Preţurile petrolului au scăzut joi cu circa 3%

N.R.
Macroeconomie / 22 iulie 2022

Preţurile petrolului au scăzut joi cu circa 3%

Preţurile petrolului au scăzut ieri cu aproximativ 3 dolari pe baril, din cauza stocurilor mai mari de benzină din SUA şi după ce o majorare a dobânzii cheie de către Banca Centrală Europeană (BCE) a stârnit îngrijorare privind cererea, în timp ce reluarea livrărilor de petrol din Libia şi reluarea fluxurilor de gaze ale Rusiei către Europa au atenuat preocupările privind aprovizionarea, transmite Reuters, potrivit News.ro.

Contractele futures pentru ţiţeiul Brent au pierdut 2,44 dolari, sau 2,3%, până la 104,48 dolari pe baril până la ora 16:24 GMT (19:24 ora României). Contractele futures pentru ţiţeiul U.S. West Texas Intermediate au scăzut cu 3,06 dolari, sau cu 3,1%, la 96,82 dolari.

Ambele contracte au scăzut cu mai mult de 5 dolari în timpul tranzacţiilor.

Contractele futures pentru benzină din SUA au scăzut cu 15 cenţi, sau cu 4,5%, la 3,13 dolari pe galon, după o creştere de 3,5 milioane de barili de marfă depozitată săptămâna trecută, au arătat miercuri datele guvernului american, depăşind cu mult prognozele analiştilor.

"Principalul protagonist al petrolului este benzina, existând percepţii cu privire la distrugerea cererii de benzină", a declarat Robert Yawger, director general pentrul contracte futures la Mizuho.

Volumul de tranzacţionare cu contracte futures pe petrol a fost, de asemenea, slab, iar preţurile volatile, deoarece traderii încearcă să coreleze cererea de energie mai slabă cu o ofertă mai restrânsă ca urmare a pierderii barililor ruseşti după invazia Ucrainei de către ţară.

Fluxurile prin conducta de gaze naturale Nord Stream 1 din Rusia, care trece pe sub Marea Baltică spre Germania, au fost parţial reluate joi. după ce conducta a fost închisă pentru întreţinere pe 11 iulie.

Conducta rula deja cu volume reduse în urma unei dispute declanşate de invazdarea Ucrainei de către Rusia.

"Reluarea fluxurilor de gaze prin Nord Stream 1 pare să evoce imagini ale unei poziţii mai conciliante din partea Rusiei în ceea ce priveşte circulaţia continuă a ţiţeiului şi a produselor în Europa în următoarele săptămâni/lună", a declarat Jim Ritterbusch, de la Ritterbusch and Associates, într-un notă adresată clienţilor. [

Banca Centrală Europeană s-a alăturat joi multor alte bănci centrale în creşterea ratelor dobânzilor, concentrându-se mai degrabă pe combaterea inflaţiei fulminante decât asupra recesiunii economice, care poate afecta cererea de petrol.

Banca Japoniei a menţinut rate ale dobânzilor ultra-scăzute, pentru a stimula creşterea economică.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
digi.ro
aages.ro
danescu.ro
librarie.net
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

22 Noi. 2024
Euro (EUR)Euro4.9759
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.7742
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3721
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9774
Gram de aur (XAU)Gram de aur415.3204

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Mirosul Crăciunului
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
petreceriperfecte.ro
thediplomat.ro
targuldeturism.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb