Primăria Buzău, în imposibilitatea de a respecta solicitările venite de la Raed Arafat

ANA FELEA
Miscellanea / 29 mai 2020

Sursa Foto: https://primariabuzau.ro/

Sursa Foto: https://primariabuzau.ro/

O scrisoare cu îndrumări clare venite de la Raed Arafat pare a fi aproape imposibil de respectat de edilul municipiului Buzău. Conctre este vorba despre o adresă pe care muncipalitatea buzoiană a primit-o pe 27 mai şi prin care secretarul de stat în Ministerul Afacerilor Interne solicita autorităţilor locale să asigure, din bugetul local, plata celor care au nevoie de spaţiile de carantină, în centrele special aemnajate.

" Domnul Arafat ne-a trimis o scrisoare să menţinem în continuare , pe cheltuiala noastră oamenii străzii care nu sunt din municipiul Buzău şi pe care conform legii noi nu putem să-i finanţăm.Buzăul este un important nod de cale ferată şi vin aici mulţi cetăţeni care rămân pentru a cerşi prin gări. Noi am dus până acum şi avem carantinaţi la hotelul din stadionul Gloria, iar Guvernul nu mai are bani să plătească în continuare pentru cazarea şi masa lor. Guvernul plătea această cazare până acum inlcusiv hotelurile în care se duceau oamenii în carantină veniţi din zone roşii de coronavirus. Avem pe de o parte problema cu aceşti oameni ai străzii, dar avem şi problema oamenilor care vin din ţări străine şi care nu pot să stea acasă în izolare", a spus Constantin Toma , primarul municipiului Buzău.

Totuşi edilul insistă că municipalitatea nu poate asigura această finanţare din bugetul local.

" Domnul Arafat ne-a trimis în această dimineaţă (n.r 27 mai) scrisoare prin care autorităţile locale să finanţeze astfel de situaţii, iar noi pe lege nu putem să finanţăm. Bineînţeles am informat Direcţia de Sănătate Publică Buzău că nu putem să rezolvăm această situaţie. Nu sunt bani", a spus primarul Buzăului.

Curtea de conturi, în control la Primărie

Primarul Constantin Toma spune că a avut cheltuieli mari pentru a respecta toate măsurile luate împotriva răspândirii coronavirusului , iar acum a rămas fră bani.În plus, de săptămâna viitoare toate aceste cheltuieli sunt luate la verificat de inspectorii de la Curtea de Conturi."Noi din 1,2 milioane de euro pe care le-am plătit, Guvernul nu ne-a dat niciun ban. Ba mai mult, Curtea de Conturi ne-a dat un document prin care ne anunta că începând de pe data de 2 iunie vor veni în control să verifice toate cheltuielile făcute legate de achiziţiile făcute împotriva Pandemiei.Sunt sigur că nu s-a făcut nicio abatere", a conchis edilul Buzăului.

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. Foarte bine ca vine in control Curtea de Conturi.

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb