Prima confruntare Harris-Trump; Cine va ieşi învingător?

S.B.
Internaţional / 10 septembrie

Prima confruntare Harris-Trump; Cine va ieşi învingător?

Ziarul BURSA va transmite un live text din cadrul dezbaterii care urmează să aibă loc la noapte la 04.00, ora României, în Pennsylvania

Prima dezbatere dintre candidaţii pentru alegerile prezidenţiale din Statele Unite ale Americii, Donald Trump şi Kamala Harris, va avea loc în această noapte, la ora 4:00, ora României.

Donald Trump şi vicepreşedintele Kamala Harris se vor confrunta marţi seară în prima lor dezbatere pentru alegerile din 2024, moderată de ABC News, începând cu ora locală 21:00.

Regulile convenite penru dezbatere de stafful celor doi candidaţi includ:

- Dezbaterea va dura 90 de minute, cu două pauze publicitare.

- Cei doi moderatori aşezaţi vor fi singurii care vor pune întrebări.

- Marţi, 3 septembrie, a avut loc o tragere la sorţi virtuală pentru a stabili locul pe podium şi ordinea declaraţiilor finale; fostul preşedinte Donald Trump a câştigat tragerea la sorţi şi a ales să aleagă ordinea declaraţiilor. Fostul preşedinte va oferi declaraţia de încheiere, iar vicepreşedintele Harris a selectat poziţia podiumului pe ecran (stânga scenei).

- Candidaţii vor fi prezentaţi de moderatori.

- Candidaţii intră, în momentul prezentării, din părţi opuse ale scenei; partidul în exerciţiu va fi prezentat primul.

- Nu există declaraţii introductive; declaraţiile finale vor dura două minute pentru fiecare candidat.

- Candidaţii vor sta în spatele unui prezidiu pe durata dezbaterii.

- Recuzita sau notiţele scrise în prealabil nu sunt permise pe scenă.

- Niciun subiect sau întrebare nu va fi împărtăşit în prealabil cu campaniile sau candidaţii.

- Candidaţii vor primi un pix, un bloc de hârtie şi o sticlă cu apă.

- Candidaţii vor avea la dispoziţie două minute pentru răspunsuri la întrebări, două minute pentru replici şi un minut suplimentar pentru întrebări suplimentare, clarificări sau răspunsuri.

- Microfoanele candidaţilor vor fi active doar pentru candidatul căruia îi vine rândul să vorbească şi vor fi închise atunci când timpul aparţine celuilalt candidat.

- Candidaţilor nu li se va permite să îşi pună întrebări unii altora.

- Personalul de campanie nu poate interacţiona cu candidaţii în timpul pauzelor publicitare.

- Moderatorii vor încerca să pună în aplicare acordurile de timp şi să asigure o discuţie civilizată.

- Nu va exista public în sală.

Democrata Kamala Harris şi republicanul Donald Trump se vor confrunta marţi în prima lor dezbatere televizată, o confruntare cu mize mari care ar putea oferi câştigătorului un avantaj în sprintul final către ziua alegerilor, relatează Reuters.

Pentru Harris, confruntarea din Philadelphia este o oportunitate de a-şi expune priorităţile şi de a-şi arăta curajul în faţa unui rival care i-a subestimat inteligenţa şi a supus-o unor atacuri rasiste şi sexiste.

La rândul său, Trump va avea ocazia să încerce să atenueze o parte din avântul lui Harris într-o cursă care s-a strâns considerabil de când aceasta a devenit candidatul democraţilor, în iulie.

Majoritatea sondajelor de opinie arată că Harris are un uşor avans la nivel naţional şi în majoritatea statelor în care se dispută alegerile, însă Trump are o marjă considerabilă pentru a câştiga alegerile din 5 noiembrie.

Dezbaterile pot avea consecinţe enorme, iar aceasta ar putea fi singura lor dezbatere. Preşedintele Joe Biden a ieşit din cursă după o prestaţie ezitantă în iunie împotriva aceluiaşi Donald Trump. În 2016, însă, Hillary Clinton a fost considerată învingătoare în toate cele trei dezbateri împotriva lui Trump şi totuşi acesta a câştigat alegerile.

Opinia Cititorului ( 9 )

Acord

Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

  1. Trump e un bosorog libidinos, cu simpatizari fasciste si cu veleitati de dictator. Dar din pacate cred ca ar fi mai bun pt economie. Si poate chiar ar opri razboiul, intr-un fel sau altul, probabil ceva in favoarea lui putin. Ceea ce iar ar fi ok pt economie(pacea). Mai ales pt miliardarii ca trump si musk.

    Si economia, dupa cum vedem e cam in pioneze. E cam pe cale sa intre in recesiune, si asta, la nivel mondial. 

    Harris e intr-adevar o persoana simpatica, dar Walz imi aduce aminte de Iliescu, si Iliescu, de Ceausescu. :)). Ei spun, "nu mergem inapoi" pt ca , intr-adevar n-au avut pana acum socialism-comunism. 

    Cel mai bun lider pt vremurile de azi, il consider pe Javier Milei, si se pare ca Trump il va numi pe Musk, sa faca o orgnizare/curatenie la bugetari tip Argentina. Deci inca un motiv ca sa ma tin de nas si sa sper ca, castiga Trump dezbaterea.

    Fascismul e o porcarie imensa, dar economia pe baza de pomeni , printare de bani , taxe mari si inflatie, nu mai are viitor. Libertatea/democratia oricum va fi pierduta, pt ca sistemul economic nu mai functioneaza la liber. Decat pt mult prea putini. 

    Acord

    Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

    1. "Fascism (/?fæ??z?m/ FASH-iz-?m) is a far-right, authoritarian, ultranationalist political ideology and movement, ch aracterized by a dictatorial leader, centralized autocracy, militarism, forcible suppression of opposition, belief in a natural social hierarchy, subordination of individual interests for the perceived good of the nationo rrace, and strong regimentation of society and the economy." Doar pentru ca e nationalist, nu inseamna ca e ultranationalist, si ala e cam singurul punct pe care il are Trump in comun cu fascismul. Biden si Kamala in afara de nationalism au toate punctele in comun cu fascismul, pentru ca la radacina, fascismul este socialismul dus la concluzia lui logica. Singurul motiv pentru care cineva poate sa creada ca Trump are tendinte fasciste este ca au luat de buna propaganda din mass media. Provoc pe oricine doreste sa ne spuna o actiune sau un citat a lui Trump care il face fascist. Nu o sa gasiti decat citate incomplete, care enuntate in contextul deplin il fac sa para cat se poate de rezonabil. Defecte are suficiente Trump (bosorog, libidinos, laudaros, adulter, etc), nu e nevoie sa adaugi defecte pe care nu le are.

      Acord

      Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

      Aşadar, cele 14 caracteristici ale fascismului sunt următoarele:

      1. Cultul tradiţiei. „Trebuie să te uiţi peste silabusul fiecărei mişcări fasciste ca să îi găseşti pe cei mai mari gânditori tradiţionalişti. Gândirea nazistă a fost hrănită de elemente tradiţionaliste, sincretiste şi oculte“.  

      2. Respingerea modernismului. „Iluminismul, Epoca Raţiunii, e considerat începutul depravării moderne. De aceea, Fascismul Etern ar putea fi definit drept iraţionalism“.  

      3. Cultul acţiunii de dragul acţiunii. „Pentru că acţiunea este frumoasă, trebuie să aibă loc fără reflecţie. Gândirea este o formă de emasculare“.  

      4. Dezacordul înseamnă trădare. „Un spirit critic face distincţii, iar asta aparţine modernismului. În cultura modernă, comunitatea ştiinţifică laudă dezacordul, căci acesta determină îmbogăţirea cunoştinţelor“.  

      5. Frica de diferenţe. „Primul apel al unei mişcări fasciste este un apel împotriva intruşilor. De aceea, Fascismul etern este rasist prin definiţie“.  

      6. Apelul la frustrarea socială. „Una dintre trăsăturile specifice fascismului istoric a fost apelul la o clasă de mijloc frustrată, o clasă care suferea din pricina unei crize economice sau din cauză că s-a simţit umilită din punct de vedere politic. Sau speriată de o presiune venită din partea unor grupuri sociale inferioare“. 

      7. Obsesia pentru intrigă. „Urmăritorii trebuie să se simtă asediaţi. Cea mai simplă modalitate de a rezolva intriga este apelul la xenofobie“.  

      8. Inamicul este şi puternic, şi slab. „Prin schimbarea permanentă a atenţiei retorice, duşmanii sunt, în acelaşi timp, prea puternici şi prea slabi“.  

      9. Dacă eşti pacifist, înseamnă că eşti de partea duşmanului. „În cazul Fascismului Etern, nu există luptă pentru viaţă, ci viaţa este trăită pentru luptă“.  

      10. Dispreţul faţă de cei slabi. „Elitismul este un aspect tipic al oricărei ideologii reacţionare“. 

      11. Toţi oamenii sunt educaţi ca să devină eroi. „În Fascismul Etern, eroismul este norma. Acest cult al eroismului este strict legat de cultul morţii“.  

      12. Machism şi armament. „Machismul implică dispreţul faţă de femei, intoleranţa şi condamnarea obiceiurilor sexuale care se abat de la normă, de la castitate la homosexualitate“.  

      13. Populism sel ectiv. „Va exista un Televizor sau un Internet al populismului, iar răspunsul emoţional al unui anumit grup de cetăţeni va fi prezentat şi acceptat drept Vocea Oamenilor“.  

      14. Fascismul Etern vorbeşte nouvorba (n.r. – o limbă fictivă din romanul „O mie nouă sute optzeci şi patru“ de George Orwell). „Toate textele naziştilor şi ale fasciştilor au un vocabular sărăcăcios şi o sintaxă elementară, cu scopul de a limita instrumentele care ar putea dezvolta o gândire complexă şi critică“.  

      la care puncte ale fascismului nu se incadreaza trump mai exact? 

      Acord

      Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

      lista de la Umberto Eco.

      Acord

      Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

      Umberto Eco este un academician post-modernist (a se citii socialist), adesea folosit de socialisti in discutia despre fascism. Problema cu criteriile lui este ca sunt suficient de vagi ca sa includa tot ce nu e socialism in definitia fascismului, motiv pentru care criteriile listate nu sunt ale fascismului, conform scrierilor lui Umberto, sunt ale "Ur fascismului". Aceasta practica de a schimba definitiile din uz cu definitii cu pretext elitist sau intelectual si de a schimba subiectul cand este convenabil este o forma de sofism si o tactica dizonesta de dezbatere adesea folosita de marxisti pentru ca politicile lor sunt indefensibile intr-un mod onest. In plus apelul la autoritate este o greseala logica utilizata mult prea des, si de prosti, si de mincinosi, cand acestia nu isi pot sustine punctul de vedere cu propriile argumente.

      Nu recunosc autoritatea lui Umberto Eco in a definii fascismul la fel cum nu recunosc autoritatea lui Ceausescu in a definii capitalismul, dar de dragul discutiei pot argumenta ca Trump nu se incadreaza la punctele 1, 2, 3, 4, 5, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14. 

      Acord

      Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

      nu ca ai fi in stare sa numeri mai departe de 13 dupa cite bag sama .

      Acord

      Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

    „Iata ce ne spune verificabil The Guardian .Faptele sunt acestea: inflația s-a răcit substanțial și continuă să scadă. Economia este dezinflaționistă. Rezerva Federală va reduce dobânzile luna aceasta pe baza scăderii inflației. Creșterea locurilor de muncă sub administrația Biden a crescut în iulie la 15,8 milioane, în timp ce sub Trump s-au pierdut 2,7 milioane de locuri de muncă. Trump a afirmat în mod fals că „100%” din toate locurile de muncă noi create sub Biden „au ajuns la imigranți ilegali”. De fapt, numărul americanilor nativi din forța de muncă a crescut cu 6% sub Biden. Rata criminalității a scăzut brusc, criminalitatea violentă s-a redus cu 15,2% doar în ultimul an, potrivit FBI.

    Intrarea migranților la granița de sud între decembrie 2023 și ianuarie 2024 a scăzut cu 50% ca urmare a acțiunilor guvernului mexican în cooperare cu administrația Biden, iar trecerile au scăzut și mai mult, cu 40%, la cel mai scăzut nivel din patru. ani, ca urmare a ordinului executiv al lui Biden privind politica de azil din iunie. Imigranții comit mai puține infracțiuni decât americanii nativi. Iar dintre imigranții sosiți între 2020 și 2022, aproape jumătate, 48%, au cel puțin o diplomă de licență, în timp ce 38% dintre americanii nativi au atins acel statut educațional”. Kamala va arata acest adevar indiferent cite minciuni ne va zice Trump . 

    Acord

    Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

    1. Nu stiu cum numara 15,8 milioane, pentru ca raportul Bureau of Labor Statistics zicea ca sunt 114.000, cifra revizuita ulterior la 89.000 in iulie. De fapt a fost scandal destul de mare pentru ca reviziile la numerele de joburi au fost numai in jos si cu aproximativ 800.000 de joburi.

      Nu l-am vazut pe Trump sa afirme că „100%” din toate locurile de muncă noi create sub Biden „au ajuns la imigranți ilegali”, ci ca 100% din joburile create de imigranti ajung la imigranti.  

      Rata somajului e in crestere de la inceputul lui 2024, desi inca in limite normale. Daca Biden se lauda ca au crescut nr de oameni angajati de la minimele din pandemie mi se pare un pic cam mica o crestere de 6%.  

      Nu sunt familiar cu statisticile de criminalitate, dar pana acum 3/3 "fapte" par a fi minciuni, deci nu are sens sa am incredere in ce baliverneaza ilustrul the guardian.  

      Intrarea migrantilor ilegali in SUA a atins nivele record sub Biden pentru ca acesta a anulat toate directivele implementate de Trump si acum le reimplementeaza pentru ca vin alegerile. Reducerea cu 50% de acum din maximele istorice ale lui Biden reprezinta un numar mai mare decat numarul maxim atins de Trump.  

      Statisticile despre imigranti se refera cel mai probabil la imigrantii legali, nu cei 10 milioane de imigranti ilegali intrati cu binecuvantarea administratiei Biden. Imigrantii ilegali comit cel putin crima de a intra in SUA ilegal, deci e dubios sa crezi ca sunt mai putin predispusi la incalcarea legii.  

      Nici nu mai e vina lui Biden/Kamala daca crezi tot bs pe care il zic. Din 3 vorbe scoti 5 minciuni. Va incurajez sa verificati toate cifrele furnizate si sa va formati opinii bazate pe fapte, nu slogane 

      Acord

      Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

      Ca nu ai vazut sau ca nu stii nu te exonereaza iar probabilitatile pe care le introduci in text dau dovada de necunostere si neseriozitate .Mai citeste o data ce zice articolul din The Gurardian si in final vei intelege adevarul

      Acord

      Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

10 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9742
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5050
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3163
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9016
Gram de aur (XAU)Gram de aur362.8761

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb