Primăria Capitalei vrea să recupereze tot parcul Bordei

F.A.
Ziarul BURSA #Companii / 18 martie 2008

Primăria Capitalei vrea să recupereze tot parcul Bordei

Primarul General, Adriean Videanu, a declarat, ieri, că va propune un nou schimb de terenuri prin care municipalitatea să recupereze alţi 5.000 mp din Parcul Bordei, după ce, în urma unei tranzacţii efectuate sâmbătă, a obţinut de la Costică Constanda o suprafaţă de 28.000 mp.

Primarul Capitalei spune că modalitatea va fi aceeaşi ca şi în cazul celor 28.000 mp din parc, schimbaţi pe un teren echivalent din Satul Francez. Dacă nu se va reuşi schimbul de terenuri, municipalitatea va încerca să cumpere terenul respectiv. "Poate că Videanu are bunăvoinţă, dar este greu de crezut că actualii proprietari vor schimba o proprietate sigură pe ceva care nu e sigur. Nu ştiu de unde ar avea municipalitatea teren la schimb, iar terenul respectiv ar trebui să nu fie revendicat", a declarat omul de afaceri Costică Constanda. Acesta a precizat că a vândut în urmă cu doi ani terenul dorit acum de municipalitate, cu suprafaţa de 5.000 mp.

În privinţa Parcului Bordei, Adriean Videanu a declarat că va urma intabularea celor 28.000 mp de teren, care aparţineau până sâmbătă omului de afaceri Costel Constanda. "Vor urma, de marţi, începerea lucrărilor de amenajare a parcului, primele alei pietonale urmând să fie gata la sfârşitul lunii mai", a precizat primarul general al Capitalei.

Pe de altă parte, Costică Constanda a declarat că, din punctul său de vedere, semnarea la notariat a actului pentru schimbul de terenuri dintre el şi municipalitate, prin care ar urma să primeas­că de la Primăria Capitalei 28.000 mp de teren în Satul Francez, pentru suprafaţa echivalentă pe care o deţine în parcul Bordei, ar rezolva toate problemele. "Sincer, aş prefera suprafaţa din Satul Francez, pentru că aici sunt sigur că nu vor fi revendicări", a spus omul de afaceri.

Schimbul de terenuri a fost aprobat de Consiliul General al Municipiului Bucureşti pe data de 18 ianuarie, a fost întârziat până acum, susţine Videanu, din pricina Primăriei sectorului 1, care a refuzat să elibereze certificatul de urbanism. Primarul sectorului 1, Andrei Chiliman, a declarat că nu a eliberat certificatul pentru că nu era necesar din punct de vedere legal şi că schimbul de terenuri se poate face printr-un simplu act notarial. Edilul Capitalei a mai precizat că, dacă actul notarial va fi atacat în instanţă şi va fi considerat fără valoare legală, îl va chema în judecată pe primarul sectorului 1. "Dacă actul notarial nu va fi valabil în instanţă, schimbul de terenuri se va anula şi voi porni proces împotriva primarului Chiliman", a precizat Videanu.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

27 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9760
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4612
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2832
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9711
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.0804

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb