Primarul din Buzău invită localnicii la un miting duminică

D.F.
Miscellanea / 15 decembrie 2019

Constantin Toma (sursă foto: Facebook)

Constantin Toma (sursă foto: Facebook)

Actualizare - Protestatarii au pancarte cu mesaje prin care îl susţin pe cercetătorul Costel Vânătoru şi prin care cer să se revină asupra deciziei ministrului Agriculturii de a-l demite.

"Banca noastră-i o comoară, nu o condamnaţi să moară!", "Ruşine să vă fie", "Nu ne otrăviţi copiii", sunt doar câteva dintre mesajele pe care le au buzoienii la protestul de susţinere pentru cercetătorul Costel Vânătoru.

În mesajul de deschidere a protestului, primarul Buzăului, Constantin Toma, a atras atenţia că în acest moment doar 5 la sută din legumele şi fructele de pe piaţa românească provin din sămânţă românească iar asta nu face bine sănătăţii poporului.

"Sunt convins ca domnii Iohannis, Orban şi ministrul Agriculturii vor reveni asupra deciziei, pentru că asta nu e o Românie normală. Joi noapte, ca hoţii, l-au demis şi au trimis o un jurist să omoare această idee de salvare a agriculturii romîneşti", a spus Toma.

"Am venit odată la Buzău şi am vorbit cu domnul cercetător Vînătoru. Am aflat atunci că are salariul mai mic mic ca al unui sofer de minister. Mi-a zis: "Nu sunt sărac" şi mi-a arătat doi ciorapi cu seminte de rosii. Mi-a zis-le număr in fiecare seară, le mângâi. Am 2 milioane de seminţe, dar sunt ultimele. Omul acesta trăieşte pentru aceste lucruri, pentru seminţele lui. A dat bani din buzunarul lui mic să aduca seminţe româneşti în ţară. Nu e o chestie de politică ce facem noi aici. Dacă mai avem oameni care simt româneste, nu trebuie să lăsăm să se mai întâmple asa ceva sub nicio formă. Vreţi să mâncaţi mâncare ieftină din cauciuc, din inlocuitori din substituenţi? Vreţi să plătiţi la doctor diferenţa pe care o daţi la o hrană ieftină? Haideţi să salvţm sămânţa românească, patrimonioul genetic făcut cu multă trudă de oameni care şi-au au sacrificat totul pentru a salva sămânţa romanească. Niciun ministru, nici un partid, nu are voie să intre încălţat în aşa ceva. Aici e pasiune, suflet. Fac apel către toţi horticolutorii să iasă în stradă să-şi manifeste sprijinul faţă de Costel Vânătoru", a declarat Adrian Izvoranu, directorul Casei de Comerţ "Unirea".

---

Actualizare - Numărul participanţilor la mitingul organizat la Buzău pentru susţinerea cercetătorului Costel Vânătoru - demis de la conducerea Băncii de Gene pentru legumicultură - a ajuns la 1.000. Cercetătorul nu este prezent la manifestaţie. El spune că nu a cerut un astfel de protest, dar le-a mulţumit susţinătorilor. De asemenea a precizat că cercetătorii nu lucrează pentru partide, nu produ seminţe sau răsaduri pentru partide, ci pentru ţară.

La mitingul de la Buzău la care participă peste 1000 de persoane nu ia parte şi cercetătorul Costel Vânătoru, demis de ministrul Agriculturii, deşi el a lucrat la proiectul privind înfiinţarea acestei instituţii iar prin efoturturile sale s-au aclimatizat şi păstrat circa 10 mii de soiuri de seminţe de plante.

---

Primarul municipiului Buzău, Constantin Toma (PSD), a transmis o invitaţie, cu antetul Primăriei, la un miting care va avea loc, duminică, în centrul oraşului, pentru a-l determina pe ministrul Agriculturii, Adrian Oros, să revină asupra deciziei prin care l-a demis pe cercetătorul Costel Vânătoru de la conducerea Băncii Naţionale de Gene, potrivit News.ro

Constantin Toma a transmis, sâmbătă, o invitaţie cu antetul Primăriei către toate redacţiile prin intermediul cărora doreşte să îi invite pe buzoieni să vină în număr cât mai mare duminică, în centrul municipiului Buzău, pentru a-şi "apăra valorile naţionale şi a stopa abuzul".

"Joi noapte, ca hoţii, Ministrul Agriculturii, domnul Adrian Oros a luat o decizie golănească: demiterea cercetătorului Costel Vânătoru din funcţia de director al Băncii Naţionale de Gene şi înlocuirea acestuia cu un jurist fără nicio legătură cu cercetarea ştiinţifică. Considerăm că această decizie este un atac direct la întreaga comunitate buzoiană şi la sănătatea românilor. VENIŢI CU TOŢII SĂ NE APĂRĂM VALORILE NAŢIONALE! VENIŢI CU TOŢII SĂ STOPĂM ABUZUL!", se arată în invitaţia trimisă de primarul Constantin Toma.

Mitingul va avea loc duminică, de la ora 11.00, în Piaţa Daciei din Buzău.

Directorul Băncii Naţionale de Gene, cercetătorul Costel Vânătoru, a fost demis vineri de Ministrul Agriculturii.

"Este un proiect pentru ţară, un proiect naţional, nu unul politic. Am fost demis. Dumnezeu le aranjeaza cum ştie el. Voi continua să fac Cerectare", a declarat Vânătoru pentru News.ro.

Banca de resurse genetice vegetale este o unitate cu personalitate juridică, în subordinea directă a Ministerului Agriculturii. Sediul băncii de gene va fi construit în Parcul Crâng din Buzău.

Scopul major al băncii de gene de la Buzău este acela de a proteja soiurile româneşti.

Deocamdată, staţiunea are circa 10.000 de seminţe, dar îşi va spori resursele. Soiurile omologate în România vor putea fi recunoscute la nivel european şi internaţional, recunoaştere de care nu au beneficiat până acum.

Cercetătorul Costel Vânătoru, a fost declarat, în luna octombrie, Omul anului 2019 la Buzău, prin votul tuturor consilierilor locali.

Opinia Cititorului ( 4 )

  1. Sunt pentru a analiza pregătirea și realizările profesionale pentru menținerea in funcție fără sa se țină cont de culoarea politica

    1. Faci sondaj de opinie cu aceasta invitare la miting primarule,sa doar îți arăți mușchii?.

      Pai sincer, cred ca da isi face campanie . Ma intreb cand printr un limbaj nu tocmai ortodox incerca sa l inlature pe Tescaru de Compania De apa Buzau si mintea populatia ca va topi preturile la apa era la fel de sincer???

    Toma primarul dictator de opinii si-a aprobat mitingul la care sa se exprime ideile pesediste. Cred ca e un abuz de functie. Daca alea sint ultimele seminte original de Romania pentru rosii atunci de ce fostii prim-ministri pesedisti impreuna cu ministrul agriculturii nu au plantat numai asa ceva ?

    Nu are legatura salvarea pozitiei de director al acestui om cu distrugerea agriculturii propagata de toate guvernele perindate si mai ales in ultimii ani cind PSD a fost la putere. 

    Ce spectacol cu maimute la Buzau !!! Merita felicitari primarul pentru asemenea spectacol. 

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

17 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9738
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4662
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2921
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9047
Gram de aur (XAU)Gram de aur369.6415

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb