PRIM-VICEPREŞEDINTELE PD-L, ADRIEAN VIDEANU:  PD-L nu doreşte ruperea coaliţiei

CRISTINA MIHALAŞCU
Ziarul BURSA #Politică / 4 august 2009

PD-L nu doreşte ruperea coaliţiei

PD-L nu a generat niciun scandal în opoziţie şi refuză să răspundă provocărilor PSD, pentru a evita premisele unei crize politice la guvernare, a declarat, ieri, prim-vicepre­şedintele partidului, ministrul Adriean Videanu, la finalul şedinţei Biroului Permanent al formaţiunii sale.

Domnia sa a precizat că, în această perioa­dă, PD-L se concentrează pe elaborarea unor măsuri pentru depăşirea crizei economice, printr-o reformă cu caracter structural.

Vicepreşedintele PD-L a explicat: "Singurele preocupări ale partidului în această perioadă sunt de natură economică, anume reducerea cheltuielilor statului, reducerea numărului de personal şi reducerea cheltuielilor materiale. Vom introduce standarde de cost şi vom extinde achiziţionarea prin sistemul electronic de achiziţii publice (SEAP)".

Videanu a mai adăugat că, în cadrul şedinţei de ieri a coaliţiei, s-a discutat care va fi atitudinea la guvernare, din moment ce PD-L vrea să urmeze programul de depăşire a crizei şi PSD vrea să fie duplicitar. "PSD trebuie să se gândească la duplicitatea sa, vrea în coaliţie sau în opoziţie, iar Mircea Geoană trebuie să-şi amintească că jumătate din cabinetul ministerial îi aparţine", a declarat ministrul Economiei, Adriean Videanu.

În privinţa reducerii cu 20% a personalului din administraţia publică, Adriean Videanu a declarat că nu doar PD-L are responsabilitatea restructurării agenţiilor, ci şi PSD.

Conform celor declarate, în "ograda sa" nu este necesară o restructurare pentru că ministerul Economiei nu are decât trei agenţii "mari şi late".

"Deşi nu avem nevoie de o restructurare masivă, inclusiv noi, în cadrul ministerului, vom reorganiza cele patru instituţii de cercetare în două, pentru industrie şi energie", a anunţat Videanu.

Întrebat dacă este de acord cu afirmaţia preşedintelui PSD, Mircea Geoană, potrivit căreia Elena Udrea este vinovată de scandalul de la coaliţie, prim-vicepreşedintele PD-L a replicat că ministrul Turismului nu are nicio vină şi a apreciat că ancheta Udrea este un "de­mers politicianist".

Geoană: "Coaliţiaeste păguboasă, dar necesară"

Mircea Geoană, liderul PSD, a declarat, ieri, după şedinţa conducerii PSD, că deşi coaliţia este "păguboasă", actuala guvernare trebuie să continue.

Preşedintele PSD a explicat: "Consider că situaţia de astăzi, din coaliţia pentru guvernare, este păguboasă pentru România. În acest moment, relaţiile din interiorul coaliţiei riscă să iasă de sub control. Acest lucru l-am comunicat în cadrul coaliţiei şi, faptul că fiecare dintre cei doi parteneri îşi urmăreşte cu prioritate interesele de partid şi obiectivele viitoarei campanii prezidenţiale, dăunează în acest moment calităţii actului de guvernare şi intereselor economiei şi populaţiei din ţara noastră".

Geoană a mai declarat că nu consideră necesară o înlocuire a actualei coaliţii de guvernare, dar a subliniat că solicită PD-L să nu mai pretindă solidaritate cu acţiunile sale politice.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb