Primele carduri bancare cu cip din România

Robert Iloviceanu
Ziarul BURSA #Bănci-Asigurări / 8 noiembrie 2005

Primele carduri cu cip pe piaţa bancară românească - ProCredit Visa - sînt disponibile tuturor clienţilor băncii şi pot fi utilizate la orice bancomat care afişează semnul Visa Electron. Datorită tehnologiei cipului aceste carduri au un nivel de securitate foarte ridicat, iar pe lîngă cipul încorporat au şi bandă magnetică pentru a putea fi utilizate în întreaga reţea actuală de acceptare de pe teritoriul ţării.

Funcţiile de siguranţă şi protecţie ale acestui tip de card acţionează eficient împotriva fraudei prin card. Toate datele stocate pe cip sînt greu de copiat sau de contrafăcut. Avantajul tehnologiei cipului constă în faptul ca permite executarea tranzacţiilor fără a lua contact cu banca emitentă. Un astfel de cip poate conţine mai multe aplicaţii: comerţ electronic sigur, programe de fidelitate, cupoane de reduceri, bilete, poliţe de asigurare, acces în condiţii de siguranţă şi date de identificare personală.

Domnul Michael Kowalski, directorul general al ProCredit Bank, a declarat: "Lansînd acest card, ProCredit Bank şi-a demonstrat capacitatea de a se adapta la tehnologiile de vîrf şi de a oferi cel mai înalt nivel de servicii, în conformitate cu serviciile globale, precum şi posibilitatea de a oferi servicii competitive pentru clienţii şi partenerii noştri. Am colaborat excelent cu Visa la acest proiect şi sîntem încîntaţi să lansăm primul card cu cip sub logo-ul Visa, această organizaţie oferind un sprijin consistent băncilor sale membre şi fiind decisă să impulsioneze progresul pieţei".

În prezent sînt folosite peste 160 de milioane de carduri Visa la nivel mondial, iar pînă la sfîrşitul anului se estimează că vor fi peste 170 milioane carduri în întreaga lume.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

27 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9760
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4612
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2832
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9711
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.0804

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb