Primarul Capitalei se delimitează de prefectul Speranţa Cliseru

GEORGE MARINESCU
Ziarul BURSA #Politică / 30 august 2018

Primarul Capitalei se delimitează de prefectul Speranţa Cliseru

Recentele declaraţii ale prefectului Capitalei, Speranţa Cliseru, referitoare la emiterea ordinului de intervenţie a jandarmilor în Piaţa Victoriei, în 10 august, au pus-o în încurcătură pe Gabriela Firea, Primarul General al Municipiului Bucureşti.

"În general, nu mă înconjor de oameni care mint şi cu asta am spus tot", a declarat Gabriela Firea, ieri, cu prilejul unei conferinţe de presă, despre susţinerile fostului său consilier, Speranţa Cliseru.

Primarul general a menţionat că nu poate face alte declaraţii, deoarece există o anchetă penală în curs a Parchetului Genral, iar pe perioada cercetării penale orice declaraţie este superfluă. Gabriela Firea a spus: "Cunosc anumite lucruri, dar nu pot să vi le spun. În 10 august, am fost plecată într-o delegaţie în Estonia, la Tallin, şi vă spun că doamna prefect nu m-a informat cu ce se desfăşura la acea dată, pentru că nu aveam nicio calitate ca să primesc aceste informaţii. Prefectul este reprezentantul Guvernului, al prim-ministrului, în teritoriu, nu al Primarului General al Capitalei. Prefectul nu m-a informat, dar am discutat cu domnul viceprimar, care m-a asigurat că este la dispoziţia colegilor din Ministerul din Interne şi din Jandarmerie".

Primarul Capitalei a menţionat că viceprimarul a fost prezent pentru stabilirea unor restricţii de circulaţie în perimetrul în care a avut loc mitingul din 10 august, pentru devierea traseelor mijloacelor de transport în comun şi pentru alte probleme care ţineau strict de administraţia publică locală.

În privinţa acţiunii de evacuare a manifestanţilor efectuată de Jandarmerie, Gabriela Firea a mai spus: "Primarul General nu dă ordine jandarmilor, prefectului, nu spune de unde începe şi când se sfârşeşte acţiunea de evacuare. Primăria Capitalei este a cetăţenilor. Noi suntem cetăţeni, civili, şi nu putem să dăm ordine militarilor de la Ministerul de Interne şi Jandarmerie. A fost o durere pentru mine, în calitate de Primar General, ca să văd aşa ceva în oraşul pe care îl conduc".

Ea a susţinut că a dezamăgit-o profund atitudinea unor persoane care iniţial se declaraseră organizatori ai mitingului din 10 august, pentru ca ulterior să nu mai dorească a fi menţionate în această calitate. Conform primarului general, organizatorii îşi asumă anumite elemente şi ţin legătura cu Ministerul de Interne şi cu Jandarmeria pe toată perioada desfăşurării mitingului. Primarul Capitalei susţine că acest lucru este necesar pentru siguranţa participanţilor la miting, pentru a nu exista conflicte sau alte incidente. Faptul că persoanele respective nu au mai dorit să fie organizatori nu i s-a părut normal primarului general al Capitalei.

Întrebată dacă i se pare firesc ca, în condiţiile noilor declaraţii, Speranţa Cliseru să fie demisă din funcţia de prefect al Capitalei, Gabriela Firea a spus: "Orice prefect este propus şi numit de Guvernul României. Este la latitudinea Guvernului şi primului ministru, după efectuarea unei analize a evenimentelor din 10 august, să dispună dacă menţin sau nu în funcţie prefectul actual. Eu afirm, cu caracter subiectiv, că aleg să lucrez cu persoane oneste şi cu persoane care sunt vârfuri ale administraţiei publice locale. Speranţa Cliseru este un expert în admin-istraţia publică".

Din declaraţia de mai sus a primarului general nu reiese că actualul prefect al Capitalei ar fi un om onest, ci doar un bun funcţionar public. Din această declaraţie şi din aceea referitoare la oamenii oneşti din jurul său, putem reţine că, în urma evenimentelor din 10 august, Gabriela Firea încearcă să se delimiteze de fostul consilier personal, actualul prefect Speranţa Cliseru.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

14 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9761
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5124
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2344
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7993
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.8318

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb