PRINTR-O FINANŢARE DE 94 DE MILIOANE DE DOLARI, Compania "Zapp" va acoperi tot teritoriul ţării

Dragoş Rizea
Ziarul BURSA #Companii #Telecomunicaţii / 3 februarie 2005

Compania "Zapp" va beneficia de un pachet de finanţare în valoare de 94 de milioane de dolari. Un împrumut de 40 de milioane de dolari va fi din partea băncilor Bank Austria Creditanstalt/ HVB România şi Raiffeisen Bank România, iar restul de 54 milioane dolari vor fi împrumuturi subordonate din partea Ex-Im Bank SUA (finanţare via Citibank) şi Black Sea Trade Development Bank. Compania Zapp va folosi finanţarea pentru dezvoltarea reţelei prin mărirea ariei de acoperire şi îmbunătăţirea serviciilor pe care le furnizează. Domnul Piermario Di Pietro, CFO Zapp a declarat: "Fi-nanţarea va permite companiei Zapp să-şi susţină singură creşterea, atît în ceea ce priveş-te extinderea reţelei, cît şi în ceea ce priveşte creşterea nu-mă-rului de abonaţi. Obiectivul nostru este de a ajunge în şase luni la o acoperire similară cu nivelul oferit de operatorii GSM de pe piaţă". O altă parte din finanţarea obţinută va fi folosită pentru plata împrumuturilor de care Zapp a beneficiat pentru procurarea de echipamente de la furnizori precum Lucent Technologies.

Acest împrumut reprezintă prima finanţare importantă din lume obţinută de către un operator CDMA450 de la instituţii bancare şi totodată Zapp devine o companie în totalitate finanţată, ceea ce înseamnă că va fi în măsură să-şi finanţeze creş-terea fără bani externi. "Pînă acum am contat pe fonduri din partea acţionarilor sau a furnizorilor de echipamente. Din acest moment, graţie aces-tei finanţări şi a performanţelor noas-tre operaţionale, ne putem atinge obiectivele pe termen lung prin forţe proprii", a mai spus domul Di Pietro. Acţionarul principal al "Zapp" este "Inquam Limited", companie internaţională care are drept obiect de activitate furnizarea de servicii în domeniul reţelelor mobile de comunicaţii. Acţionarii semnificativi ai "Inquam" sînt QUALCOMM, lider pe piaţa produselor şi serviciilor digitale mo-bile bazate pe tehnologia CDMA, şi Omnia Holdings Ltd, fond de investiţii din Orientul Mijlociu.

Cifra de afaceri a companiei Zapp a evoluat de la 14 milioane de dolari în 2002, la 52 de mili-oane de dolari în 2003 şi 93 de milioane de dolari în 2004, an în care compania a trecut pe profit operaţional. De altfel, în ultimul trimestru al anului, Zapp a lansat primul serviciu de comunicaţii mobile în bandă largă la nivel naţional, care permite acces la Internet cu viteze de pînă la 2,4 Mbps, fiind bazat pe tehnologia CDMA2000 1xEV-DO.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb