PREŞEDINTELE CAMEREI DE COMERŢ ROMÂNO CHINEZE  Produsele chinezeşti vor domina piaţa mondială în viitor

Ziarul BURSA #Companii / 24 noiembrie 2005

Producţia chinezească de textile, încălţăminte şi industria ceaiului, va acapara, în viitor, piaţa mondială, datorită raportului preţ- calitate care este foarte bun, a declarat pentru Rompres, preşedintele Camerei de Comerţ Româno Chineze, Gabriel Ghelmegeanu

"Nici Uniunea Europeană nici Statele Unite ale Americii nu pot concura în acest moment cu China datorită preţului la materiile prime şi energie încorporate în produse care sunt factori determinanţi pentru preţul final de producţie", a spus Ghelmegeanu.

Acordul încheiat de Uniunea Europeană cu China, pentru limitarea importului de produse textile din această ţară, a fost realizat, în opinia acestuia, "pentru a da satisfacţie de moment producătorilor din UE". Ghelmegeanu consideră că contingentele stabilite pînă în 2007 prevăd o creştere medie între 8 - 12,5%, iar în acelaşi timp, comercianţii fac presiuni pentru creşterea contingentelor stabilite. "Cotele pentru 2005 au fost deja acoperite, iar în prezent se importă din cotele anului 2006 în avans. Consider că pînă la urmă piaţa va regla aceste probleme. Comercianţii sunt cei care în general întotdeauna au avut ultimul cuvînt, iar preţul de achiziţie este foarte important pentru ei, dimensionîndu-le profiturile", a explicat Ghelmegeanu.

În privinţa calităţii produselor chineze în raport cu cele româneşti, Ghelmegeanu a spus că pe piaţa curentă din China "primează de mult timp calitatea". "De cantitate nu vorbim pentru că această etapă a fost depăşită în China de peste zece ani. Economia chineză este în plină expansiune în timp ce economia românească de peste 15 ani se restructurează", a adăugat Ghelmegeanu.

Referitor la eventualele probleme cu care s-ar putea confrunta investitorii chinezi în România acesta a amintit "inconsecvenţa autorităţilor centrale în aplicarea proiectelor majore de colaborare stabilite între cele două ţări, birocraţia românească atît la nivel central cît şi la nivel local, precum şi sistemul local de prelungire a vizei de şedere şi durata acesteia (în general doar trei luni). Schimburile comercial româno-chineze au fost, în 2004, de circa 1,453 miliarde dolari, iar în primele nouă luni ale anului, acestea au crescut cu peste 150 la sută, pînă la o valoare de 1,453 miliarde dolari.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
boromir.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
domeniileostrov.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

19 Dec. 2024
Euro (EUR)Euro4.9749
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.7790
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3324
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină6.0430
Gram de aur (XAU)Gram de aur402.9466

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
petreceriperfecte.ro
novaplus.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb