Preşedintele PNL cere sprijinirea mediului de afaceri, singura sursă viabilă de colectare la buget

A.D.
Politică / 1 octombrie

Sursa foto: internet

Sursa foto: internet

Nicolae Ciucă, a declarat, astăzi, că singura sursă de colectare a banilor la bugetul de stat este mediul de afaceri, drept urmare sunt necesare măsuri adecvate pentru sprijinirea investiţiilor. Preşedintele PNL se află la Predeal, la Şcoala de Toamnă a Organizaţiei Seniorilor Naţional Liberali.

"Libertatea şi prosperitatea sunt absolut esenţiale. Putem noi să vorbim despre orice. Atât timp cât nu există libertate şi nu milităm şi nu venim cu soluţii clare pentru prosperitate, putem să spunem orice. Este absolut necesar să protejăm valorile libertăţii şi valorile democraţiei şi să facem în aşa fel încât să venim cu acele decizii şi acele soluţii prin care să generăm prosperitate. (...) Prosperitatea înseamnă ceea ce avem în buzunar, ea nu se regăseşte în vorbe şi în promisiuni. Prosperitatea se găseşte în ceea ce simte fiecare cetăţean în buzunar. Ori nu putem să promitem, să venim să vorbim în faţa dumneavoastră despre prosperitate dacă noi nu vedem o proiecţie care să ne asigure că putem să vedem că, la bugetul de stat, prin dezvoltare economică, prin întărirea şi consolidarea mediului de afaceri putem să avem venituri mai mari. (...) Singura noastră sursă de colectare este mediul de afaceri. Sunt oamenii de afaceri români şi străini care îşi plătesc taxele în România. Obiectivul nostru comun este să-i ajutăm pe aceşti oameni să îşi dezvolte afacerile, să pregătim o forţă de muncă mai bine calificată", a sustinut Nicolae Ciucă.

Totodată, el a adăugat că trebuie ca mediul de afaceri să susţină parteneriatul cu statul, ceea ce ar permite şi o mai mare predictibilitate.

"N-aş vrea să se înţeleagă că s-a propus, auziţi, planul de reindustrializare a României. A mai făcut cineva reindustrializare şi nu a ţinut. Aici este o chestiune prin care vrem să venim cu proiecte şi cu sprijin către domeniile economice care se pliază pe potenţialul, pe oportunităţile şi pe ce avem de făcut noi, astfel încât mediul de afaceri să vadă în instituţiile guvernamentale, în Guvernul ţării, în ministere, parteneri de dezvoltare a afacerilor, parteneri de proiectare a unei predictibilităţi pentru ceea ce au de făcut. Din discuţiile cu oamenii de afaceri rezultă foarte clar lipsa de predictibilitate. În momentul în care nu există predictibilitate, vedem că se intră într-o reţinere de a mai face ceva, de a investi", a subliniat liderul PNL.

La Şcoala de Toamnă a Organizaţiei Seniorilor Naţional Liberali, desfăşurată la Predeal, participă astazi, mai multi ministrii de resort: ministrul Culturii, Raluca Turcan, ministrul Dezvoltării, Lucrărilor Publice şi Administraţiei, Adrian Veştea şi secretarul general PNL, Lucian Bode, transmite Agerpres.

Opinia Cititorului ( 1 )

Acord

Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

  1. De la cine cere nea tagirta asta?Cine a guvernat pana acum?Cine-si pune azi toti ineptii in institutiile financiare de top?Ministru de finante e vreunul din Partidul Berii sau Partidul Piratilor de aiurea?

    Asta e mai inadecvat ca stapanu-sau.El vrea sa lase senzatia ca face campanie ca omul de pe strada,din popor! 

    Acord

    Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

Comanda carte
Conferinţa BURSA “Energia în priză”
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

01 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9758
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4857
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2959
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9766
Gram de aur (XAU)Gram de aur381.9299

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb