Primul pas spre mondialul din Rusia!

D.N.
Ziarul BURSA #Sport / 2 septembrie 2016

Primul pas spre mondialul din Rusia!

Echipa naţională de fotbal va debuta duminică seara, la Cluj, în preliminariile pentru turneul final al Campionatului Mondial din Rusia, contra reprezentativei Muntenegrului. Adversarul nu este unul foarte dificil, dar meciul este foarte important având în vedere că este primul al tricolorilor după Euro 2016, un turneu semi-ratat, şi reprezintă şi debutul antrenorului german Cristoph Daum pe banca echipei naţionale. Tocmai de aceea interesul pentru întâlnire este ridicat şi sunt şanse mari ca partida să se dispute cu casa închisă.

Echipa naţională s-a pregătit începând de luni la Centrul Naţional de Fotbal Mogoşoaia, iar mâine dimineaţa va pleca spre Cluj-Napoca, acolo unde va efectua antrenamentul oficial începând cu ora 18,00. Nu doar spectatorii aşteaptă cu mare interes acest meci, ci şi jucătorii, care vor să-l impresioneze pe noul selecţioner. De altfel, Daum a remarcat acest lucru şi chiar a declarat că a fost nevoie să intervină pentru a-i determina pe fotbalişti să fie mai relaxaţi: "Jucătorii de la lot sunt foarte motivaţi şi chiar îşi depăşesc limitele la antrenamente. Dau mai mult decât le cer eu pentru că vor să îmi arate potenţialul lor. Eu ştiu că e vorba despre un nou antrenor şi despre un nou început la echipa naţională, dar uneori trebuie să îi opresc, să reduc intensitatea. Ei au un caracter fantastic, o mentalitate fantastică. E o atmosferă extraordinară, atât la antrenamente, cât şi în discuţiile cu ei(...) Eu sunt sigur că toţi jucătorii prezenţi aici se identifică cu echipa naţională, iar în meciul cu Muntenegru îşi vor forţa limitele pentru a câştiga". Tehnicianul a admis că informaţiile despre adversari sunt destul de puţine, având în vedere că echipa Muntenegrului este în plin proces de schimbare, dar a insistat că în această partidă echipa noastră trebuie să aibă posesia şi iniţiativa: "Nu e uşor să culegi informaţii despre echipa Muntenegrului. Nu prea are rost să analizăm meciul lor cu Turcia pentru că ştim că nu vor folosi aceiaşi jucători. Dar vom găsi informaţii în cele din urmă şi vom pregăti meciul în baza informaţiilor pe care le vom avea. Apoi le vom oferi jucătorilor noştri informaţiile necesare atât despre punctele tari ale adversarilor, cât şi despre cele slabe. Scopul nostru este să ţinem mingea, să o controlăm cât mai mult, iar atunci când o pierdem să o recuperăm cât se poate de repede. În mintea mea îmi doresc să atacam, dar să vedem cât de multe putem pune în practică din aceste lucruri. M-a impresionat dispoziţia jucătorilor de a se schimba în această direcţie. (...) La acest moment cunosc deja şapte sau opt titulari, dar am posturi unde nu am luat o decizie definitivă. Nu-mi place să mă plâng, prefer să rezolv problemele. Chiar dacă va lipsi un jucător important, sunt sigur că cine va intra îşi va face treaba, avem fotbalişti motivaţi".

În timpul antrenamentelor selecţionerul a testat mai multe sisteme de joc, cel mai probabil urmând să opteze pentru un 4-3-3, care poate arăta aşa: Silviu Lung - Cristi Săpunaru, Vlad Chiricheş (Cosmin Moţi), Dragoş Grigore, Steliano Filip - Nicolae Stanciu, Ovidiu Hoban, Alexandru Chipciu - Adi Popa, Florin Andone, Alexandru Maxim. Evitând să facă prea multe comparaţii cu felul în care se desfăşurau şedinţele de pregătire în mandatele lui Piţurcă şi Iordănescu, jucătorii s-au arătat încântaţi de antrenamentele propuse de noul staff tehnic şi de atmosfera creată de germanul Daum.

Primul meci al tricolorilor în preliminariile Campionatului Mondial 2018 va fi condus de o brigadă din Anglia, cu Anthony Taylor, 37 de ani, la centru, ajutat la cele două tuşe de Stuart Burt şi Stephen Child, iar al patrulea official va fi Andre Marriner. Partida România - Muntenegru se dispută duminică, 4 septembrie, de la ora 21:45, pe Cluj Arena.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9746
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4657
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3003
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9056
Gram de aur (XAU)Gram de aur368.9924

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb