Preţul cerealelor se redresează, după ce a ajuns la cel mai scăzut nivel din iunie 2010

Ziarul BURSA #Internaţional / 24 septembrie 2014

În ciuda faptului că în SUA se înregistrează o producţie record, preţul boabelor de soia este în creştere, după ce a atins cel mai scăzut nivel din ultimii patru ani, deoarece investitorii se bazează pe cererea din China, cel mai mare cumpărător pe plan mondial, transmite Bloomberg, citat de Agerpres.

La Chicago Board of Trade, preţul boabelor de soia cu livrare în luna noiembrie a urcat marţi cu 0,7%, la 9,445 dolari per bushel, iar la Singapore se tranzacţiona la 9,415 dolari per bushel. Anterior, cotaţia boabelor de soia înregistrase un declin de 0,8%, la 9,31 dolari per bushel, cel mai scăzut nivel din iulie 2010.

În ultimul an, preţul boabelor de soia a scăzut cu 27%, pe fondul estimărilor că în SUA, cel mai mare cultivator din lume, se va înregistra o producţie record. Importurile Chinei în anul care începe la 1 octombrie ar putea ajunge la 76 de milioane de tone metrice, conform datelor companiei Cargill Investments (China) Ltd, în timp ce Departamentul Agriculturii din SUA (USDA) se aşteaptă la achiziţii de 74 de milioane de tone metrice. "Există multe mesaje mixte referitoare la cererea din China. Ele sunt importante deoarece acum se recoltează boabele de soia în SUA, iar în Brazilia creşte suprafaţa de recoltare", a apreciat analistul Wayne Gordon, de la UBS AG în Singapore.

USDA estimează că fermierii din Brazilia ar putea recolta 31,5 milioane de hectare de boabe de soia în 2014 - 2015, de la 30,1 milioane de hectare în 2013. Brazilia este al doilea cultivator din lume.

Producţia de boabe de soia din SUA ar putea atinge nivelul record de 3,913 miliarde de buşeli, iar cea de porumb la 14,395 miliarde de busheli, cel mai ridicat nivel înregistrat vreodată, a estimat USDA în 11 septembrie. La Chicago Board of Trade, preţul porumbului cu livrare în luna decembrie s-a menţinut marţi la 3,3025 dolari per bushel, redresându-se după declinul anterior de 0,8%. Luni, preţul a ajuns la 3,2675 dolari per bushel, cel mai scăzut nivel din iunie 2010.

Şi preţul grâului cu livrare în luna decembrie a urcat cu 0,3%, la 4,78 dolari per bushel. În timpul şedinţei de luni, preţul a ajuns la 4,695 dolari per bushel, cel mai scăzut nivel din iunie 2010.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

17 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9738
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4662
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2921
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9047
Gram de aur (XAU)Gram de aur369.6415

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb