Primul program de educaţie antreprenorială pentru liceeni, lansat de un elev din clasa a XI-a, absolvent KEN Academy

A.D.
Miscellanea / 13 decembrie 2024

Sursa foto: Ken Academy/Facebook

Sursa foto: Ken Academy/Facebook

Oliver Lepădatu, un elev pasionat de antreprenoriat, a lansat Young Entrepreneur Generation (YEnG), un program de educaţie antreprenorială dedicat liceenilor care vor să înveţe cum să lanseze propriul start-up, potrivit comunicatului emis redacţiei. Programul este gratuit şi are ca scop dezvoltarea spiritului antreprenorial în rândul tinerilor, oferindu-le instrumentele, cunoştinţele şi mentalitatea necesare pentru succes. YEnG pune accent pe experienţă practică, mentorat, inovaţie, leadership şi abilităţi antreprenoriale, oferind participanţilor provocări şi oportunităţi de networking.

Programul YEnG se adresează elevilor pasionaţi de business şi dezvoltare personală, care doresc să lanseze un start-up şi să înveţe de la antreprenori reali. Structurat în două module a câte 12 sesiuni fiecare, programul oferă participanţilor atât fundamente practice pentru dezvoltarea şi lansarea propriei afaceri, cât şi abilităţi esenţiale pentru viaţa de zi cu zi.

"Misiunea noastră la YEnG este să îi încurajăm pe tineri să îşi transforme ideile în realitate. Elevii de azi sunt liderii de mâine şi suntem încântaţi să vedem un asemenea entuziasm din partea primei noastre grupe de 70 de elevi. Acesta este doar începutul unei frumoase călătorii antreprenoriale, la finalul căreia sperăm să avem cât mai mulţi tineri antreprenori care să-şi transforme visul în realitate, acela de a-şi lansa şi a-şi dezvolta propriul start-up", a declarat Oliver Lepădatu, elev în clasa a XI-a şi iniţiatorul programului YEnG.

Programul YEnG, care a început în noiembrie 2024 şi se va desfăşura până în iunie 2025, este structurat în două module şi a fost deja completat. Participarea este gratuită, iar începând cu jumătatea lunii ianuarie, lista din Modulul 1 va fi reevaluată pentru a completa locurile vacante cu alţi elevi care doresc să participe. Înscrierile pentru Modulul 2, care începe pe 15 martie, vor fi redeschise şi vor fi anunţate pe site-ul oficial şi pe reţelele de socializare.

Elevii au trecut printr-un proces de selecţie care a inclus completarea unui formular şi un interviu pentru a asigura un grup de cursanţi motivaţi şi implicaţi. Sesiunile sunt săptămânale, exclusiv fizice, pentru a încuraja networking-ul şi a implica activ participanţii. Trainerii sunt membri ai echipei KEN Academy şi antreprenori consacraţi, iar sprijinul financiar provine din programul STUP al Banca Transilvania.

Pentru mai multe informaţii şi înscrierea la următoarele sesiuni, elevii pot urmări pagina oficială a programului YEnG pe reţelele de socializare.

Cine este Oliver Lepădatu?

Oliver Lepădatu, pasionat de antreprenoriat încă din clasele primare, a început să-şi construiască drumul în afaceri prin cursurile KEN Academy. Această experienţă i-a deschis apetitul pentru educaţia antreprenorială, iar în timpul liceului a aprofundat studiile prin bootcamp-uri la Columbia University şi Babson University. Aceste studii l-au inspirat să creeze programul YEnG (Young Entrepreneur Generation), care răspunde nevoii liceenilor de a-şi dezvolta abilităţi antreprenoriale esenţiale pentru a lansa propriul start-up. Programul YEnG oferă tinerilor oportunitatea de a învăţa de la mentori cu experienţă, consolidând astfel spiritul antreprenorial al noii generaţii.

Programul KEN Academy se desfăşoară pe parcursul întregului an şcolar, complementând educaţia tradiţională şi având ca scop aprofundarea procesului de învăţare al copilului şi încurajarea autonomiei acestuia în gestionarea propriului parcurs educaţional. Noutatea principală a KEN Academy este abordarea practică a învăţării, bazată pe principiul "learning by doing", care le permite copiilor să aplice cunoştinţele dobândite în contexte reale, conectându-i astfel la nevoile lor şi la aspecte relevante ale vieţii cotidiene.

Comanda carte
fngcimm.ro
danescu.ro
chocoland.ro
arsc.ro
domeniileostrov.ro
leonidas-universitate.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

15 Ian. 2025
Euro (EUR)Euro4.9750
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.8266
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2934
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9005
Gram de aur (XAU)Gram de aur417.1686

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

erfi.ro
greenenergyexpo-romenvirotec.ro
Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
solarenergy-expo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb