Prime Transaction: Companiile recent listate au printre cele mai mari creşteri ale veniturilor de la BVB

A.I.
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital / 13 septembrie

Prime Transaction: Companiile recent listate au printre cele mai mari creşteri ale veniturilor de la BVB
  • document ataşat apasă aici pentru a descărca.

    English Version

    "Regula potrivit căreia multiplii de piaţă ai companiilor de creştere sunt mai mari decât media pieţei se aplică în cazul mai multor emitenţi, dintre cei cu creşteri mari de venit", conform echipei Prime

    Topul celor mai mari creşteri ale veniturilor emitenţilor de la Bursa de Valori Bucureşti (BVB) este dominat de companii antreprenoriale listate în ultimii zece ani care, în cele mai multe cazuri, au o politică explicită de expansiune accelerată, conform unui raport al Departamentului de Analiză al Prime Transaction, disponibil în documentul ataşat.

    Potrivit documentului, care ia în calcul evoluţia veniturilor operaţionale ale companiilor din ultimii zece ani (sau după listare în unele cazuri) pentru emitenţii cu creşteri ale veniturilor în cel puţin 75% din cazuri, pe primul loc se află integratorul de soluţii IT&C Bittnet Systems cu o creştere medie anuală de 47,8% (calculată începând cu anul 2018). Urmează dezvoltatorul imobiliar One United Properties, cu o creştere medie anuală a veniturilor de 32,7% şi de prestatorul privat de servicii medicale MedLife, cu 22%. Următoarele poziţii sunt ocupate de producătorul de vinuri Purcari Wineries cu 20,2% şi de operatorul lanţurilor de alimentaţie publică Sphera Franchise Group, a cărei creştere medie anuală a veniturilor a fost de 17,9%.

    "Procentul anilor de creştere este un indicator esenţial pentru a face diferenţa între companiile orientate cu adevărat către creştere şi cele pentru care un context favorabil a dus la o creştere foarte mare a veniturilor în perioada mai recentă", spun cei de la Prime, adăugând că este vorba despre creşteri medii compuse, nu de medii ale creşterilor procentuale anuale.

    Conform documentului, din punct de vedere investiţional, acţiunile de creştere sunt caracterizate prin multipli de piaţă mari, justificaţi de aşteptările ca dimensiunea mai mare a afacerii să aducă un plus de valoare superior altor acţiuni. Mediana pentru întreaga perioadă analizată a raportului Price to Earnings (ce compară preţul pe acţiune la profitul pe acţiune) în cazul Bittnet Systems este de 139, conform Prime, pe următoarele locuri fiind MedLife cu 71 şi TeraPlast cu 39,3. Mediana acţiunii Bursa de Valori Bucureşti este de 24,4, în vreme ce pentru Sphera este de 23,9.

    Raportul Price to Earnings poate fi interpretat ca preţul pe care trebuie să-l plătească un investitor pentru o unitate monetară din profitul unei companii.

    Conform Prime, cei mai importanţi emitenţi de creştere au tendinţa să sacrifice pe de o parte marjele de profit, iar pe de altă parte remunerarea acţionarilor prin dividende, cu scopul de a obţine o cotă de piaţă mai mare într-un timp mai scurt.

    Bittnet Systems şi MedLife nu au distribuit dividende, în vreme ce One United Properties are distribuţii reduse, conform datelor prezentate de Departamentul de Analiză al casei de brokeraj, din documentul ataşat.

    Opinia Cititorului

    Acord

    Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

    Cotaţii Internaţionale

    vezi aici mai multe cotaţii

    Bursa Construcţiilor

    www.constructiibursa.ro

    Comanda carte
    Fix la cos
    transilvaniainvestments.ro
    IBC SOLAR
    danescu.ro
    arsc.ro
    Stiri Locale

    Curs valutar BNR

    12 Sep. 2024
    Euro (EUR)Euro4.9742
    Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5156
    Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2830
    Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8940
    Gram de aur (XAU)Gram de aur365.6995

    convertor valutar

    »=
    ?

    mai multe cotaţii valutare

    Cotaţii Emitenţi BVB
    Cotaţii fonduri mutuale
    Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
    hipo.ro
    citiesoftomorrow.ro
    govnet.ro
    energyexpo.ro
    roenergy.eu
    notorium.ro
    rommedica.ro
    prow.ro
    aiiro.ro
    oaer.ro
    Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
    The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
    BURSA
    BURSA
    Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
    The Kingdom of God on Earth
    Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
    Carte - The crisis solution terminus a quo
    www.agerpres.ro
    www.dreptonline.ro
    www.hipo.ro

    adb