Primăria Zalău alocă 700.000 de lei pentru măştile şi dezinfectanţii din şcoli

G.U.
Miscellanea / 4 septembrie 2020

Primăria Zalău alocă 700.000 de lei pentru măştile şi dezinfectanţii din şcoli

Primăria Zalău alocă 700.000 de lei unităţilor de învăţământ din Zalău, pentru achiziţionarea de echipamente medicale - măşti, dezinfectanţi şi alte produse, în vederea începerii în siguranţă a noului an şcolar, informează Agerpres.

Potrivit unei hotărâri a Consiliului Local Zalău adoptată vineri, unităţile de învăţământ din municipiu pot demara proceduri de achiziţie în limita a 1,472 milioane de lei, cu menţiunea că în acest an se pot factura produse doar în valoare de 700.000 de lei, diferenţa urmând a fi achitată din bugetul anului 2021.

Decizia administraţiei locale vine în contextul în care Guvernul a aprobat, prin Ordonanţă de Urgenţă, decontarea din fonduri externe nerambursabile a sumelor necesare pentru achiziţionarea de echipamente IT - tablete pentru uz şcolar şi alte dispozitive, achiziţionarea de echipamente medicale şi containere sanitare mobile pentru şcoli.

Având în vedere faptul că finanţarea acestor achiziţii se va face, cel mai probabil, doar începând cu luna decembrie, Primăria Zalău a luat decizia achiziţionării, în prima fază, doar a echipamentelor medicale din fonduri proprii, urmând a recupera ulterior sumele alocate.

Primarul Ionel Ciunt a precizat că şcolile vor primi sumele alocate în această primă etapă în cel mai scurt timp, pentru a putea face achiziţii directe ale materialelor de protecţie sanitară până la începerea şcolii. Ionel Ciunt a adăugat că, potrivit estimărilor, suma de 1,4 milioane de lei va fi suficientă până la 1 februarie 2021, estimându-se că până la acea dată vor fi disponibile fondurile europene alocate în acest sens.

Potrivit centralizării Serviciului de monitorizare a unităţilor de învăţământ din cadrul Primăriei Zalău, suma necesară pentru achiziţionarea de tablete este de 12,3 milioane de lei, iar cea pentru achiziţia de măşti de aproape trei milioane de lei. Achiziţionarea tabletelor va fi realizată doar în momentul în care vor fi disponibile fondurile europene menţionate anterior.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb