PRIMA SENTINŢĂ ÎN DOSARUL "BOMBONICA" Liviu Dragnea, 3 ani şi 6 luni de închisoare cu executare

George Marinescu
Ziarul BURSA #Politică / 22 iunie 2018

Liviu Dragnea, 3 ani şi 6 luni de închisoare cu executare

Magistraţii Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie au pronunţat, ieri, la fond, sentinţele în dosarul nr. 2628/1/2016 în care Liviu Dragnea a fost acuzat de instigare la abuz în serviciu şi instigare la infracţiunea de fals intelectual.

Conform hotărârii instanţei de fond, Liviu Dragnea a fost condamnat la 3 ani şi 6 luni de închisoare cu executare pentru infracţiunea de instigare la abuz în serviciu. În acelaşi dosar, Liderul PSD a fost achitat pentru instigare la infracţiunea de fals intelectual. Magistraţii ÎCCJ au decis ca în cazul pedepsei de 2 ani de închisoare primită de Liviu Dragnea în dosarul Referendumul, sus­pendarea executării pedepsei să fie anulată.

În acelaşi dosar, au mai fost condamnate încă nouă inculpaţi cu pedepse cuprinse între un an şi trei ani de închisoare cu suspendarea executării pedepsei.

Cea mai mare condamnare a primit-o Floarea Alesu, fostul director al Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Teleorman de 3 ani şi 7 luni de închisoare cu executare, din care vor fi scăzute perioadele în care a stat în arest preventiv şi în arest la domiciliu.

Fosta soţie a lui Liviu Dragnea, Bombonica Prodana, care a achitat partea ei din prejudiciul total constatat de procurorii DNA şi menţinut de instanţă, a fost sancţionată doar cu o amendă în cuantum de 1000 lei.

Menţionăm că sentinţa de ieri nu este definitivă. Ea poate fi atacată cu apel, la completul de cinci judecători al ÎCCJ, şi, până la soluţionarea căii de atac, nu putem vorbi de pedepse definitive.

Faptele pentru care a fost acuzat Liviu Dragnea au fost comise în perioada iulie 2006 - decembrie 2012.

Procurorii DNA susţin că ,în calitatea sa de preşedinte al Consiliului Judeţean Teleorman şi preşedinte al PSD Teleorman, Liviu Dragnea a determinat-o pe Floarea Alesu, director executiv la DGASPC să îşi încalce atribuţiile de serviciu.

Cum? Prin menţinerea în funcţie şi prin plata drepturilor salariale pentru două angajate ale DGASPC Teleorman, Anisa Stoica şi Adriana Botorogeanu, dar care în realitate prestau activitatea la sediul filialei judeţene a PSD.

Fosta soţie a lui Dragnea, Bombonica Prodana, iniţial a fost acuzată de abuz în serviciu, alături de foşti şefi din DGASPC Teleorman. Bombonica Prodana a fost pusă iniţial sub acuzare pentru că, în perioadele 3 martie - 1 august 2008 şi 3 iulie 2009 - 1 august 2010, nu le-a sancţionat pe cele două subordonate încadrate în funcţia de referent la instituţiile pe care le conducea, deşi ştia că nu s-au prezentat la serviciu şi nu au respectat prevederile contractului individual de muncă şi fişa postului.

După ce, în primă fază au fost dezbătute toate probele şi au fost audiate toate părţile din acest proces, în momentul în care instanţa de fond trebuia să pronunţe o soluţie, unul dintre cei trei magistraţi care a participat la soluţionarea cazului a ieşti la pensie.

Astfel că întregul proces, într-un nou complet de magistraţi, a fost reluat de la zero de către ICCJ în 3 octombrie 2017.

Liviu Dragnea a fost audiat la instanţa supremă, în 21 martie, timp de aproximativ două ore şi a susţinut că fostul director executiv al direcţiei, Floarea Alesu, dar nici altcineva, nu l-a informat vreodată că cele două angajate nu ar merge la serviciu şi că ar încasa salariul fără să muncească.

Liviu Dragnea a fost confruntat în instanţă cu fosta directoare a DGASPC Teleorman, Floarea Alesu. Aceasta a susţinut în faţa magistraţilor că l-a informat pe Liviu Dragnea imediat ce a aflat că cele două angajate care lucrau şi la PSD nu veneau la serviciu, deşi primeau salariu, că a avut mai multe discuţii cu el despre cele două şi că liderul social-democrat i-a spus să mai aibă răbdare pentru că situaţia se va rezolva şi să îi pună la muncă pe ceilalţi angajaţi. Dragnea a negat toate aceste acuzaţii, susţinând în instanţă că nu a avut nicio discuţie cu Floarea Alesu.

Cele două angajate fictiv la DGASPC Teleorman au fost şi ele citate de către instanţa de fond din cadrul ÎCCJ.

Adriana Botorogeanu a refuzat să fie audiată de judecători, dar Anisa Stoica a acceptat să răspundă la întrebările instanţei, ale procurorului de şedinţă şi ale avocaţilor. Aceasta a relatat că în anul 2006 îşi desfăşura activitatea în presa locală din Teleorman, iar la o întrunire de la Camera Deputaţilor, unde era prezentă şi Adriana Botorogeanu, Liviu Dragnea i-a propus o colaborare cu PSD.

Anisa Stoica a declarat: "Eu am lucrat trei luni de zile (n.r. - la sediul PSD Teleorman) fără să fiu remunerată. Domnul Dragnea m-a întrebat, la un moment dat, dacă situaţia mea cu angajarea s-a rezolvat şi eu i-am spus că nu şi că nu ştiam cine trebuia să o rezolve. (...) S-a luat hotărârea să fiu angajată în cadrul DGASPC Teleorman. Eu eram nelămurită cu privire la activitatea concretă pe care o voi desfăşura, la partid sau la DGASPC, şi mi s-a răspuns ca voi rămâne la partid. Am întrebat: Eu unde mă duc? Erau mai multe persoane prezente, dar nu pot preciza cine mi-a spus că voi lucra la partid. Ulterior, am dat examen şi am fost angajată la DGASPC".

Ea a relatat că, la scurt timp după acel episod, a fost chemată împreună cu Botorogeanu în biroul directoarei de la DGASPC Teleorman, Alesu Floarea, care le-a întrebat de ce nu vin la serviciu.

Anisa Stoica a mai mărturisit: "Alesu Floarea ne-a spus ca măcar să venim jumătate din timp la DGASPC, câteva ore, şi jumătate la partid. Noi i-am spus atunci: hotărâţi-vă ce trebuie să facem? Nu ştiu de unde ştia Floarea Alesu că eu şi Botorogeanu ne desfăşuram activitatea la partid. Floarea Alesu a ieşit din birou şi apoi a revenit după puţin timp şi ne-a spus ca să nu venim deloc la DGASPC şi să ne ducem la partid. Să nu ne vadă deloc pe acolo".

Pedepsele solicitate de procurori

Înainte ca instanţa să rămână în pronunţare, reprezentantul DNA a prezentat punctul de vedere al acuzării şi a solicitat pedepsirea exemplară a liderului PSD.

Pentru Liviu Dragnea, procurorul de şedinţă a cerut pedepse orientate spre mediu prevăzut de lege, respectiv 7 ani şi 6 luni de închisoare pentru instigare la abuz în serviciu şi 2 ani şi 6 luni pentru instigare la fals intelectual.

De asemenea, în cazul liderului PSD, procurorul a susţinut că se impune constatarea că faptele din acest dosar sunt concurente cu cele din dosarul "Referendumul", în care Dragnea a fost condamnat la doi ani cu suspendare, astfel impunându-se anularea suspendării şi transformarea într-o pedeapsă cu executare.

Procurorii au solicitat pedepse cu închisoarea pentru Floarea Alesu, fost director general al DGASPC Teleorman, şi Rodica Miloş, fost director executiv adjunct al DGASPC Teleorman, pentru acuzaţiile care le-au fost aduse.

Pentru inculpaţii Constantin Claudiu Balaban, şef al Complexului de servicii destinate copilului şi familiei din municipiul Alexandria, Ionel Marineci, fost şef serviciu în cadrul Complexului de servicii destinat copilului şi familiei, şi Valentina Mirela Marinca, la data faptelor şef al Complexului de recuperare şi coordonator al Complexului de servicii destinate copilului şi familiei, anchetatorii au solicitat, având în vedere că au recunoscut faptele, pedepse orientate către minimum pentru acuzaţiile din dosar.

Totodată, în cazul inculpaţilor care au dorit judecarea în procedură simplificată - Anisa Niculina Stoica, Adriana Botorogeanu (cele două angajate la DGASPC Teleorman despre care procurorii spun că lucrau de fapt la sediul Organizaţiei judeţene PSD Teleorman) şi Nicuşor Gheorghe, la data faptelor şef al Serviciului Administrativ, Patrimoniu, Tehnic, Aprovizionare - DNA a cerut ca aceştia să fie condamnaţi pe o perioadă orientată către minim prevăzut de lege şi cu reducerea unei treimi din pedeapsă.

În schimb, în cazul fostei soţii a lui Dragnea, Bombonica Prodana, procurorul a solicitat încetarea procesului, după ce aceasta a achitat partea sa din prejudiciul în cauză. Ea a plătit 33.000 lei.

Prejudiciul total se ridică la 108.612 lei.

Pedepsele pronunţate de ÎCCJ:

Liviu Dragnea: 3 ani şi 6 luni de închisoare cu executare

Floarea Alesu: 3 ani şi 7 luni cu de închisoare cu executare. Rodica Miloşi: 3 ani de închisoare cu suspendarea executării

Olguţa Şefu: 3 ani închisoare cu suspendarea executării

Ionel Marineci: 3 ani închisoare cu suspendarea executării

Marica Valentina Mirela: 3 ani închisoare cu suspendarea executării

Bombonica Prodana: Sancţiunea administrativă a amenzii în cuantum de 1000 de lei.

Balaban Constantin Claudiu: 3 ani închisoare cu suspendarea executării.

Gheorghe Nicuşor: 1 an închisoare cu suspendarea executării.

Stoica Anisa Niculina: 1 an de închisoare cu suspendarea executării.

Botorogeanu Adriana: 2 ani de închisoare cu suspendarea executării.

Opinia Cititorului ( 30 )

  1. cind alegi penali in fruntea parlamentului si vine vremea sa mearga la bulau, daca-i bagi zic ca-s detinuti politici.

    1. Deunazi era un postac pe aici care ne invata ca-l jignesti pe Dragnea daca-l faci "penal".

      Oare sa-i spui infractor ar fi mai corect?

      Sau nici asa, ci trebuie numit "cetatean model aspra caruia a fost aruncata o umbra trecatoare in cariera sa politica stralucita si al carui exemplu trebuie urmat"? 

      dragnea e penal de mic. penal nu ajungi la 50 de ani. a fost un copil penal, un adolescent penal, un tinar penal, e destul de in virsta si penal, va fi un mos penal dupa care un mort penal. dada, mort penal de teleorman

      buna remarca :)))))))))))

    Inca nu-i destul, dar e un inceput.

    La multi ani, multor politicieni!!!! 

    1. in tara asta nu va fi bine NICIODATA

    Dupa cum v-a spus si Dancila, aceasta festila stinsa al politicii romanesti, situatia este ca si rezolvata. Astia modifica si legea gravitatiei, "pentru ca pot".

    Imi este groaza in egala masura de canaliile din PSD cat si de leprele din PNL, eu fiind de dreapta. Nu ma bucur daca Dragnea se duce la puscarie-desi jocul este departe de a se fi incheiat- caci nu este motiv de bucurie. Dincolo de toate, ar fi un esec al nostru al tuturor ca a ajuns acest sarpe sa fie considerat cel mai puternic politician. Si cred ca noi cei de dreapta trebuie sa invatam din lectia PSD si sa ne intrebam: cand vine dreapta la putere, cine merita ales ? O intrebare la care ma ingrozesc, caci Orban este din aceeasi liga cu Dragnea, adica avid sa aiba influienta si sa aiba dreptate absoluta. Macar Dragnea este mai discret, daca asta este o calitate. Si daca leaderii ne lipsesc, nu cumva este o inabilitatea a noastra, a prostimii, de a recunoaste un leader bun ? Oare ce-ar trebui sa facem ca sa ALEGEM un leader bun ? Caci exista oameni buni si in tara asta dar nu sunt promovati. Pareri ?

    1. Romake se laudă cu Iohannis, două case pierdute în instanță și cu tanti Carmen exilată la Sibiu, un președinte care nu poate alege pas cu pas, un președinte șantajat monton de către mafia securistă.

      Presedintele este ultima mea grija. Precum vedem, prerogativele sale sunt reduse. Ma intereseaza mult mai mult primul ministru, adica partidul care castiga alegerile.

      Nu poti face nimic impotriva sistemului de promovare din partide, care te pun in fata faptului implinit: ori alegi hotul de stanga, ori alegi hotul de dreapta, unde intre stanga si dreapta nu este nici o diferenta.

      Solutia sta in renuntarea la reprezentativitate si trecerea la democratie directa. 

      Va urmaresc comentariile cand si cand! E o intrebare retorica potrivita, dar greu de raspuns: cum sa ne recunoastem liderii?!

      Mai ales ca, spre deosebire de business sau mediul academic, liderii politici promit mai mult decat pot face, iar asta creeaza o iluzie greu de ocolit.

      In plus, pana la alte argumente, alegatorii se pare ca au o toleranta mare la compromis, mai ales la cel moral... 

      Mai bine ti-ar fi groaza de felul in care gandesti (superficial si periculos).

      O societate normala (cu oameni NORMALI) lupta ca infractorii sa ajunga la inchisoare din 2 motive importante - pentru ca sunt periculosi pentru societate si pentru a transmite un mesaj cat se poate de clar si altor potentiali infractori in scopul diminuarii fenomenului. 

      In urma unei asemenea postari precum cea de la poz.4 nu pot sa trag decat o singura concluzie extrem de trista (cu scuzele de rigoare): Romania este cea mai mare pepiniera de idioti din lume. Cu atatia idioti nu este de mirare ca infractionalitatea este in floare ((infractorii numai pe spinarea prostilor pot prospera si germina). Suntem campioni mondiali absoluti la prostie. Dorim libertatea infractorilor, plangem de grija lor si ne lasam condusi de ei.  

      In ce hal am ajuns sa gandim si sa traim (cu bucuria de a fi condusi spre dictatura de un infractor).

      Exista o sansa ca ceea ce spui sa fie adevarat referitor la idioti: atata timp cat un text scris este comentat de un analfabet functional care desi stie sa citeasca nu intelege sensul cuvintelor desi el crede ca intelege, opinand ca daca autorul textului spune ca nu se bucura ca Dragnea sa mearga la puscarie asta ar insemna ca autorul "nu este de acord" ca Dragnea sa mearga la puscarie, ei bine DA, Romania este plina de idioti. Cu scuzele de rigoare !

      Omule, in toate societatile normale, locul infractorilor este la puscarie.

      Esti de acord cu asta, nu? 

      In consecinta, trimiterea infractorilor la puscarie este caracteristica unei societati normale si curate.  

      Ai declarat ca nu te bucuri pentru trimiterea infractorului la puscarie si pe cale de consecinta nu te bucuri pentru ca societatea este pe cale de a deveni una normala, curata (prin trimiterea infractorilor dupa gratii). 

      Ce fel de om este acela pe care nu il bucura traiul intr-o societatea normala, curata?  

      Poti raspunde si singur la intrebarea asta.

      Asta este situatia si nu am nicio vina pentru ca dumneata gandesti asa (probabil ca mai mult nu poti deocamdata, dar cu siguranta vei progresa pentru ca ai potential). 

      Ma preocupa tema leadershipului, pentru ca este cruciala pentru viata noastra a tuturor. Ma intereseaza ce calitati au leaderii care sunt pe placul alegatorilor romani. Iliescu avea charisma; desi criptocomunist, macart avea un set de valori in care credea si asta il tinea viu. In plus, zambea ca cucuveaua si oamenii de rand faceau clicl la asta (vorbeste un fost ''golan'' din Piata Universitatii). Tzapul De Constantinescu n-a avut nimic remarcabil, in afara unei arogante intelectuale si un zambet cald. Cred ca singura lui calitate ca politician era ca nu era Iliescu. Basescu o fost si este un tip charismatic; cu ochiul ala al lui si hahaielile de betiv si hot ordinar, a reusit sa puna tara asta pe butuci mai rau decat a facut-o Adrian Nastase, o alta primata sireata si aroganta. Iohannis n-are nici o legatura cu charisma si norocul lui a fost ca a gresit Ponta, care este o curva cu ceva abilitati si o spoiala de staif. N-am gasit nimic in comun de-a lungul anilor la acesti leaderi - patetici fiecare in felul sau- care sa creioneze niste trasaturi pe care poporul roman le urmareste. Concluzia mea ? Poporul roman are de invatat cum sa-si aleaga conducatorii. Intr-un mod pervers, oamenii ii prefera pe cei care fura mai mult, fara insa a invata de la un scrutin la altul NIMIC ! NIMIC ! Se de kilometrajul la 0 din 4/5 in 4/5 ani, oamenii de stanga se inhura din nou cu oamenii de dreapta si porcaiala continua la fel ca inainte. Nici-o experienta nu se reporteza in scrutinul urmator, la nived de alegator. Oamenii nu sunt obisnuiti sa spuna: am gresit ! Am facut o eroare de judecata ! Nu, ei si dupa ce realizeaza in sinea lor ca au gresit, ii dau inainte injurandu-i pe cei din tabara opusa. D-aia am ajuns la concluzia ca alegerile sunt doar un pretext pentru oameni sa se porcaiasca unii pe altii. Un LEADER adevarat ii ADUNA pe oameni sub un proiect, nu ii DESPARTE pe principiul ''aia sunt prosti, noi suntem destepti''. N-am vazut pana acum un leader in sensul asta, culmea, in afara de Iliescu !. ma doare sa scriu astas, dar Iliescu a fost singurul care a incercat sa impace trecutul cu prezentul - la acel moment. Pacat ca a lasat sa cresca la umbra lui primii mari devalizatori ai tarii (Hrebenciuc, DIP, Mitrea, etc). Asa ca, domnule Marius, cred ca este o intrebare pe care fiecare trebuie sa si-o adreseze sie insusi : cum ne alegem leaderii, de ce asa si nu altfel, ce ne tine sa spunem : am gresit !; ce ne tine sa ne respectam oponentii, chiar daca nu suntem de acord cu ei, si inca vreo 1000 de intrebari pe care sunt convins ca majoritatea oamenilor onesti si le-au adresat dar cumva, nu au gasit prilejul sa primeasca raspunsuri.......

      Ai avut vreodata prilejul sa constati ca nu trebuie sa te bucuri de necazurile altuia, CHIAR DACA acel altul a facut prostii ? Poti sa-l injuri, poti sa-l infierezi, poti sa-l treci prin ce albie de proci vrei, pentru ca asta vine dintr-o indignare in raport cu faptele acelui individ. dar sa te BUCURI de necazul lui ? Asta iti angajeaza sufletul mai mullt decat vei banui vreodata. Daca intelegi asta, bine, daca nu, continua sa ma jignesti cum ai facut-o pana acum si bucura-te de autosuficienta ta. Ti-o spune unul cu potential.

      Necazul nu a fost al lui dragnea ci al nostru pentru ca infractiunile le-a savarsit in detrimentul nostru si nu al lui.

      In plus, bucuria nu are legatura cu necazul lui dragnea, ci cu savarsirea unui act de justitie mult-asteptata si cu sperantele pe care le genereaza decizia celor 2 judecatori curajosi.  

      Cu asta am incheiat subiectul.

      PS: Setul de valori in care credea Iliescu este doar o impresia falsa pentru ca haitele de lupi s-au format sub ochii lui larg deschisi. Pentru a-si menine pozitia si functia s-a facut ca nu observa coruptia care prindea radacini tot mai adanci si se extindea. El este parintele "cinstit" al coruptiei care acum s-a generalizat. A fost avid de putere si pentru asta a lasat coruptia sa zburde nestingherita. El nu este faptasul ci complicele. A platit mentinerea la putere cu o parte din avutia nationala si a mosit monstrul numit FSN care apoi s-a scindat in 2 fiare avide de bani si functii publice - PSD si PDL. Iliescu este principalul vinovat pentru situatia in care ne aflam acum (iar multi nu au putut sa vada ce este dincolo de zambetul si carisma lui, din pacate).. 

      Tu o tii dunga cu ale tale. Ramai cu ele.

      Si pe mine ma preocupa tema, se pare ca sunt cateva repere comune.

      Cu Iliescu, totusi, nu aveti dreptate, deoarece el a incercat sa stinga vocile opozantilor cu ajutorul minerilor. Si inca altele.

      Exista niste motive, totusi, pentru care optiunile de lideri politici sunt limitate: primul e ca in ierarhia politica in varf ajung cei fara scrupule si/sau santajabili; al doilea motiv e ca noi, alegatorii simpli, neangajati, primim de regula o lista scurta, o presel ectie facuta deja. Oamenii care ar avea vocatie reala de a conduce nu ajung acolo, nu fac compromisurile necesare sau sunt rejectati de ceilalti, fiind incompatibili.  

    De la a câta condamnare în sus revine Redacția Bursa la pozele alb-negru ?

    1. Scuze!

      Se acceptă :-)

      Succes mai departe cu informarea oamenilor despre realitățile României, că doar despre piața de capital este prea puțin ! 

    Bine le-a facut ca i-a condamnat conform legii, desi Dragnea, sustine ca nu este vinovat; sa fie invatatura pt. cine lucreaza la consiliile judetene, ca trebuie sa muncesti acolo de unde iei leafa.

    Cei doi Magistrati de la ''Inalta Curte'', au meriite deosebite si vor ramane in "Istoria" Justitiei, pentru curajul si cinstea lor, ca nu s-au lasat intimidati de toate presiunile politice ale PSD-istilor si au aplicat Legea cu multa fermitate. 

    '' CINSTE CELOR DOI - MAGISTRATI ! 

    Toti Judecatorii, Procurorii din Romania, sa aiba ca exemplu, aceasta "Hotarare" a celor doi, care va consolida puterea Justitiei in Romania, fata de politicienii corupti si hoti, imbogatiti numai prin fraude.

    Cu privire la pozitia celui de-al treilea judecator, acesta este clar un element necinstit si care s-a lasat cumparat de pesedisti si el trebuie sa constituie un exemplu rau, cum nu trebuie sa mai existe in Justitia Romana; asemenea elemente corupte mai exista in Justitie, insa ei trebuie eliminati urgent ! 

    DACĂ ,, câinele de pazä - în 28 anii - a găsit un DRAGNEA : sä vină ....

    Tot guvernul trebuie zburat, inclusive fufele lui Dragnea, Dancila, s Carmen Dan!!!!

    eu sint misu ..care va indruma sa fiti mai resoectosi cu toti romanii fie ca se numeste dragnea sau altfel .. a fost o propunere a unui complet ..dar mai e multa mamaliga de mincat pina la final ..care se poate schimba intru totul ..cum ar fi ci un doxat de av, sa inteleaga speta si la ce eu ma refer ..ok hiar completul sa fie acuzat de inducere in eroare a justitiabililor ..si abuz in serviciu cu consecinte f grave daca sar gas

    1. Dar cand vorbesti, gresesti!

      Nu e o propunere a unui complet, ci e o dispunere, mai precis o condamnare. 

      Sansele sunt mari sa fie o condamnare definitiva daca psd nu schimba legea intre timp.

      Iar daca se schimba legea, asta nu-ti confera mai multa dreptate! 

    nu se schimba legea se cchimba gindirea urmatorului judecator sau alor mai multii de ex 5 ...ok

    eu zic ca este propunere daca era o dispunere era legat acuma este 0m propunere pentru urmatorii judecatori de rang mai inalt cu 0 pregatire mai mare ,,,domnule nici macar nici pina acum nai inteles ...ok o r. no ok sau avem problem ..............

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
fngcimm.ro
danescu.ro
raobooks.com
boromir.ro
Mozart
Schlumberger
chocoland.ro
arsc.ro
domeniileostrov.ro
leonidas-universitate.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

20 Dec. 2024
Euro (EUR)Euro4.9764
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.7908
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3538
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9910
Gram de aur (XAU)Gram de aur401.4137

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

erfi.ro
Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
petreceriperfecte.ro
novaplus.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb