Primarul din Dnipro: "Atacurile cu rachete asupra oraşului sunt un act de teroare asupra populaţiei civile"

D.T.
Internaţional / 28 aprilie 2023

Primarul din Dnipro: "Atacurile cu rachete asupra oraşului sunt un act de teroare asupra populaţiei civile"

Primarul oraşului ucrainean Dnipro, Borys Filatov, a catalogat atacurile cu rachete lansate, în această dimineaţă, de armata rusă asupra localităţii sale drept un "act de teroare asupra populaţiei civile", informează Agerpres.

El a declarat, potrivit sursei citate, că în zona lovită nu se află obiective militare.

În urma atacurilor, două persoane, o femeie şi un copil, şi-au pierdut viaţa, iar alte trei persoane au fost rănite, după ce racheta a lovit o casă.

"Acest atac nu are nicio explicaţie raţională. Ţinta sa a fost, din nou, un obiectiv civil privat. Din nou au murit civili. Astfel, nu putem califica acest atac decât ca un act de teroare asupra populaţiei civile. În zona în care a căzut racheta nu se află niciun obiectiv militar sau comercial. Este deja al cincilea sau al şaselea atac cu rachetă asupra unor obiective private", a afirmat Filatov.

Primarul din Dnipro susţine că sistemul de apărare al armatei ucrainene, amplasat pe raza regiunii Dnipropetrovsk, au doborât, în noaptea de joi spre vineri, nu mai puţin de 21 de rachete ruseşti.

"Dnipro este bombardat mai mult decât alte regiuni ale Ucrainei, pentru că se află în apropiere de linia frontului şi se află între trei fronturi: direcţia sudică a atacurilor, direcţia Harkov şi direcţia Donbas. Având în vedere că suntem aproape de linia frontului, le este mai simplu să lanseze atacuri cu rachete asupra noastră, pentru că ceea ce fac ei sunt acte de teroare. Unde pot ajunge, acolo lovesc. Trebuie ca sistemele noastre de apărare antiaeriană să funcţioneze, să fie eficiente şi pot să vă spun că 90% din rachetele ruseşti sunt doborâte. Noaptea trecută ruşii au lansat peste 20 de rachete şi sistemele noastre antiaeriene au doborât 21", a adăugat Borys Filatov.

El a subliniat că nu poate evacua populaţia din localitate, în condiţiile în care oraşul are aproape un milion de locuitori.

"Acesta este războiul şi trebuie să luptăm, nu să ne evacuăm şi să fugim. Este ţara noastră şi noi nu o vom da nimănui. Vom lupta până la victorie", a conchis primarul oraşului Dnipro.

Opinia Cititorului ( 8 )

  1. Din nou Rusia denazifica tinte civile, omoara oameni.

    Slava Putin 

    1. Mai curand sau mai tarziu, moare si putin... poate sinucis cu un cutit in spate!

      Trebuie sa ii vina si lui randul la cate nenorociri a facut! 

      Atât cât este necesar ! ... vorba occidentului ... a lui iohannis, ciucă și aurescu ...

    Teroarea pe care o merită ? ... Să-l pupe pe zelensky și să plece în occident . Ori în moldova și românia ... , polonia și țările baltice ! ...

    Regretabil! Dar nu zice nimic de pace! "Vom lupta pana la victorie", inseamna si mai multi morti! Iar victoria nu va fi, ci mai probabil un razboi nuclear.

    La fel cum si Ucraina, tot azi, a bombardat localitati din partea rusa, la fel cu civili morti si cladiri distruse.

    Atacul asupra civililor trebuie condamnat de ambele parti! 

    1. Civilii ucraineni își merită soarta . Doresc ce nu este al lor . Ascultă de conducătorii lor naziști . Se lasă influențați de propaganda SUA, NATO, șiUE . Au maltratat alături de armata ucraineană populația de etnie rusă din Donbas . Au fost și sunt într-o situație economică, socială, politică și morală precară în care s-au complăcut și încă se mai complac . Se așează ca scuturi umane în față Armatei Federației Ruse pentru a-și apăra mizeria în care trăiesc, fără să lupte împotriva acestei mizerii și să înlăture cauzele reale ale acesteia . Mizerii cauzate de Conducerea Ucrainei, SUA, NATO și UE ! Deci, deocamdată civilii își merită soarta . Și acesta este doar începutul ! ... Treziți-vă ! ...

    E documentat deja de catre jurnalisti idependenti si onesti, chiar din Vest, faptul ca soldatii banderisti se ascund printre civilii ucrainieni, multi dintre ei etnici rusi, pt a-si minimaliza pierderile, dupa modelul teroristilor islamici!

    Ukraineni isi merita soarta.. Sa i multumeasca lui Zelenski si conducerii naziste de la Kiev care au pornit razboiul si il continua …

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb