Preţul aurului s-a redus cu 2,9% în ultima lună

R.O.
Ziarul BURSA #Investiţii Personale / 4 februarie 2004

Investitorii care au cumpărat în urmă cu o lună, pe 5 ianuarie, acţiunile celor cinci SIF-uri şi şi-au format un portofoliu cu structura indicelui BET-FI ar fi avut ieri un cîştig lunar de 12,03%. Randamentul a fost determinat de creşterea valorii indicelui bursier, calculat în euro, ca urmare a aprecierii cotaţiilor acţiunilor SIF. Investitorii care au preferat cele mai lichide zece acţiuni cotate la prima categorie a Bursei şi le-au cumpărat cu structura indicelui BET ar fi obţinut un cîştig mai mic. Datorită creşterii valorii indicelui, calculat în euro, portofoliul lor valora ieri cu 10,39% mai mult decît cel din 5 ianuarie.

Persoanele care au optat pentru un plasament cu grad de risc mai scăzut şi au cumpărat pe 5 ianuarie unităţile fondului "Napoca" ar fi avut un cîştig maxim de 11,47%. Cei care au preferat unităţile fondului "Intercapital" şi-au majorat valoarea reală a investiţiei cu 8,56%.

Randamentul maxim lunar ar fi revenit celor care au cumpărat pe 5 ianuarie acţiunile "Vae Apcarom". Cursul lor mediu, exprimat în euro, a crescut cu 31,76%, aducînd o majorare similară a valorii reale a investiţiei. Cotaţia medie a acţiunilor "Electroaparataj" s-a majorat în termeni reali cu 30,42% în ultima lună.

Persoanele care şi-au constituit un depozit lunar în lei ar fi obţinut cea mai mare dobîndă dacă alegeau CEC, "Finansbank" sau "Eurom Bank". Valoarea sumelor depuse, exprimată în euro, s-a majorat, în ultima lună, cu 3,41%. Cei care şi-au păstrat economiile acasă, în lei, şi-au suplimenatat valoarea acestora, exprimată în euro, cu 1,97% datorită aprecierii leului în raport cu moneda europeană. Persoanele care au optat pentru un depozit lunar în euro ar fi obţinut cel mai mare cîştig, de 0,3%, dacă alegeau "Garanti Bank".

Nu la fel de inspiraţi au fost cei care au cumpărat pe 5 ianuarie obiecte din aur. Valoarea acestora, exprimată în euro, s-a redus în ultima lună cu 2,95% din cauza scăderii preţului aurului, exprimat în euro.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9746
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4657
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3003
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9056
Gram de aur (XAU)Gram de aur368.9924

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb