Preşedintele Germaniei cere Coreei de Nord să înceteze testele cu rachete

G.D.
Internaţional / 4 noiembrie 2022

Preşedintele Germaniei cere Coreei de Nord să înceteze testele cu rachete

Preşedintele Germaniei, Frank-Walter Steinmeier, a condamnat astăzi testele recente cu rachete ale Coreei de Nord şi a cerut conducerii de la Phenian să înceteze imediat lansările, transmite dpa, conform Agerpres.

De la începutul anului, a fost observată o serie fără precedent de teste nord-coreene, a afirmat şeful statului german după discuţii la Seul cu omologul său sud-coreean, Yoon Suk Yeol.

Aflat într-o vizită oficială în Coreea de Sud, Steinmeier a apreciat că numărul mare de lansări de rachete din ultimele zile a agravat situaţia şi că "escaladarea este inacceptabilă, iar singurul răspunzător este regimul de la Phenian".

Conform surselor de la Seul, Coreea de Nord a lansat miercuri peste 20 de rachete către apele internaţionale. Una dintre arme ar putea fi o rachetă cu capacitate nucleară şi rază de acţiune de câteva mii de kilometri, au arătat sud-coreenii.

Preşedintele Germaniei a susţinut că testele recente "încalcă rezoluţiile Consiliului de Securitate al ONU şi periclitează securitatea internaţională". El a cerut Phenianului "să implementeze în întregime deciziile Consiliului" şi să înceapă "negocieri serioase" privind renunţarea la programul nord-coreean de înarmare cu rachete nucleare.

Steinmeier a exprimat respectul ţării sale pentru eforturile neobosite ale Coreei de Sud de a relua negocierile pentru denuclearizarea Coreei de Nord şi a asigurat conducerea de la Seul că Germania sprijină acest proces.

Consiliul de Securitate al ONU urma să dezbată astăzi problema testelor cu rachete efectuate de nord-coreeni de la sfârşitul lui septembrie, în ciuda criticilor internaţionale.

Tot astăzi, Coreea de Sud a ridicat în aer peste 80 de avioane de luptă, ca măsură de precauţie după ce a detectat exerciţii aeriene cu peste 180 de aeronave în Coreea de Nord. Până după-amiaza nu se raportase nicio încălcare a frontierei intercoreene.

La Seul, Steinmeier - împreună cu soţia lui, Elke Buedenbender - a adus un omagiu celor peste 150 de victime ale busculadei gigantice de Halloween, din capitala sud-coreeană. El a transmis "compasiunea din inimă" a concetăţenilor săi şi a depus crizanteme albe la memorialul oficial, unde a ţinut un moment de reculegere şi a semnat în cartea de condoleanţe.

"Suntem îndoliaţi alături de poporul coreean. Gândurile noastre sunt alături de el. Prietenia nu se arată doar în vremurile bune, ci şi în cele triste. Iar aceasta se referă la prietenia dintre Germania şi Coreea. Suntem alături de Coreea în acest ceas trist", a spus preşedintele.

În timpul petrecerilor de Halloween din cartierul Itaewon din Seul, mulţimea înghesuită pe o stradă laterală îngustă s-a călcat în picioare, iar mulţi oameni au murit striviţi. Nu este clar cum s-a declanşat tragedia, dar agenţia de presă Yonhap a consemnat zvonuri despre o panică în masă.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9746
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4657
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3003
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9056
Gram de aur (XAU)Gram de aur368.9924

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb