Preşedintele PSE critică Preşedinţia şi Guvernul

Romana Puiuleţ
Ziarul BURSA #Politică / 5 iulie 2005

Preşedintele Partidului Socialiştilor Europeni (PSE), Poul Nyrup Rasmunssen, aflat într-o vizită la Bucureşti, critică actualul Guvern pentru politicile sociale şi economice pe care le adoptă. Mai mult, şeful PSE lansează critici la adresa coaliţiei aflată la guvernare, arătînd că politizarea administraţiilor publice locale ar putea întîrzia cu un an integrarea în Uniunea Europeană.

Amintim că PSD a devenit, în urmă cu puţin timp, membru cu drepturi depline al Partidului Socialiştilor Europeni, iar începînd cu 1 septembrie, social-democraţii îşi vor trimite reprezentanţii la Strasbourg, în Parlamentul European. PSD a rămas, după reorientarea Partidului Democrat, singura formaţiune de stînga din ţară. Dacă imediat după cîştigarea alegerilor, PSE şi-a deschis braţele pentru democraţii lui Traian Băsescu, acum, imediat după ce PD şi-a schimbat doctrina, reprezentanţii socialiştilor europeni îmbrăţişează un discurs radical la adresa Guvernului şi a Preşedinţiei. Ei acuză imixtiunea puterii în justiţie şi "hărţuiala" reprezentanţilor Executivului din administraţia locală.

Poul Rasmunssen avertizează că autorităţile mai au la dispoziţie o lună ca să demonstreze că ţara noastră este pregătită pentru integrare. "Nu este de acceptat presiunea care se exercită în administraţia locală. Nu sînt îmbucurătoare nici problemele pe care le aveţi în justiţie", spune domnia sa. În aceste condiţii, preşedintele PSE concluzionează: "E adevărat că nu prea aveţi timp să rezolvaţi toate aceste probleme".

Preşedintele PSD, Mircea Geoană a arătat, ieri, că pregăteşte o consolidare a stîngii româneşti, mai ales pentru că, după reorientarea PD înspre populari, PSD a rămas singurul partid care va ocupa polul social-democrat.

Preşedintele PSE nu a vrut să răspundă criticilor aduse PSD, considerat, încă, un partid al corupţilor. Domnia sa a subliniat însă că are încredere în noul preşedinte al PSD, Mircea Geoană, care a dovedit, încă de la Congres, că are o atitudine dură faţă de membri de partid cu imagine compromisă.

Mircea Geoană a dezvăluit ieri că, înainte de Congres, a avut o întîlnire cu Poul Rasmunsson, în biroul acestuia, unde practic s-a pecetluit soarta PSD. Atunci, preşedintele PSE l-a sfătuit pe Mircea Geoană să intre în competiţie împotriva lui Ion Iliescu. Iar Mircea Geoană a acceptat exact cu o zi înainte de Congres.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb