Preţurile mondiale la alimente au scăzut pentru a doua lună consecutiv în iulie

G.U.
Miscellanea / 5 august 2021

Preţurile mondiale la alimente au scăzut pentru a doua lună consecutiv în iulie

Indicele global al preţurilor la produsele alimentare a scăzut în iulie pentru a doua lună consecutiv, o veste bună pentru consumatori, întrucât se diminuează presiunile inflaţioniste, a anunţat astăzi Organizaţia Naţiunilor Unite pentru Alimentaţie şi Agricultură (FAO), transmite Reuters, conform Agerpres.

FAO publică lunar propriul său Food Price Index, care măsoară modificările de preţuri înregistrate la un coş de alimente format din cereale, uleiuri vegetale, lactate, carne şi zahăr. În iulie, acest indice a scăzut până la 123 puncte, de la o valoare revizuită de 124,6 puncte în iunie.

În ritm anual, preţurile au urcat cu 31% în iulie. Chiar dacă preţurile mondiale la alimente au scăzut în iunie, ele rămân cu aproape o treime mai mari decât în vara anului trecut.

Scăderea din ultima lună a venit ca urmare a diminuării preţurilor la uleiuri vegetale, cereale şi produse lactate. Potrivit FAO, preţurile la cereale au scăzut cu 3% în iulie, comparativ cu luna precedentă, în principal ca urmare a diminuării cu 6% a preţului la porumb, pe fondul prognozelor privind o producţie peste aşteptări în Argentina şi SUA. Preţul grâului a urcat cu 1,8%, ajungând la cel mai ridicat nivel din 2014, din cauza temerilor privind seceta din America de Nord, a ploilor din Europa şi a randamentelor sub aşteptări din Rusia.

Preţul uleiurilor vegetale a scăzut cu 1,4% în iulie, comparativ cu luna precedentă, la cel mai redus nivel din ultimele cinci luni, iar preţurile la lactate au coborât cu 2,8%. În schimb, preţul zahărului a urcat cu 1,7%, pe fondul incertitudinilor privind producţia din Brazilia, informează Agerpres.

Preţurile la cereale au scăzut cu 2,6% în luna iunie, în principal ca urmare a diminuării cu 5% a preţului la porumb, pe fondul prognozelor privind o producţie peste aşteptări în Argentina şi SUA, iar preţurile la lactate au coborât cu 1%, toate componentele acestui index înregistrând scăderi, în frunte cu preţurile la unt.

Conform unor recente prognoze publicate de Organizaţia Naţiunilor Unite pentru Alimentaţie şi Agricultură (FAO) şi Organizaţia pentru Cooperare şi Dezvoltare Economică (OECD), preţul produselor agricole şi alimentare ar urma să înregistreze o corecţie în primii ani ai perioadei 2021-2030.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
fngcimm.ro
danescu.ro
chocoland.ro
arsc.ro
leonidas-universitate.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

17 Ian. 2025
Euro (EUR)Euro4.9759
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.8284
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2980
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8939
Gram de aur (XAU)Gram de aur419.8038

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

erfi.ro
oaer.ro
greenenergyexpo-romenvirotec.ro
Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
solarenergy-expo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb