Primul oraş European din România în zona de nord a Bucureştiului

F.A.
Ziarul BURSA #Companii #Imobiliare / 4 septembrie 2007

Cosmopolis este primul oraş European ce se va construi în Bucureşti în următorii 5 ani. Amplasat în zona de nord a Bucureştiului la Ştefăneşti-Tunari, Cosmopolis este un concept rezidenţial destinat celor care vor să trăiască într-un mediu sigur, curat şi plin de verdeaţă, având tot confortul pe care îl oferă orice oraş european.

"În general, oraşele se dezvoltă către zona aeroporturilor, ceea ce s-a întamplat şi în Bucureşti. În plus Ştefăneşti-ul se află în planul de reabilitare şi expansiune de noi sosele şi drumuri, ceea ce va face mult mai uşor accesul în zonă. Cosmopolis se doreşte a fi un loc al armoniei şi al oamenilor civilizaţi şi relaxaţi, spaţios şi verde, liniştit dar viu, cu parcuri, locuri de joacă, magazine, distracţie şi siguranţă, arhitectură modernă, totul cu adevărat european." a declarat Murat Kavurga, CEO Opus Project & Development

Cosmopolis poate fi considerat cel mai mare proiect rezidenţial, având în vedere mărimea precum şi facilităţile moderne pe care le oferă. Dezvoltat în şapte faze de construcţie, cu termen de finalizare în anul 2014, Cosmopolis se va întinde pe o suprafaţă totală de 1.000.000 de mp, dintre care

665,000 mp sunt dedicaţi exclusiv locuinţelor şi 220,000 mp zonei comerciale.

"Cosmopolis, primul oraş european din România, va oferi peste 4 600 de locuinţe, locuri de joacă pentru copii, hotel, spital, mall, săli de cinema, centru de fitness, biserică, şcoală, clădiri de birouri, iar acestea sunt doar câteva dintre componentele care subliniază complexitatea proiectului. În plus, Cosmopolis va asigura comunităţii aproximativ 500 de noi locuri de muncă" a susţinut Murat Kavurga, CEO Opus Project & Development

Prima fază a proiectului a demarat deja în această vară şi se va derula până la sfârşitul anului 2008. Pe un teren de 65,000 mp, se vor construi 565 apartamente, o grădiniţă, o biserică, o cafenea şi o şcoală de echitaţie pentru copii.

"Ceea ce ne-a convins să investim în acest proiect complex este faptul că România îndeplineşte criteriile oricărui investitor străin. România are astăzi o economie stabilă, o politică a investiţiilor sigură şi o piaţă imobiliară foarte atractivă. Un avantaj major l-a constituit şi faptul că România este membră a Uniunii Europene şi structurilor NATO" a afirmat Ahmet Buyukhanli, Presedinte Buyukhanli Group.

Investiţia totala a proiectului se ridică la 700 milioane EUR, dintre care 60 milioane vor fi cheltuite pentru dezvoltarea infrastructurii în zonă. Având în vedere dimensiunile proiectului, Opus a obţinut un împrumut de la Garantibank România, oferind suficiente garanţii pentru sumele necesare. Prin urmare, proiectul nu necesită o finanţare secundară in celelalte faze de implementare.

Duminică, 02 septembrie 2007, în cadrul conferinţei de presă prilejuită de lansarea noului proiect rezidenţial, s-a inaugurat şi primul showroom Cosmopolis (Ştefăneşti -Tunari). Showroom-ul, cu o suprafaţă de 1200 mp, se află amplasat chiar în locul unde a început dezvoltarea primei faze a proiectului şi unde cei interesaţi pot vedea machetele tuturor corpurilor de locuinţe şi un apartament decorat, şi pot obţine informaţii despre proiect.

Cosmopolis este dezvoltat de compania Opus Project & Development, parte a reputatului grup de companii din domeniul construcţiilor, Buyukhanli Group. Prezent încă din 1953 pe piaţa din Turcia, grupul are expertiză în zona proiectelor rezidenţiale, comerciale şi hoteliere din Turcia.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9746
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4657
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3003
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9056
Gram de aur (XAU)Gram de aur368.9924

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb