Preşedintele Eurogrup: "Grecia va avea nevoie de ajutoare suplimentare"

Ziarul BURSA #Internaţional / 6 septembrie 2013

Preşedintele Eurogrup: "Grecia va avea nevoie de ajutoare suplimentare"

Problemele financiare ale Greciei nu se vor termina în 2014 şi, în consecinţă, ţara va avea nevoie de un ajutor suplimentar din partea zonei euro înainte de a reveni pe pieţele financiare, a declarat ieri şeful miniştrilor de Finanţe din zona euro, Jeroen Dijsselbloem, transmit AFP şi Reuters.

"În ceea ce priveşte posibilitatea unui al treilea program pentru Grecia, este clar că în ciuda recentelor progrese, problemele Greciei nu vor fi rezolvate complet în 2014", a declarat Dijsselbloem în cursul unei audieri în faţa comisiei pentru afaceri economice din Parlamentul European, adăugând: "Este realist să presupunem că va fi nevoie de un ajutor suplimentar".

O decizie în acest sens nu va fi luată decât în 2014. Preşedintele Eurogrupului a reamintit că troika UE-BCE-FMI urmează să finalizeze până în luna noiembrie raportul cu privire la actualul program, urmând ca în luna aprilie a anului următor să evalueze progresele realizate.

Începând din 2010, Grecia a fost ţinută pe linia de plutire graţie a două programe de asistenţă în valoare totală de 240 de miliarde de euro din partea Fondului Monetar Internaţional şi partenerilor din zona euro. Posibilitatea unui al treilea program a fost evocată în ultimele săptămâni însă mai multe guverne europene sunt reticente să acorde Greciei noi autoare din cauza reacţiilor negative ale opiniei publice.

La finele lunii august, ministrul german de Finanţe, Wolfgang Schaeuble, aprecia, citat de Agerpres, că cel de-al treilea program de ajutor destinat Greciei va fi "mult mai mic" decât precedentele două. Potrivit analiştilor, Grecia va avea nevoie de alte 10-11 miliarde de euro începând din a doua jumătate a lui 2014 şi până în 2015.

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb