Pretendent la preşedinţia Bursei, sancţionat de arbitrul pieţei de capital

ŞTEFANIA CIOCIRLAN
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital / 17 februarie 2010

 Dan Paul vrea regândirea filosofiei pieţei derivatelor la Bursă şi extinderea acesteia şi către alte active suport de interes, precum energia.

Dan Paul vrea regândirea filosofiei pieţei derivatelor la Bursă şi extinderea acesteia şi către alte active suport de interes, precum energia.

La doar câteva zile după ce şi-a depus candidatura pentru preşedinţia Bursei de Valori Bucureşti, Dan Paul, preşedintele Asociaţiei Brokerilor şi conducător al casei de brokeraj "Finaco Securities", a fost sancţionat cu avertisment de arbitrul pieţei de capital, pentru mai multe nereguli descoperite în urma controlului de fond efectuat la finele lui 2009.

Reprezentanţii Comisiei Naţionale a Valorilor Mobiliare (CNVM) susţin că "Finaco Securities" nu a utilizat corespunzător conturile bancare aferente disponibilităţilor proprii şi ale clienţilor, acestea nefiind păstrate separat. De asemenea, conducerea "Finaco" nu a transmis la timp către CNVM raportul anul pe 2006 şi a răspuns doar parţial solicitărilor de informaţii adresate de Corpul de Control al Comisiei, faptă care reprezintă contravenţie potrivit legii pieţei de capital, se mai arată în ordonanţa de sancţionare dată ieri de CNVM.

Alături de Dan Paul, Comisia i-a mai sancţionat, tot cu avertisment, pe Ioan Goldberger şi Andi Şatran, în calitate de conducător şi, respectiv, reprezentant al Compartimentului de Control Intern al "Finaco Securities".

Sancţiunea Comisiei survine cu doar trei zile înainte de alegerile de la Bursa de Valori Bucureşti, unde Dan Paul candidează pentru preşedinţia BVB împotriva lui Mircea Botta şi probabil, a lui Stere Farmache.

Ce vrea Dan Paul ca preşedinte

Planurile lui Dan Paul pentru Bursa de Valori Bucureşti vizează o nouă strategie de dezvoltare, la o viteză mult mai accelerată, potrivit programului prezentat o dată cu depunerea candidaturii oficiale pentru şefia BVB.

"Consider că perioada 2011-2012 va fi un moment de relansare puternică, cu mari oportunităţi pentru BVB, pe care nu avem dreptul să îl ratăm. Acum este momentul pentru a adopta o nouă strategie de dezvoltare, la o viteză mult mai accelerată", susţine actualul vicepreşedinte al bursei.

Printre obiectivele strategice ale lui Dan Paul se numără promovarea Bursei de Valori Bucureşti, deschiderea BVB pe plan regional şi european şi o mai bună coordonare la nivelul Consiliului de Administraţie.

"Strategia de deschidere a BVB pe plan internaţional trebuie să pornească de la experienţa actuală şi să continue cu evaluarea opţiunilor principale, care, în opinia mea, sunt London Stock Exchange, Deutsche Borse, OMX, Consiliul de Administraţie al BVB urmând să formalizeze o strategie pe termen mediu şi lung pe care să o propună acţionarilor", susţine Dan Paul.

Acesta doreşte ca Bursa să se coordoneze mai bine cu CNVM pentru finalizarea proiectelor în derulare, precum conturile globale, vânzarea în lipsă şi redefinirea pieţei Ras-daq, ştiute fiind frecuşurile aproape continue cu arbitrul pieţei de capital. De asemenea, preşedintele Asociaţiei Brokerilor vrea regândirea filosofiei pieţei derivatelor la Bursă şi extinderea acesteia şi către alte active suport de interes, precum energia.

Acţionarii Bursei de Valori Bucureşti sunt chemaţi vinerea şi sâmbăta aceasta ca să îşi aleagă un nou preşedinte şi un nou Consiliu de Administraţie.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

13 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9737
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4826
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2884
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8899
Gram de aur (XAU)Gram de aur370.5328

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb