Preţul cauciucului, la cel mai redus nivel din ultimele trei luni

ALINA VASIESCU
Ziarul BURSA #Internaţional / 15 martie 2013

Stocurile de cauciuc din China - cel mai mare consumator mondial de profil - sunt la cel mai ridicat nivel din ultimii trei ani.

Stocurile de cauciuc din China - cel mai mare consumator mondial de profil - sunt la cel mai ridicat nivel din ultimii trei ani.

Preţul cauciucului a scăzut ieri, pe piaţa Japoniei, pentru a treia zi la rând, ajungând la cel mai redus nivel din ultimele trei luni, ca urmare a avansului exporturilor de profil din Malaezia, respectiv a aprecierii monedei nipone (yenul).

Cotaţia cauciucului cu livrare în august a coborât cu 1,1% la Tokyo Commodity Exchange, ajungând la 277,6 yeni kilogramul (2.880 dolari tona), acesta fiind cel mai redus preţ de închidere din 14 decembrie 2012 până în prezent. În ultimele trei zile, preţul acestei materii prime a pierdut 8,7%.

Pe piaţa din Shanghai, preţul cauciucului cu livrare în septembrie a scăzut cu 0,2%, la 22.785 yuani (3.665 dolari) tona, iar în Thailanda, cotaţia FOB (franco la bord) a pierdut 2,3%, ajungând la 86,30 bahţi (2,91 dolari) kilogramul.

Conform datelor oficiale, exporturile de cauciuc din Malaezia (al treilea producător mondial din domeniu) au sporit cu 21% în ianuarie, în ritm anual, la 68.300 tone. În acelaşi timp, producţia de cauciuc a ţării a crescut cu 3,3%, la 87.960 tone, iar stocurile - cu 23%, la 188.100 tone.

Analiştii arată că, în acest moment, producţia de cauciuc este mai mare decât cererea, iar stocurile cresc, punând presiuni pe evoluţia preţului.

Stocurile de cauciuc din China, cel mai mare consumator mondial de profil, însumează 107.481 tone - cel mai ridicat nivel din ultimii trei ani, potrivit datelor Shanghai Futures Exchange.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

14 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9761
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5124
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2344
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7993
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.8318

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb