PREŞEDINTELE UNIM: Unii investitori imobiliari ar putea falimenta

Emilia Olescu
Ziarul BURSA #Companii #Imobiliare / 22 octombrie 2007

Unii investitori imobiliari ar putea falimenta

Lipsa de profesionalism a celor mai mulţi dintre actorii pieţei imobiliare reprezintă unul dintre neajunsurile acestui domeniu, este de părere Gabriel Zamfir, preşedintele Uniunii Naţionale Imobiliare (UNIM). Domnia sa a apreciat, vineri, în cadrul unei conferinţe pe teme imobiliare, că există investitori în domeniu care vor falimenta, în următorii ani, din cauză că derulează proiecte în locuri greu accesibile, fără infrastructură şi utilităţi şi care nu prezintă niciun fel de atracţie pentru potenţialii beneficiari, ce devin tot mai "calificaţi" şi, implicit, mai pretenţioşi. Astfel, având în vedere numărul mare de oferte prevăzute pentru anii care urmează, precum şi varietatea acestora, solicitanţii vor avea de unde să aleagă, astfel încât locuinţele cele mai puţin accesibile vor rămâne nevândute, susţine domnul Zamfir. Pentru accelerarea lucrărilor de infrastructură, este nevoie ca mediul de afaceri să facă presiuni asupra autorităţilor responsabile, este de părere domnia sa.

Gabriel Zamfir s-a arătat nemulţumit şi de faptul că în piaţă activează atât agenţi imobiliari, cât şi evaluatori, brokeri sau consultanţi care nu au calificarea necesară.

Evidenţiind faptul că piaţa imobiliară europeană se caracterizează prin construcţii durabile, de sute de ani, care se încadrează armonios în peisajul modern, preşedintele UNIM a subliniat că "patrimoniul imobiliar din România ne agresează". Astfel, potrivit sursei citate, în ţara noastră este nevoie atât de ridicarea unor construcţii noi, cât şi de realizarea unui amplu proces de modernizare şi refacere a imobilelor vechi. Printre soluţiile sugerate de domnul Zamfir se numără mansardarea şi refacerea faţadelor şi închiderilor acestor clădiri. "Multe soluţii, cum ar fi demolările, reglementarea zonei metropolitane, acordarea anumitor facilităţi etc., ţin de deciziile politice", a mai adăugat şeful Uniunii Imobiliare.

Referitor la mersul pieţei, domnia sa susţine că în următorii zece ani aceasta nu va fi în pericol să se prăbuşească. În schimb, există un real pericol de demarare a unor noi investiţii realizate fără documentare şi profesionalism.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9746
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4657
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3003
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9056
Gram de aur (XAU)Gram de aur368.9924

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb