urmă cu câteva luni, dar pe 11 noiembrie dealerul Ferrari în România a anunţat că acest lucru nu se va mai întâmpla în 2015.

Forza Rossa este condusă de Ion Bazac, fost ministru al Sănătăţii şi membru al PSD. Totuşi, publicaţia franceză notează că Ponta, "un apropiat al lui Bazac", ar fi dorit să implice statul român în finanţarea echipei.

Victor Ponta nu a discutat niciodată despre posibilitatea de a avea o echipă românească în Formula 1 sau despre asocierea cu Forza Rossa.

Site-ul francez susţine că acest lucru este cauzat de teama lui Ponta că o astfel de asociere i-ar putea dăuna din punct de vedere politic.

"Problema era că, din cauza campaniei electorale, Ponta nu a dorit să se implice într-un proiect riscant din punct de vedere politic", notează "Le Blog Auto".

Pentru că echipele noi din Formula 1 sunt privite cu reticenţă în ultimii ani, presa franceză scrie că Forza Rossa ar fi urmat să cumpere proprietăţile echipei Caterham, iar apoi aceasta ar fi fost redenumită.

"Problema este că echipa Caterham avea probleme financiare şi era nevoie ca vânzarea să fie accelerată. Dar Ponta a refuzat să facă o mutare cu o lună înainte de alegeri", susţin jurnaliştii francezi.

Un om cheie ar fi fost şi managerul Caterham, Colin Kolles, care are origini româneşti. Acesta ar fi fost omul de legătură şi o garanţie în faţa Federaţiei Internaţionale de Automobilism (FIA).

Vizita pe care Victor Ponta o face în aceste zile la Abu Dhabi, unde are loc ultima etapă a sezonului din Formula 1, ar avea legătură cu ideea înfiinţării unei echipe româneşti, potrivit ProSport.

Premierul se află în Dubai împreună cu omul de afaceri Sebastian Ghiţă, deputat PSD, transmite postul de televiziune Realitatea TV, care a prezentat o fotografie cu cei doi, imagine ce îi arată pe cei doi într-un club exclusivist, potrivit jurnaliştilor postului TV.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb