Preşedintele Iohannis a pierdut în instanţă o casă din Sibiu

OVIDIU VRÂNCEANU
Ziarul BURSA #Politică / 13 noiembrie 2015

Preşedintele Iohannis a pierdut în instanţă o casă din Sibiu

Klaus Iohannis a pierdut definitiv o casă din Sibiu, după ce Curtea de Apel Braşov a menţinut decizia Tribunalului Braşov de anulare a contractului de vânzare-cumpărare a imobilului din centrul municipiului. Preşedintele nu e la prima astfel de întâmplare, acesta mai pierzând un imobil, în urmă cu aproape trei ani. Astfel preşedintele şi soţia lui vor trebui să elibereze casa în cel mai scurt timp. Se pare că imobilul din centrul Sibiului ar fi fost obţinut cu documente false, potrivit ştiripesurse.ro.

Trecut în declaraţia de avere a (ex)primarului Sibiului ca având o suprafaţă de 166 de mp, imobilul a făcut parte din averea soţilor Maria şi Eliseu Ghenea. După decesul acestora, în anii '70, averea le-a trecut în proprietatea unei surori a lui Eliseu Ghenea, care a murit câţiva ani mai târziu, fără a avea copii. Prin urmare, şi casa de pe strada Nicolae Bălcescu a intrat în proprietatea Statului Român.

În 1997, clădirea a fost cumpărată de chiriaşi. Doi ani mai târziu, contractele de vânzare-cumpărare ale acestora au fost anulate de instanţă, la cererea lui Ioan Baştea, care a dovedit că este fiul lui Nicolae Baştea, nepot al soţilor Ghenea. După anularea acestor contracte, casa a ajuns în proprietatea familiei Iohannis, care a cumpărat şi părţile de proprietate ale urmaşilor lui N. Baştea. Foştii chiriaşi, rămaşi fără locuinţe, au pornit procese pentru anularea actelor.

Ioan Baştea devenise proprietar al casei din centrul Sibiului, alături de soacra şi soţia primarului Klaus Johannis, ca urmare a moştenirii lui Nicolae Baştea, certificată de instanţele de la Sibiu. Acest lucru a fost făcut şi pe baza unor adeverinţe emise de secretarul primăriei din Porumbacu de Jos, care certifica legăturile de rudenie între familiile Baştea şi Ghenea. Magistraţii au decis, însă, că acestea nu corespund întru totul realităţii, deoarece relaţia de rudenie a lui Baştea nu ar fi fost cu ambii soţi Ghenea, ci doar cu unul.

Pe tema certificatului de moştenitor a lui Nicolae Baştea au fost demarate şi acţiuni civile, care s-au încheiat acum aproape zece ani, în cadrul unui proces înregistrat pe rolul Tribunalului Braşov. Certificatul a fost declarat nul.

În urma deciziei Curţii de Apel Braşov, Klaus Iohannis pierde o mare sumă de bani după ce va fi deposedat de această casă, conform ştiripesurse, care adugă că parterul imobilului i-a adus până acum 320.000 de euro, bani câştigaţi dintr-o chirie percepută unei bănci.

Opinia Cititorului ( 27 )

  1. Banul ochiul dracului . Cate case a pierdut astfel Statul prin grija primarilor ?

    1. adica ce a pierdut statul? ceva ce nu era oricum al lui. si de ce "banul ochiul dracului"? pt ca tu nu-l ai sau nu esti capabil sa-l ai? adica asa e romaneste, sa moara capra vecinului. crezi ca vreunul dintre presedintii Romaniei din toate timpurile, daca vrei de la Burebista si pana la Basescu, ar fi pierdut vreunul un proces ca asta? eu cred ca nu. si nici nu ai fi aflat tu Mucea vreodata ca el a avut vreo casa. asta inseamna sa fi vertical. asta e presedintele cu care spre norocul infinit al tau, esti contemporan.

      Daca banca a platit 320.000 de euro care au fost incasati de o persoana in locul statului, statul a pierdut 320.000 de euro. Exact asa facea si Voiculescu si Patriciu si Ioan Nicolae, incasau in locul statului, sa il scuteasca pe stat de efort. Este destul de simplu, raudemare.

      Vrea să încaseze în locul statului ... este în firea lucrurilor. Ca și furtul.

      Esti rau,rau de tot; esti Mucea in persoana daca atata pricepi. 

      Pierderea procesului/a proprietatii echivaleaza/dovedeste vinovatia.

      Ar trebui sa ne mai reprezinte? oare in alta parte "domnul presedinte" ar fi demisionat? 

      Suntem reprezentati de catre un presedinte perdant. 

      a'ncerca sa-i explicit prostului, cocalarului, sferodoctului,lichelei sau ticalosului ceva nu este pierdere de vreme, este ca si cum ai vrea sa apuci o bucata de kkt de partea lui curata!

      casa a fost cumparata de chiriasi pe un pret de nimic, sumele de le vehiculezi tu sunt propaganda. Bastea chiar daca nu era decat 50% urmas, el era oricum mai indreptatit si decat stat sa ia casa.

      intelegi diferenta dintre termenul economic "a cumpara" si termenul administrativ "proprietar". Iohanis "a cumparat" de la un "proprietar". Unde vezi tu vinovatia Ponta-cule?

      vezi cati "psd-ei" au fost sau sunt in puscarie in frunte cu ilustrul Nastase si terminand cu viitorul Ponta si cati "liberali". atunci sa vorbesti. eu nu sunt nici cu unii, nici cu altii si nu zic ca Iohanis e un sfant insa pe langa hotiile celorlalti el este un sfant

      terminasi cu coada vacii si-ti zisasi sa mai pui si pe-aicea niste balegar. suburban. astia sunt Ponta-cii

      gunoi liberal, mars la coada vacii. du-te si miroase-ti aberatiile pe care le-ai scris.

      Prostac-ule, ai scris bine, in ghilimele, proprietar; daca ar fi cumparat de la un proprietar, instanta nu l-ar fi putut pedepsi. In fapt, Johannis l-a "facut" proprietar - in modul lamurit de catre instanta, tocmai pentru a putea "cumpara".

      Capisci? 

      Propun sa-i dam casă poporului, poate ia chirie în numele poporului.

    Pai daca ai folosit acte false pentru retrocedare nu te numesti infractor? Si daca te-ai folosit de pozitia ta de primar nu te numesti corupt? Si-atunci ce faci? Te ascunzi in spatele imunitatii prezidentiale inexistente, dar inventata de basescu?

    JOS CORUPTIA! JOS IOHANNIS! De 1 Decembrie incepem revolutia! ROMANIA E A ROMANILOR! 

    1. e trist sa cred ca avem ceva in comun si totusi avem. si eu sunt roman dar ma simt om nu animal.

      insista.

      Draga raudemare, daca alegi atacul nejustificat la persoana te numesti prost.

      N-am inteles, a ajuns infractiune sa-ti clamezi nationalitatea si sa lupti impotriva coruptiei? Astept scuze, altfel vei dovedi ca faci parte din marea masa a prostilor animalici.

      JOS CORUPTIA! JOS IOHANNIS! De 1 Decembrie incepem revolutia! ROMANIA E A ROMANILOR! 

      Când a făcut infracțiunea. Oricum, se nasc două probleme interesante.

       

      Posibilitatea 1: Iohannis era un prof de fizică, preocupat de energie și nu de materie. Falsul și instigarea la fals le-a făcut dna Carmen. Care NU se bucură de IMUNITATE azi. De ce nu este luată la întrebări? Funcționarul primăriei care a dat actul fals a fost deja condamnat. 

      2) Iohannis a fost creierul familiei, nu femeia. Deoarece el a cumpărat, mai apoi, restul proprietății. Acum, prejudiciul pe care el l-a provocat statului este de 20 de ori mai mare decât cel produs de Ponta. Ce facem acum? Iohannis i-a cerut demisia lui Ponta. 

    e simplu sa scrii un articol preluind informatii de pe la alti !! din dosarul de la curtea de apel se poate constata ca Iohannis a dorit pierderea casei.

    1. Din această cauză, procesul a durat 16 ani. Din 1999 până în 2015. Deoarece, Iohannis, în generozitatea lui recunoscută și în fair-playul cu care ne-a obișnuit, și-a recunoscut vina imediat și a trântit procesul.

      Wlad, procesul a durat 16 ani. O viață de om. Iar întârzierile au fost aduse de avocații lui Iohannis, cel care nu mai dorea casa. 

      Au venit sa spele obrazul. Si nici macar nu au povestea bine ticluita. Esti cam palid, wlad.

      eu nu stiu ce sa intimplat timp de 16 ani pe la toate instantele,dar se pare ca in momentul cind a devenit presedinte a schimbat strategia fata de acest caz,poate a fost sfatuit ca da mai bine daca pierde,stii tu...bla bla...la electorat (pina la urma este un dosar intre 2 parti care se pot intelege in particular daca nu cumva au si facut-o)

      Sigur ca da(adica, NU) iata ca dintr-o data avem un presedinte spalat/imaculat. 

      Exact. Si Ponta, dupa ce a devenit prim-ministru, a inceput sa regrete doctoratul si banisorii de la Sova (ca nici nu erau asa de multi), facand retroactiv niste scrisori. Ce naspa cu cariera asta. Nici nu te gandesti la un moment dat ca vei ajunge Presedinte sau Prim Ministru si toate rahaturile din dulap incep sa miroasa.

    asta e cu toata dragostea LUCRUL BINE FACUT.Oricum e multt mai hot decat BASE SI se vede in genetica lui FXISMUL germanic si MELTENISMUL ROMANESC .BAAA eu vreau guvernul meu un om mai prost ca asta in fruntea statului nu credeam Când era primar se plimba prin SIBIU cu ditamai AUDI A8 si se vadea de la o posta ca este un om ieftin.

    Pas cu pas, 

    Al nostru sas,

    Mai pierde cate un haus.... 

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb