Preţul aurului a scăzut puternic la Londra, din cauza erorii unui trader

Ziarul BURSA #Internaţional / 27 iunie 2017

Preţul aurului a scăzut puternic la Londra, din cauza erorii unui trader

Preţul aurului a scăzut puternic ieri, cu până la 1,6%, la Londra, după un volum uriaş al tranzacţiilor la New York, despre care traderii spun că ar putea fi rezultatul unui ordin provocat de o tastare greşită, relatează Bloomberg, potrivit News.ro.

Cotaţia aurului a coborât până la 1.236,43 dolari uncia, cel mai redus nivel atins după 16 mai, şi a depăşit fluctuaţia medie din ultimele 100 de zile, atingând nivelul ultimelor 200 de zile.

Ulterior, aurul şi-a revenit la 1.242,52 dolari uncia.

Volumul tranzacţiilor a atins într-un minut 1,8 milioane de uncii de aur, un nivel care nu a fost atins nici după victoria suprinzătoare în alegeri a preşedintelui american Donald Trump sau după votul britanicilor pentru ieşirea din Uniunea Europeană, la referendumul din iunie anul trecut.

"Nimeni nu ştie de ce, cu excepţia nefericitului care a apăsat butonul greşit", a spus David Govett, director pentru tranzacţii cu metale preţioase la firma Marex Spectron Group în Londra.

Volumul scăzut al activităţilor şi tranzacţiile automate au amplificat fluctuaţiile, a explicat el.

Alte opinii sunt că un trader ar fi făcut o comandă mai mare decât a intenţionat sau a subestimat capacitatea pieţei de a absorbi atât de mult aur.

Aproximativ 18.149 de loturi au fost tranzacţionate la bursa Comex în doar un minut, înainte de a coborî la 2.334 de loturi o oră mai târziu.

Utilizarea mai mare a tranzacţiilor algoritmice prin intermediul computerelor a fost considerată deseori drept cauza unor fluctuaţii extraordinare pe pieţele financiare, cunoscute sub numele de prăbuşiri instantanee, în ultimii ani.

"Aceste mişcări vor deveni mai numeroase după cum merg lucrurile. Cu cât se vor întâmpla mai mult, cu atât vor deveni mai grave, pentru că oamenii vor renunţa la poziţii", a arătat Govett.

Există totodată semne de scădere a cererii în condiţiile în care China, cel mai mare consumator, a cumpărat mai puţin aur în luna mai. Achiziţiile au scăzut la 44,8 tone, de la 74,9 tone în aprilie, potrivit datelor Departamentului de Statistică din Hong Kong.

Preţul argintului cu livrare imediată a scăzut cu 1,1%, la 16,5235 dolari uncia, după ce a atins cel mai redus nivel după 11 mai. Cotaţia platinei a coborât cu 1,3%, la 918,01 dolari uncia, iar cea a paladiului cu 0,5%, la 858,1 dolari uncia.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
digi.ro
aages.ro
danescu.ro
librarie.net
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

21 Noi. 2024
Euro (EUR)Euro4.9766
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.7317
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3535
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9743
Gram de aur (XAU)Gram de aur405.9099

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Mirosul Crăciunului
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
petreceriperfecte.ro
targuldeturism.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb