PRM s-a autocalificat drept singurul partid ferm de opoziţie

Anca Bernovici
Ziarul BURSA #Politică / 1 septembrie 2004

Ieri a fost ziua conferinţelor de presă susţinute de partidele de opoziţie, printre care şi cea a PRM, care a prezentat un bilanţ al activităţilor în cadrul Parlamentului pînă în prezent. De la bun început, liderul PRM, deputatul Bolcaş, a ţinut să califice gruparea politică din care face parte, drept "singurul partid ferm de opoziţie şi cu o adevărată ţinută morală". Din punct de vedere al volumului de activităţi, PRM se prezintă, potrivit materialelor oficiale preluate de la departamentul "Relaţii cu Parlamentul", ca cel mai activ grup parlamentar. Astfel, situaţia pe anul 2001 este de 42 de iniţiative legislative, dintre care două au devenit legi, în 2002, PRM a iniţiat 43 de acţiuni legislative, dintre care trei au devenit legi, în 2003, din cele 20 de proiecte, două au devenit legi. Iar pe anul în curs, situaţia nu s-a finalizat, dar pînă în prezent există spre dezbatere 14 proiecte.

De asemenea, în cadrul aceleiaşi conferinţe, PRM s-a declarat pentru susţinerea majorării, de la 1 octombrie, cu 25% a salariilor cadrelor didactice, considerînd învăţămîntul "o prioritate europeană".

În urma adoptării proiectului de lege pentru finalizarea privatizării unor societăţi comerciale din portofoliul Autorităţii pentru Privatizare şi Administrarea Participaţiilor Statului, aflate în dificultate, liderii PRM consideră că arieratele României vor creşte de la 755 de mii de miliarde de lei la 800 de mii de miliarde de lei. S-a pus aici problema societăţilor "Tutunul Românesc" şi "Rafo Oneşti", care vor fi în continuare scutite de plăţi la bugetul statului. În ceea priveşte ratificarea Scrisorii de înţelegere între România şi Banca Internaţională pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare, privind acordarea unui avans pentru programul "Economia bazată pe cunoaştere", deputaţii PRM consideră proiectul drept o "investiţie ocultă".

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9746
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4657
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3003
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9056
Gram de aur (XAU)Gram de aur368.9924

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb