Preşedintele Iranului cere revizuirea unor legi, în contextul mişcării de contestare

V.G.
Internaţional / 15 octombrie 2022

Preşedintele Iranului cere revizuirea unor legi, în contextul mişcării de contestare

Preşedintele Iranului, Ebrahim Raisi, a cerut astăzi revizuirea unor legi, în contextul în care demonstraţiile continuă, la o lună de la începutul mişcării de protest declanşată de moartea tinerei Mahsa Amini, relatează DPA, potrivit Agerpres.

"În evaluarea structurilor culturale, este imperativ să se analizeze, să se aducă la zi şi, dacă fi necesar, să se revizuiască legile", a spus Raisi, subliniind că este nevoie de dialog în procesul actual de examinare a diverselor probleme şi să se elimine îndoielile în cadrul societăţii.

"Ar trebui să vedem de asemenea dacă ne-am îndeplinit obiectivele, iar dacă nu am făcut asta, să vedem unde sunt problemele", a mai declarat el, conform agenţiei de ştiri IRNA.

Raisi a afirmat că ar trebui să se acorde o atenţie mai mare statutului şi oportunităţilor femeilor, fără a preciza la ce legi se referă şi dacă este vorba şi de obligaţia de a purta văl.

La 16 septembrie au început proteste în întreaga ţară, după moartea tinerei Masha Amini, în vârstă de 22 de ani. Aceasta se afla în arestul poliţiei moravurilor la Teheran, pentru că ar fi încălcat codul vestimentar strict al Republicii Islamice, care prevede în special purtarea vălului de către femei.

Autorităţile iraniene afirmă că tânăra a murit în urma unei boli, şi nu a "loviturilor", conform unui raport medical respins de tatăl său. Potrivit vărului său, ea a murit în urma unei "lovituri puternice în cap".

Forţele de securitate au reprimat în sânge mişcarea de contestare, făcând peste 100 de morţi, conform unor ONG-uri.

Comunitatea internaţională a condamnat conducerea Iranului şi în special obligaţia de a purta văl.

Multe voci afirmă că Raisi se concentrează acum pe dialog, după ce brutalitatea poliţiei nu a reuşit să oprească protestele.

Iranienii au ieşit din nou în stradă astăzi în mai multe oraşe pentru a manifesta împotriva puterii.

Opinia Cititorului ( 2 )

  1. Acea tanara fusese operata la cap cu mai multi ani inainte.

    "She underwent craniopharyngioma surgery at Milad Hospital in Tehran in 2010 to remove a brain tumor, according to forensic organisation, Xinhua news agency reported." 

    Amini died because of ineffective cardiopulmonary resuscitation in the early minutes, which caused severe brain hypoxia. 

     

    Imaginile de pe camerele de supraveghere arata colapsul tinerei care era in picioare, singura, fara a fi fost inconjurata de nimeni pe o raza de doi-trei metri. Ea a murit pentru ca nu i-a fost acordat primul ajutor. Cel mai probabil, politistii din jur au crezut ca este un simplu lesin sau o prefacatura si au lasat-o acolo fara prim-ajutor mai multe minute. Asta i-a cauzat moartea. De ce cad oamenii din senin pe stadioane, de ce mor profesorii pe capete in clase sau acasa, de ce mor multi sportivi sanatosi tun? Din cauza de Covid sau vaccin, de aia. Medicii au numit deja sindrom al mortilor subite. 

    In ceea ce priveste protestele, ele sunt impinse de organizatii secesioniste kurde cu finantare din afara. Nu este vorba de nicio democratizare ci de un atac al inamicilor asupra Iranului. 

    1. Aceasta tanara nu avea ce cauta in sediul politiei doar pentru simplu fapt ca nu si-a pus cum trebuie basmaua pe cap.Punct!

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

27 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9760
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4612
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2832
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9711
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.0804

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb