Primăria Sectorului 5 anunţă că a fost ţinta unui atac cibernetic

A.D.
Miscellanea / 26 octombrie

Sursa foto: internet

Sursa foto: internet

Primăria Sectorului 5 anunţă că a fost ţinta unui atac cibernetic asupra serverelor instituţiei, iar hackerii cer răscumpărare 5 milioane de dolari. Primarul Cristian Popescu Piedone, spune că nu va ceda în faţa unor astfel de atacuri şi precizează că după remedierea situaţiei, vor implementa noi măsuri de securitate cibernetică pentru a se asigura că astfel de situaţii nu se vor mai repeta, relatează news.ro.

"În această dimineaţă, angajaţii Primăriei Sectorului 5 au semnalat faptul că centrala telefonică a instituţiei nu funcţionează. A fost sesizată societatea care se ocupă de mentenanţă pentru a remedia problema şi s-a constatat că serverele Primăriei Sectorului 5 au fost atacate cibernetic. Pe ecranul serverelor apare şi un mesaj din partea atacatorilor, care cer răscumpărare 5 milioane de dolari", a anunţat instituţia.

Reprezentanţii Primăriei Sectorului 5 arată că au luat legătura cu ministrul Cercetării, Inovării şi Digitalizării, dar şi cu oficialii Directoratului Naţional de Securitate Cibernetică pentru a urma toţi paşii necesari remedierii acestei situaţii.

"Menţionăm că au fost atacate doar severele sediului Primăriei Sectorului 5 din Fabrica de Chibrituri, nu şi cele ale altor direcţii care îşi derulează activitatea în alte sedii", precizează primăria.

"Nu voi ceda în faţa unor astfel de atacuri şi nu voi plăti suma cerută de teroriştii cibernetici. Vreau să-i mulţumesc ministrului Cercetării, Inovării şi Digitalizării, Bogdan Ivan şi reprezentanţilor DNSC pentru că au intervenit prompt. În perioada următoare, după remedierea situaţiei, vom implementa noi măsuri de securitate cibernetică pentru a ne asigura că astfel de situaţii nu se vor mai repeta.", a transmis primarul Sectorului 5, Cristian Popescu Piedone.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

25 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9732
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5955
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3022
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9656
Gram de aur (XAU)Gram de aur401.8823

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
ccib.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
fleetconference.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb