Primarul general al Capitalei, Sorin Oprescu, a declarat astăzi că în 90 la sută din cazuri apa care curge la robinetele bucureştenilor este sigură, relatează HotNews.ro.
Pentru restul de zece la sută, primarul a explicat că de vină sunt ţevile vechi de zeci de ani la care se produc avarii "destul de des". Potrivit edilului şef calitatea apei este verificată de patru staţii de monitorizare. Nici în ţară situaţia nu este roz: potrivit datelor de la Ministerul Mediului, apa din 251 de localităţi este vulnerabilă la poluarea cu nitraţi.
Principala cauză a poluării cu aceste substanţe o reprezintă depozitarea gunoiului de grajd în zone necorespunzătoare.
1. Bucurestiul
(mesaj trimis de Ionel Stefan în data de 17.05.2012, 15:40)
e in avantaj:statia de la Glina e o mare realizare ,pentru a carei finalizare Sorin Oprescu a insistat atat de mult.Dar nu depinde totul de Sorin Oprescu!Cum se spune:Dumnezeu iti da,dar in traista nu-ti baga!
2. sanatate
(mesaj trimis de Paul Grigore în data de 17.05.2012, 18:34)
Eu toata copilaria mi-am petrecut-o la tara la bunici. Imi amintesc si acum cu cata pofta beam apa rece de la fantana. Acum copii de acolo nu mai pot face acelasi lucru, pentru ca sanatatea lor, chiar viata, le poate fi pusa in pericol! Realizarea de la Glina este un prim pas foarte important! Sper ca si urmatoii sa fie tot asa!
3. apa curata
(mesaj trimis de Bianca în data de 17.05.2012, 18:44)
Sunt proaspata mamica si nu imi pot imagina cum ar fi sa nu pot sa ii prepar laptele copilului meu. Locuiesc in Bucuresti si nu am aceasta problema, insa imi imaginez cat de greu le poate fi mamicilor din zonele cu apa poluata!