PRIMA MUTARE A LUI ZAREMBA, DUPĂ EŞECUL PRIVATIZĂRII PCC vrea să vadă planul de restructurare al "Oltchim", anunţat de Ponta

ADINA ARDELEANU
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital / 23 octombrie 2012

PCC vrea să vadă planul de restructurare al "Oltchim", anunţat de Ponta

Acţionarul minoritar cere schimbarea Consiliului de Administraţie

Acţionarul minoritar al "Oltchim", PCC SE, iese la rampă, după eşecul răsunător al privatizării, şi cere conducerii să prezinte acţionarilor planul de restructurare a companiei.

PCC SE a solicitat completarea ordinii de zi a AGA, programată pentru 5 noiembrie, motivându-şi solicitarea având în vedere declaraţiile premierului Victor Ponta, din 9 octombrie, potrivit cărora "planul de restructurare/salvare a fost deja elaborat".

Compania PCC mai solicită înlocuirea Consiliului de Administraţie, prin vot cumulativ, precum şi revizuirea bugetului pentru 2012 şi elaborarea unui buget "realist" pentru 2013, pe baza situaţiei actuale a societăţii, mediului de afaceri aferent pieţei şi standardelor de afaceri.

PCC doreşte să mai vadă un raport care să analizeze sistemul de distribuţie a produselor Oltchim, care să evidenţieze deficienţele ce au condus la înghiţirea cotei de profit de către intermediari.

Totodată, Ministerul Economiei a propus aprobarea pentru garantarea plăţii înregistrate de Oltchim faţă de "Salrom" în sumă de 15,72 milioane de lei prin constituirea unei garanţii reale imobiliare.

Secretarul de stat în Ministerul Economiei Rodin Traicu a declarat că Guvernul intenţionează să acorde combinatului chimic un ajutor de urgenţă de 20 milioane euro.

Ministerul Economiei deţine 54,8% din acţiunile combinatului chimic. În acţionariat se mai regăsesc compania germană PCC SE (18,32%) şi fondul de investiţii Carlson Ventures, înregistrat în Marea Britanie, care deţine prin Nach-bar Services 14,02% din titluri.

Opinia Cititorului ( 4 )

  1. Planul guvernului e sa carpeasca cate ceva pana dupa alegeri si se va fura in continuare.

    La ce pret a oferit la licitatie PCC ce plan avea ?

    Sa prezinte si ei planul ca doar sunt actionari minoritari . 

    1. presupun ca va intra in insolventa si posibil faliment, dar asta la anul prin vara cred. oricum vor trage de timp cat vor putea.nu cred ca-l vor spala de datorii pana la viitoarea incercare de priivatizare, cred ca il vor inchide ..ca si pe ppdd de altfel ;-)

      Normal, se baga in insolventa sau faliment si asa se acopera toate hotiile facute de politicieni si platite acum de noi toti. Cate hotii sau acoperit asa in ultimii 22 de ani.

      nu raspunde nimeni . Doar unii fac vacante pe coasta de azur si prostii merg pe afara sa lucreze si sa plateasca nota hotilor din tara care sunt la putere..  

      nu poate fi bagat in insolventa daca in prealabil nu se face marire de capital. Pentru simplul motiv ca prin motivatia cererii de marire de capital s-a mentionat faptul ca o neefectuare a acestei operatiuni ar insemna o recunoastere din partea actionarului majoritar ca toata aceasta asteptare pentru luarea unei decizii daca este sau nu un ajutor de stat nu a fost altceva decat o inducere in eroare a autoritatilor europene, statul roman neavand nici un gand sa mareasca capitalul social, deoarece nu poti sa spui ca din cauza unei firme chiar de renume european un stat independent si suveran ia pozitie verticala si executa 120% din ce ii spun unii actionari minoritari. Poate si prin aceasta prisma se poate observa cat de europeni suntem si cat tinem cont de o decizie o UE pe care NOI INSINE NE-AM DORIT-O. E cel putin hilar sa ti se ofere un DES(DEBT to EQUITY SWAP) de 250 si tu sa mergi cu jalba in protap acum pentru 20. Nu traim in Danemarca , dar replica lui Shakespeare poate ar trebui sa ne faca colegi de urbe cu prietenul de la Hamangia. Cat despre rapperul nostru Pepe Didi reclama mai buna ca aceasta de salvator al poporului nici ca ar fi existat vreodata :-)

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

27 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9760
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4612
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2832
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9711
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.0804

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb