Preţul petrolului se menţine la un nivel ridicat

A.V.
Ziarul BURSA #Internaţional / 24 martie 2011

Preţul petrolului se menţine la un nivel ridicat

"Barclays Capital": Investiţiile în ţiţei şi cereale vor aduce cele mai mari câştiguri în 2011

Cotaţiile petroliere s-au menţinut ieri, pe pieţele externe, la un nivel ridicat, în condiţiile în care NATO a validat planurile de contribuţie la zona de interdicţie aeriană în Libia, iar astfel s-au intensificat temerile că exporturile de ţiţei din această ţară vor fi întrerupte în continuare.

Preţul petrolului cu livrare în luna mai a cres-cut cu 82 de cenţi (0,8%) la ora 11.09, la New York Mercantile Exchange, ajungând la 105,79 dolari/baril. Cotaţia petrolului Brent a urcat cu 70 de cenţi în prima parte a zilei, la ICE Futures Europe din Londra, după care a pierdut 9 cenţi (0,1%), ajungând la 115,61 dolari/baril.

Anul acesta, cotaţia ţiţeiului a câştigat 15%.

Analiştii arată că nimeni nu ştie cum va evolua criza din Libia în următoarele săptămâni sau luni, iar preţurile de pe piaţa ţiţeiului ar putea rămâne pe trend ascendent.

Investiţiile în petrol şi cereale vor aduce cele mai mari câştiguri în 2011, în contextul în care sunt tot mai multe pariuri pe întreruperea livrărilor, susţin analiştii "Barclays Capital", care au realizat, luna aceasta, un sondaj pe un eşantion de peste 100 de investitori din domeniu.

O proporţie de 28% dintre cei chestionaţi sunt de părere că petrolul va fi materia primă cu cele mai mari câştiguri în 2011, urmându-i porumbul şi grâul. Autorii analizei arată că aurul, al cărui preţ a crescut cu aproape 30% anul trecut, "şi-ar putea pierde din strălucire". Mai mult, metalul preţios apare la finele clasamentului privind evoluţia materiilor prime în 2011, după gazele naturale.

Conform sondajului "Barclays", 83% dintre intervievaţi vor să-şi sporească sau să-şi păstreze investiţiile în mărfuri, în următorii trei ani, iar peste 50% dintre cei chestionaţi spun că şi-au majorat deţinerile în materii prime, anul trecut. O proporţie de 31% şi le-a menţinut constante.

Conform analizei, 82% dintre intervievaţi aşteaptă ca investiţiile directe în mărfuri să fie de 60-70 miliarde dolari în 2011, poate chiar mai mult, comparativ cu 60 de miliarde dolari anul trecut.

Premiul Nobel pentru pace a plecat la război pentru petrol?

"Credit Suisse" şi-a modificat în creştere cu 25% estimarea pentru preţul petrolului Brent în 2011, anticipând o medie de 105,80 dolari barilul. Pentru petrolul american, previziunea este de 93,80 dolari barilul, modificată în sens pozitiv cu 10%.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9746
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4657
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3003
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9056
Gram de aur (XAU)Gram de aur368.9924

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb