Prime Transaction estimează o valoare intrinsecă de 3,3588 lei pentru acţiunea MedLife

A.I.
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital / 18 decembrie 2023

Prime Transaction estimează o valoare intrinsecă de 3,3588 lei pentru acţiunea MedLife
  • document ataşat apasă aici pentru a descărca.

    English Version

    Valoarea estimată de Prime este cu circa 20% sub preţul actual al acţiunii din piaţă

    Echipa de analiză de la Prime Transaction estimează o valoare intrinsecă pentru acţiunea MedLife (M) de 3,3588 lei, sub preţul curent din piaţă al titlurilor prestatorului de servicii medicale private, după cum reiese din raportul ataşat.

    Conform Prime, activitatea de achiziţii din acest an a MedLife a fost aproape inexistentă, singurele achiziţii noi anunţate între 30 ianuarie şi momentul actual având o cifră de afaceri cumulată de 0,58% din cifra de afaceri a grupului în 2022.

    "Deşi gradul de îndatorare este foarte mare, grupul intenţionează extinderea cu 50 milioane de euro a celei mai importante facilităţi de creditare în perioada următoare", se mai menţioneză în raport.

    Potrivit analiştilor, rezultatul net al ultimelor douăsprezece luni (TTM) a ajuns pe minus, în mare parte din cauza creşterii considerabile a costurilor de finanţare. "Nici pe partea operaţională lucrurile nu merg la fel de bine ca în anii trecuţi, însă în trimestrul al treilea au aparut primele semnale pozitive după mai multe trimestre slabe", se arată în raport.

    Pentru trimestru al treilea al anului, MedLife a raportat o pierdere de 1,2 milioane de lei, faţă de un profit de 11,2 milioane lei în cel de-al treilea trimestru din 2022. Pe primele nouă luni ale anului, grupul a rămas la limită pe profit, în scădere de la 56,8 milioane lei în 2022, până la 3,8 milioane lei în perioada similară a acestui an. Rezultatul net TTM (trailing twelve months - pe ultimele douăsprezece luni) a ajuns la o pierdere de 15,6 milioane lei, fiind tras în jos de pierderea mare din trimestrul al patrulea 2022, conform documentului.

    "Având în vedere evoluţia rezultatului operational în trimestrul al treilea, este posibil ca în ultimul trimestru al acestui an situaţia să se îmbunătăţească şi chiar să vedem un profit net la finalul anului, chiar dacă acesta nu va fi apropiat de nivelul din ultimii ani", se punctează în raport.

    Pentru evaluarea acţiunii MedLife, echipa de la Prime Transaction foloseşte o combinaţie între metoda multiplilor de piaţă şi metoda şi metoda fluxurilor de numerar viitoare. Prin metoda multiplilor de piaţă, analiştii au estimat o valoare intrinsecă de 3,7502 lei, în vreme ce prin metoda fluxurilor de numerar, valoarea intrinsecă estimată a acţiunii M este de 3,6572 lei.

    "Luând în calcul ambele tipuri de evaluare rezultă o valoare medie de 3,3588 lei/acţiune, cu 20,03% mai mică decât preţul de închidere din sedinţa de tranzacţionare din 8 decembrie", se arată în raportul Prime.

    Comparativ cu preţul acţiunii M de vineri, din ultima parte a şedinţei de tranzacţionare, de 4,18 lei, valoarea intrinsecă estimată de echipa de la Prime este cu 19,6% mai mică.

    Raportul Prime Transaction nu reprezintă o recomandare de investiţii. Valoarea estimată nu este un preţ ţintă pe care analiştii se aşteaptă să-l atingă acţiunea emitentului, ci doar o valoare intrinsecă, dependentă de confirmarea ipotezelor detaliate în raport. Raportul reprezintă o informaţie generală şi nu se substituie serviciilor de consultanţă de investiţii, se mai menţionează în document.

    Opinia Cititorului ( 6 )

    1. astia de la Primet,au uitat sa mentioneze si de valoarea intriseca a TRP,care si aia e pe undeva sub 0.3000 lei,dar acolo,probabil domnul goia e la datorie si plateste pe cine trebuie

      1. TRP toata e unitate militara sub acoperire, spre eterna lor rusine, penalii.

        Greu de crezut ca lucreaza macar un singur civil in toata fabrica aia 

        Cum asa?

        ...

        ...

      Deținătorii în Med. Va mulțumesc pentru ziua de azi!

    Cotaţii Internaţionale

    vezi aici mai multe cotaţii

    Bursa Construcţiilor

    www.constructiibursa.ro

    Comanda carte
    danescu.ro
    arsc.ro
    Stiri Locale

    Curs valutar BNR

    16 Aug. 2024
    Euro (EUR)Euro4.9754
    Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
    Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
    Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
    Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

    convertor valutar

    »=
    ?

    mai multe cotaţii valutare

    Cotaţii Emitenţi BVB
    Cotaţii fonduri mutuale
    Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
    hipo.ro
    hipo.ro
    energyexpo.ro
    roenergy.eu
    rommedica.ro
    prow.ro
    aiiro.ro
    oaer.ro
    Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
    The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
    BURSA
    BURSA
    Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
    The Kingdom of God on Earth
    Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
    Carte - The crisis solution terminus a quo
    www.agerpres.ro
    www.dreptonline.ro
    www.hipo.ro

    adb