Primii buzoieni infectaţi cu Delta, vindecaţi după 17 zile de spitalizare

ANA FELEA
Miscellanea / 24 iulie 2021

Primii buzoieni infectaţi cu Delta, vindecaţi după 17 zile de spitalizare

Deşi sunt îngrijoraţi după apariţia primelor cazuri de infecţie cu noua variantă a virusului SARS-CoV-2, infecţioniştii care i-au tratat pe primii pacienţi infectaţi cu tulpina Delta au veşti bune. Atât bărbatul, în vârstă de 43 de ani, cât şi soţia, în vârstă de 34 de ani şi care este şi însărcinată, au fost negativi la testele COVID făcute pe timpul internării astfel că după 17 zile de la depistarea virusului au fost declaraţi vindecaţi. Totuşi, alte cazuri depistate zilele acestea pun în alertă autorităţile de sănătate publică. Un sportiv din Portugalia a fost pozitiv la testul rapid PCR deşi trecuse prin boală în urmă cu câteva luni, iar după prima vinecare s-a şi vaccinat. În acelaşi timp, la Buzău continuă să se menţine acelaşi ritm de depistarea noilor cazuri, respectiv unu-două cazuri noi la un interval de 24 de ore, în condiţiile în care se fac peste 200 de teste.

Ce simptome au avut pacienţii infectaţi cu Delta

Primul bărbat din Buzău, întors din Marea Britanie, şi depistat în România cu noua tulpina Delta a fost tratat în Secţia de Boli Infecţioase de la Spitalul Judeţean Buzău. După 12 zile de spitalizare şi îngrijire împotriva infecţiei cu ultima variantă virusului SARS-CoV-2 a fost externat. Medicul Bogdan Micu, cel care l-a supravegheat pe toată perioada de internare, spune că boala nu a evoluat agresiv şi că plămânii pacientului nu au fost afectaţi atât de mult încât să-i pună viaţa în pericol.

"Simptomatologia lui a fost febră, tuse, astenie. A avut o evoluţie favorabilă, se externează la 12 zile de la internare, cu o stare generală bună", a explicat dr. Bogdan Micu, şeful Secţie Boli Infecţioase din cadrul Spitalului Judeţean Buzău.

În plus, medicul Bogdan Micu spune că plămânii bărbatului nu au fost afectaţi atât de mult încât să aibă nevoie de îngrijire specială la Terapie Intensivă şi că pleacă acasă complet vindecat după 12 zile de spitalizare în care a primit acelaşi tratament ca şi ceilalţi pacienţi confirmaţi COVID-19, dar cu alte variante ale virusului.

"Afectarea pulmonară a fost sub 10 %, se externează fără sechele . Pacientul nu a avut alte comorbidităţi", a mai explicat dr. Bogdan Micu.

Veşti bune au fost date şi de infecţionistul care a tratat-o pe soţia bărbatului. Femeia însărcinată a fost internată 12 zile la Spitalul de la Râmnicu Sărat. Atât ea cât şi bebeluşul au putut fi externaţi, iar după 17 zile de la depistarea virusului testul COVID a ieşit negativ. Totuşi, cum femeia era însărcinată, medicii nu i-au putut administra nici schema completă de tratament anti COVID, şi nici nu i-au putut face o radiografie pentru a vedea dacă plămânii i-au fost afectaţi.

"Este a 17-a zi de boală, dintre care 11 a fost internată. A fost o formă uşoară de boală. Evoluţia a fost favorabilă. A urmat tratament cu anticoagulant, vitamine şi hepatoprotectoare. Evoluţia sarcinii a fost normală. Nu am putut face ecografie, clinic nu a avut modificări la plămâni", a spus pentru şansanews dr. Georgeta Negoiaş, medic infecţionist la Spitalul de la Râmnicu Sărat.

Bărbat reinfectat şi după boală şi după vaccinare

După ce au respirat uşuraţi după vindecarea rapidă a celor doi buzoieni depistaţi cu tulpina Delta, autorităţile de sănătate publică din Buzău se confruntă cu o altă situaţie mai puţin întâlnită. Este vorba despre un caz de reinfectate la un pacient care a fost şi vaccinat. Este vorba despre un sportiv portughez care a fost bolnav de Covid la finalul anului trecut şi dacă după ce s-a vindecat s-a şi vaccinat.

Bărbatul depistat din nou cu COVID-19 la 9 luni după ce a fost infectat prima dată, jucător al HC Buzău, este asimptomatic, se simte foarte bine şi este în izolare la domiciliu. Pacientul, un handbalist portughez care a semnat recent cu echipa din Buzău, a fost depistat cu infecţie cu coronavirus după ce şi-a efectuat un test rapid, având nevoie de acesta pentru a putea începe antrenamentele.

"La fel ca la prima infecţie, este asimptomatic. A fost descoperit accidental. Împreună cu familia, în urmă cu două săptămâni, a fost în Portugalia. A revenit la Timişoara pentru 3-4 zile, după care a plecat către Buzău, el fiind handbalist şi ajungând să joace la Buzău. Aici, copilul de 7 luni a avut simptomatologie digestivă motiv pentru care s-a prezentat la UPU, i s-a făcut test rapid, fiind pozitiv. Ambii părinţi, vaccinaţi în luna iunie, au fost izolaţi la domiciliu şi permanent am ţinut legătura cu ei. În a patra zi de la depistarea fetiţei, tatăl a decis să- şi facă singur un test rapid pentru a putea începe antrenamentul. Testul a fost pozitiv, am intervenit noi, s-a recoltat PCR, fiind pozitiv şi acesta. Pacientul este cu o stare generală foarte bună, a fost investigat de medicul infecţionist şi este în domiciliu, izolat alături de copilul de 7 luni care şi-a revenit şi este foarte bine", a declarat pentru şansanews.ro, medicul epidemiolog Carmen Scîntei, de la DSP Buzău.

Sportivul portughez a ajuns recent la Buzău, alături de soţia sa şi bebeluşul lor. Iniţial, zilele trecute, copilul lor, în vârstă de 7 luni, a fost confirmat cu coronavirus, motiv pentru care ambii părinţi au intrat în izolare la domiciliu. Ulterior, tatăl copilului a decis să îşi facă un test rapid pentru a putea începe antrenamentele alături de colegii lui. Cum testul a fost pozitiv, a anunţat DSP Buzău, care i-a efectuat un test PCR, rezultatul fiind tot pozitiv. La câteva zile, şi mama bebeluşui a fost testata pozitiv, iar acum autorităţile aşteaptă să vadă cu ce variant a virusului au fost infectaţi în condiţiile în care Portugalia este ţară roşie.

În prezent, sunt internate doar şase persoane în cele două unităţi spitaliceşti, ultimele două cazuri COVID-19 fiind confirmat astăzi de către Direcţia de Sănătate Publică. Este vorba despre doi pacienţi în vârstă de 26 respectiv 55 de ani care au aflat că sunt infectaţi cu noul coronavirus după ce s-au fost testaţi cu test rapid.

În prezent, niciun pat din cele nouă de la Terapie Intensivă nu este ocupat, semn că niciunul dintre bolnavii internaţi cu COVID nu a dezvoltat o formă gravă de boală. Este vorba despre respectiv 4 paturi la Spitalul Judeţean Buzău şi 5 la Spitalul Municipal Râmnicu Sărat.

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. Varianta Delta pare, pe baza datelor medicale stiintifice din UK, o sperietoare. Este o gripa banala.

     

    Politifact a incercat sa evalueze urmatorul mesaj: "The delta variant of the coronavirus “is approximately 19 times less deadly.” 

     

    Ei au concluzionat ca: "Data showing lower death rate for coronavirus delta variant doesn’t mean it’s less dangerous" 

    Adica, sunt de acord ca datele publicate de guvernul UK. 

     

    "The Instagram post includes a portion of Table 2 fr om a June 25 technical report on coronavirus variants by Public Health England, a government agency. The table indicates the case fatality rate is 0.1% for delta, compared with 1.9% for the original alpha variant — or 1/19th the rate. That’s how the post arrives at the conclusion that delta is "19 times less deadly." 

    Public Health England spokesperson James McCreadie told PolitiFact the post "is factually incorrect and manipulates our data." 

     

    Purtatorul de cuvant al Guvernului UK spune ca datele care arata ca variata Delta are o mortalitate de 19 ori mai mica decat varianta Alpha originala a coronavirusului sunt corecte in sine, dar interpretarea lor ar fi o dezinformare si ca varianta Delta nu se poate concluziona ca este mai putin periculoasa. De ce nu se poate concluziona? Este prea devreme..... zice expertul. 

     

    ""Many factors contribute to death, including age, comorbidities and deprivation. It is too early to assess the case fatality ratio compared to other variants," he said." 

     

    Adica, sa tragi semnale de alarma, nu este prea devreme. Sa calculezi ca in martie 2020, o mortalitate aberant de mare de 2% nu este gresit. Dar acum, pe cifrele UK din feb pana in iulie 2021, sa calculezi o mortalitate de 19 ori mai mica, nu este corect. 

    Pana una alta, mor mai multi vaccinati, decat nevaccinati. 

     

    "McCreadie told us on July 5 that as of June 21, 117 people in England had died with the delta variant, including 44 who were unvaccinated"

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
boromir.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
domeniileostrov.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Dec. 2024
Euro (EUR)Euro4.9755
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.7397
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3041
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină6.0232
Gram de aur (XAU)Gram de aur403.6495

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
petreceriperfecte.ro
novaplus.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb