Preşedintele Consiliului Superior al Magistraturii: "Este datoria magistraţilor să protejeze cetăţenii împotriva oricărei forme de arbitrariu"

A.P.
Anticorupţie / 5 iulie 2020

"Este datoria magistraţilor să protejeze cetăţenii împotriva oricărei forme de arbitrariu"

Preşedintele Consiliului Superior al Magistraturii (CSM), Nicoleta Ţînţ, a transmis duminică, într-un mesaj cu ocazia Zilei Justiţiei, că este datoria magistraţilor să protejeze cetăţenii împotriva oricărei forme de arbitrariu, potrivit Agerpres.

"Aşa cum obişnuim de peste două decenii, în prima duminică a lunii iulie sărbătorim Ziua Justiţiei, eveniment cu o deosebită însemnătate pentru profesioniştii dreptului, ce are menirea de a reaminti - simbolic - importanţa şi rolul unui act de justiţie de calitate, ca reper al societăţii democratice. (...) Simbolistica profundă a acestei zile de sărbătoare pentru justiţia românească îmi oferă ocazia de a reaminti că este datoria noastră, prin unitate profesională şi morală, să identificăm toate pârghiile necesare pentru menţinerea actului de justiţie la cele mai înalte standarde, în scopul protejării fiecărui cetăţean împotriva oricărei forme de arbitrariu. Acest deziderat îl putem atinge numai conlucrând spre găsirea echilibrului social necesar respectării supremaţiei legii", se arată în mesajul preşedintelui CSM.

Nicoleta Ţînţ a mulţumit corpului magistraţilor "pentru curajul, dedicarea şi profesionalismul" cu care au acţionat într-un an marcat de evenimente "fără precedent", reafirmând determinarea CSM de a acţiona "constant şi hotărât" pentru asigurarea independenţei justiţiei.

"Mai mult ca oricând, îmi doresc ca mesajul meu să fie unul de solidaritate şi responsabilitate, în momentele dificile prin care trece nu doar societatea românească, ci întreaga omenire. Cu această ocazie, mulţumesc corpului magistraţilor pentru curajul, dedicarea şi profesionalismul cu care şi-au adus la îndeplinire menirea, într-un an marcat de evenimente fără precedent. Îi asigur că eforturile pe care le depun pentru asigurarea funcţionării justiţiei, ca serviciu public în slujba cetăţeanului, sunt conştientizate şi apreciate. Îmi exprim, de asemenea, respectul şi aprecierea pentru contribuţia adusă de ceilalţi profesionişti ai dreptului, reuşind împreună să garantăm accesul liber la justiţie al cetăţeanului, indiferent de problemele întâmpinate în condiţiile actuale", a mai spus preşedintele CSM în mesajul adresat cu ocazia Zilei Justiţiei.

Opinia Cititorului ( 5 )

  1. Acest cuvânt pompos lipsește din DEX !!!!

    Zi de zi magistrații îl pun in practică stabilind in mod "arbitrariu " că ei sunt speciali, că merită pensii nesimțite, că au acces la un sistem medical altfel etc.Lehamite!

    Așa GO : datorie NU obligație ; sună prea FACULTATIV ..... Facultativul a pus RO. la coada UE....

    La multi ani justitie romana.

    " Îmi exprim, de asemenea, respectul şi aprecierea pentru contribuţia adusă de ceilalţi profesionişti ai dreptului, reuşind împreună să garantăm accesul liber la justiţie al cetăţeanului, indiferent de problemele întâmpinate în condiţiile actuale",  

    Asa ati spus Doamna Presedinte al CSM.  

    Pe mine ca cetatean nu m-a framantat in acesti ani accesul la justitie. Ca procesele expertizele si avocatii inseamna bani. Si ingeneral bani dusi pe apa sambetei.  

    De acolo de sus insa, ca Presedinte al CSM, nu trebuie neaparat sa apreciati, respectati contributia celor care fac ca noi avem acces la justitie, ca este mai greu sa ne fie ingradit. D-vstra trebuie sa apreciati respectati contributia celor care fac ca toti cetatenii sa aiba parte de o judecata dreapta, care fac ca toti cetatenii trebuie sa aiba parte de infaptuirea justitiei.  

    Nu accesul la justitie a fost si este problema a milioane de romani. Infaptuirea justitiei insa a fost si este.  

    Procesele cu Statul roman sunt rareori castigate de petenti, la fel procesele cu armata, sri, Politie si alte institutii de stat. Dece oare. 

    Insa poate ca daca Sectia pentru magistrati o supravietuiasca lui Predoiu, lucrurile se vor schimba si pentru romani, ca au unde sa se planga. Daca nu numai Bunul Dumnezeu le mai poate face dreptate. ca intotdeauna de-a lungul istoriei lor.  

    Asa ca doamna Presedinte al CSM, nu accesul la justitie este problema noastra ci infaptuirea justitiei.

     

    Doamna Presedinte al CSM,

    Bine ca le-ati multumit dvs, pt ca romanii de rand nu prea au de ce.

    (Politicienii v-au multumit de mult pt "colaborare" prin pensiile speciale) 

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb