Primii bani, din fondul de rezervă bugetară, alocaţi pentru sinistraţii din Galaţi

ANA FELEA
Miscellanea / 16 septembrie

Primii bani, din fondul de rezervă bugetară, alocaţi pentru sinistraţii din Galaţi

Consiliul Judeţean Galaţi a alocat primele fonduri pentru familiile afectate de inundaţiile din ultimele zile. În total este vorba despre 936.000 de lei, bani alocaţi din fondul de rezervă bugetară. Suma a fost aprobată sub forma unui prim ajutor de urgenţă în urma unei şedinţe de îndată organizată luni dimineaţa la Consiliul Judeţean Galaţi.

Din această sumă, 36.000 de lei vor ajunge la familiile îndoliate. Fondurile vor fi alocate familiilor din Pechea, Costache Negri, Corod, Slobozia Conachi şi Suhurlui.

"Din păcate, avem 7 decese în urma acestor inundaţii, iar o persoană este încă dispărută. E o dramă profundă ceea ce se întâmplă. Îmi exprim toată compasiunea pentru familiile îndoliate", a declarat Costel Fotea, preşedintele Consiliului Judeţean Galaţi.

De asemenea, pentru colectarea şi incinerarea animalelor moarte, precum şi pentru achiziţionarea de echipamente necesare pentru evacuarea apei şi a nămolului din case (cizme, găleţi, mături, lopeţi şi alte instrumente indispensabile în astfel de situaţii), Consiliul Judeţean a alocat 900.000 de lei.

"Aceasta este o primă sumă pe care am aprobat-o de urgenţă, cu siguranţă vor fi noi şi noi ajutoare financiare acordate localităţilor afectate. Se fac evaluări în teren pentru a se stabili valoarea pagubelor şi a despăgubirilor, în funcţie de care vor fi alocate noi fonduri. Vom continua să monitorizăm situaţia şi să luăm toate măsurile necesare pentru a susţine populaţia. Lucrăm neîncetat pentru a oferi ajutor celor care au nevoie", a declarat Costel Fotea, preşedintele Consiliului Judeţean Galaţi.

În judeţul Galaţi, bilanţul inundaţiilor arată că peste 5500 de gospodării au fost afectate şi peste 300 de oameni au fost evacuaţi.

"Se distribuie apă şi alimente şi se lucrează la evacuarea apei şi a noroiului din casele şi curţile oamenilor. Au ajuns şi primele tiruri cu paturi, saltele, saci de dormit, perne etc, cazarmamentul urmând să fie distribuit de către autorităţile locale. În teren sunt sute de oameni - pompieri, jandarmi, poliţişti, militari. Au fost formate şi echipele pentru evaluarea pagubelor. Prima oară am fost, alături de premierul Marcel Ciolacu, la Slobozia Conachi, acolo unde a fost montata deja şi prima tabără de cazare - cu bucătării, locuri de dormit, toalete şi, în cel mai scurt timp, şi cu punct medical. Locuri de cazare au fost amenajate şi în sala de sport din localitate. De la Slobozia Conachi am plecat către Cuza Vodă şi Pechea. Am ajuns şi la Costache Negri şi Cudalbi. E greu de descris în cuvinte drama oamenilor care în doar câteva ore şi-au vazut casele pline de apă, însă vom face tot posibilul pentru a-i ajuta pe cei loviţi de aceste puternice inundaţii. Numărul localităţilor afectate este mult mai mare şi urmează să ajungem şi în alte zone", anunţa, duminică, pe pagina de Facebook, Costel Fotea.

În urma inundaţiilor şi trei drumuri naţionale - DN 24 D, DN 25 şi DN 26 -, precum şi zece drumuri judeţene au fost afectate. Potrivit Direcţie Regionale de Drumuri şi Poduri Buzău, luni dimineaţă singurul drum închis circulaţiei este DN 25, localitatea Tudor Vladimirescu, judeţul Galaţi.

"Pe un sector de o lungime de aproximativ 30 de metri, adâncimea apei este de peste un metru, iar utilajele sunt pregătite dar nu pot interveni. Şoferii sunt sfătuiţi să nu încerce să traverseze zonele cu acumulări mari de apă", anunţă DRDP Buzău.

Probeleme sunt şi pe DJ 251.

"DJ 251 este blocat între Pechea şi Costache Negri, în zona iazului din zonă.

Infrastructura drumului a fost grav avariată, astfel că traficul în zonă a fost închis. Surparea a afectat drumul pe zeci de metri. Cursele de transport judeţean spre Cotoroaia, Valea Mărului, Cudalbi, Costache Negri şi Călmăţui sunt suspendate.De asemenea, pe traseul Galaţi -Tecuci, 4 autovehicule fac traseu Tecuci - Tudor Vladimirescu, 4 autovehicule Galaţi - Vameş şi 5 autovehicule fac ruta Tecuci -Năneşti- Baldovineşti-Galaţi.Celelalte curse se efectuează, unele dintre ele având pe anumite tronsoane traseul deviat", anunţă Consiliul Judeţean Galaţi.

În judeţ a plouat cu peste 150 de litri pe metru pătrat, adica cât pentru 3 luni într-o singura noapte.

Opinia Cititorului

Acord

Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9743
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4737
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2921
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8990
Gram de aur (XAU)Gram de aur371.8457

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb