Cele mai multe rezervări, din acest sezon estival, au fost pe litoralul Mării Negre (37%), marile oraşe (21%), staţiunile balneare (20%), destinaţiile montane (8%), conform comunicatului remis redacţiei.
Potrivit sursei citate, specialiştii platformelor hoteliere le recomandă românilor să-şi facă rezervările din timp, dat fiind faptul că vara aceasta hotelurile şi pensiunile au fost aglomerate şi, astfel, vor putea plăti şi un tarif accesibil. În perioada verii a fost remarcat un trend ascendent al utilizării voucherelor de vacanţă, întrucât pot fi utilizate doar în România.
Sursa arată că diversele evenimente sociale, precum greva din educaţie, ştirile despre holera de la Marea Neagră sau cele despre temperatura rece, au influenţat alegerea momentului rezervării unei vacanţe.
Sursa precizează că o noapte de cazare s-a scumpit cu 12%, de la 248 la 278 de lei. Pe litoral, creşterea a fost de 7%, în marile oraşe cu 18%, în staţiunile balneoclimaterice cu 12%, iar la munte o creştere cu 17%.
De asemenea, numărul turiştilor care au optat pentru hoteluri sau pensiuni a fost egal, peste 32% pentru primele şi peste 34% pentru cele din urmă.
În comunicat se mai arată şi precizările făcute de Imecs-Ambrus Timea, director de dezvoltare a afacerii: "A fost o vară plină, în care turiştii noştri au mers în tradiţionala vacanţă la mare, însă de la un an la altul observăm o creştere tot mai mare a rezervărilor pentru munte şi destinaţii balneare. Iar noi ne bucurăm să le putem oferi turiştilor noştri o diversitate de unităţi de cazare peste tot în România, dar şi posibilitatea de a plăti cu voucherele de vacanţă. Şi chiar dacă vara s-a încheiat, dorul de călătorit este tot acolo, aşa că ne pregătim pentru o toamnă în care ne aşteptăm să fie la mare căutare city-break-urile în România, dar şi destinaţiile de familie, mai ales că se apropie vacanţa copiilor".