Preşedintele suspendat al CJ Brăila, Bunea Stancu, trimis în judecată

Elena Deacu
Anticorupţie / 6 august 2015

Preşedintele suspendat al CJ Brăila, Bunea Stancu, trimis în judecată

Procurorii DNA l-au trimis în judecată pe preşedintele suspendat al CJ Brăila, Bunea Stancu, acuzându-l de abuz în serviciu, cu obţinere de foloase necuvenite pentru sine sau pentru altul şi de conflict de interese, în dosarul acordării de fonduri către SC Club Fotbal Brăila SA Brăila şi Asociaţia Handbal Club "Dunărea" Brăila.

În toamnă, Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (ÎCCJ) a decis definitiv că preşedintele suspendat al Consiliului Judeţean Brăila, Gheorghe Bunea Stancu, s-a aflat în conflict de interese în această cauză.

Instanţa supremă a respins atunci recursul declarat de Bunea Stancu, fiind menţinută decizia Curţii de Apel Bucureşti din 14 februarie 2014 prin care acesta a fost declarat în conflict de interese

Bunea Stancu a fost suspendat din funcţia de preşedinte al CJ Brăila pe 12 august 2014, după ce a fost pus sub acuzare de DNA pentru săvârşirea unor fapte de corupţie, el fiind ulterior trimis în judecată în arest la domiciliu.

Agenţia Naţională de Integritate a stabilit pe 31 august 2012 că Gheorghe Bunea Stancu a încălcat regimul juridic al conflictului de interese în materie administrativă şi penală, inspectorii având şi date care atestă săvârşirea de infracţiuni asimilate infracţiunilor de corupţie.

În comunicatul transmis astăzi, DNA a trimis-o în judecată, în stare de libertate, însă, şi pe Rusu Alina Daniela, fost director economic în cadrul Consiliului Judeţean Brăila, pentru abuz în serviciu.

În rechizitoriul întocmit, procurorii arată că în perioada 28 martie 2006 - 8 martie 2012, Bunea Stancu, în calitate de preşedinte al CJ Brăila, a îndeplinit mai multe acte care au condus la obţinerea în mod direct de foloase patrimoniale necuvenite pentru două cluburi sportive din Municipiul Brăila, constând în încasarea, de către acestea, a sumei totale de 7.492.360 lei, precum şi darea în folosinţă gratuită pe o perioadă de 5 ani a unui autoturism.

Modalitatea în care Bunea Stancu a acordat sumele respective de bani a fost prin implicarea sa directă în adoptarea hotărârilor şi a contractelor de asociere dintre cele două cluburi sportive şi Consiliul Judeţean Brăila, prin care acestea au obţinut finanţare de la bugetul CJ Brăila.

Totodată, în aceeaşi perioadă, Bunea Stancu a fost acţionarul majoritar al unei societăţi comerciale care, la rândul ei, prin intermediul altei societăţi, avea calitatea de asociat majoritar la unul dintre cluburile respective şi membru fondator la cel de-al doilea. În acest fel, el a beneficiat indirect, prin intermediul celor două cluburi sportive, de foloase patrimoniale necuvenite în valoare totală de 7.492.360 lei pentru societatea la care este acţionar majoritar şi în mod direct de foloase nepatrimoniale, constând în capital electoral.

În perioada 1 februarie 2008 - 15 decembrie 2010, Rusu Alina Daniela, în calitate de director economic al CJ Brăila, în exercitarea atribuţiilor de serviciu, a aprobat finanţarea celor două cluburi sportive din municipiul Brăila cu suma totală de 5.242.362 lei, fără a exista angajamente legale, respectiv hotărâri ale CJ Brăila de aprobare expresă a sumelor încasate de cele două cluburi.

Consiliul Judeţean Brăila s-a constituit parte civilă în procesul penal cu suma de 5.242.362 lei.

În cauză, procurorii au dispus instituirea măsurii asigurătorii a sechestrului asupra bunurilor mobile şi imobile aparţinând lui Bunea Stancu.

Dosarul a fost trimis spre judecare Tribunalului Vrancea cu propunerea de a se menţine măsura asiguratorie dispusă în cauză.

Bunea Stancu a fost condamnat definitiv la data de02 aprilie 2015 la o pedeapsă privativă de libertate, pentru fapte asimilate celor de corupţie, într-un dosar instrumentat de procurorii DNA. De asemenea, acesta a mai fost trimis în judecată la data de 2 octombrie 2014, alături de alte persoane, pentru fapte similare cu cele din prezenta cauză.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

26 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9759
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4629
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2641
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9642
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.8727

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb