Preţul aurului - în scădere

Alina Vasiescu
Ziarul BURSA #Internaţional / 16 august 2007

Preţul aurului - în scădere

Cotaţia aurului a scăzut ieri, pe pieţele externe, ca răspuns la aprecierea dolarului. Totuşi, analiştii atrag atenţia că metalul preţios s-a comportat foarte bine, în pofida creşterii dolarului, întrucât zarva creată la nivel mondial de criza din sectorul creditului ipotecar american i-a determinat pe unii jucători de pe piaţă să-şi plaseze banii în aur, considerat investiţie sigură.

"Metalul galben a pierdut ceva teren, însă, oricum, dată fiind aprecierea înregistrată de dolar în această săptămână, aurul s-a comportat bine", declară James Moore, analist la "TheBullionDesk.Com".

Preţul aurului a fost de 662,75 dolari uncia ieri după-amiază, pe piaţa londoneză, faţă de 669 dolari uncia la finele zilei anterioare, la New York.

Preţul metalului preţios a pierdut circa 1% în luna august. În vreme ce unii investitori şi-au vândut deţinerile în aur ca să obţină banii necesari acoperirii unor pierderi, alţii s-au orientat către achiziţia de aur, văzând în acest metal un plasament sigur.

Cererea mondială de aur, care priveşte achiziţiile fizice, a crescut cu 19%, la 922 tone în perioada aprilie-iunie 2007, faţă de intervalul similar din 2006. Cele mai multe solicitări în acest sens au venit din India, unde au ajuns 317 tone de aur. În trimestrul al doilea al anului curent, preţul aurului a fluctuat destul de mult, consemnând atât nivelul maxim al anului, de 693 dolari uncia (în aprilie), cât şi nivelul minim al anului - 638,90 dolari uncia (în iunie).

Menţionăm că, ieri, a scăzut şi preţul platinei - 1.258 dolari uncia, faţă de 1.271 dolari în ziua anterioară, iar preţul argintului a ajuns la 12,39 dolari uncia, de la 12,72 dolari uncia. Paladiul a avut o cotaţie de 342 dolari uncia, faţă de 350 dolari în ziua anterioară.

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb