Problema construcţiei canalului Bîstroe va fi reglementată de miniştrii Mediului din Ucraina şi România

Ziarul BURSA #Companii / 11 noiembrie 2005

Problema construcţiei canalului Bîstroe va fi reglementată în cadrul unei întîlniri programate pentru perioada următoare între miniştrii Mediului din Ucraina şi România, a declarat ieri ministrul ucrainean de externe, Boris Tarasiuk, într-o conferinţă de presă, la finalul întrevederii cu omologul său Mihai-Răzvan Ungureanu. Declaraţia lui Tarasiuk vine după suspendarea de către Ministerul Protecţiei Mediului din Ucraina, pe 19 septembrie, a lucrărilor la proiectul canalului de navigaţie Dunăre-Marea Neagră de pe braţul Bîstroe, în urma protestelor României şi a unor organizaţii ecologiste internaţionale.

În ceea ce priveşte neînţelegerea privind delimitarea platformei maritime în zona Insulei "erpilor, Boris Tarasiuk a afirmat că guvernele celor două ţări au revenit, în afara cauzei deschise la Curtea Internaţională de Justiţie (CIJ) de la Haga, la formatul bilateral de negociere şi dau dovadă de un caracter constructiv în rezolvarea acestei probleme.

Totodată, oficialul ucrainean a precizat că ţara sa va depune anul viitor, conform termenului fixat, la CIJ contramemoriul la documentul justificativ depus de România în iunie anul curent.

Cei doi miniştri au mai convenit asupra simplificării regimului de vize de călătorie pentru cetăţenii romîni şi ucraineni. "Facem tot ce se poate pentru a simplifica regimul de vize, ca să nu mai existe oprelişti birocratice şi să avem frontiere care să permită circulaţia liberă, adevărate frontiere europene. Respectăm principiile statutului nostru de viitoare ţară membră UE dar urmărim şi interesele naţionale", a subliniat Mihai-Răzvan Ungureanu. El a precizat că un proiect similar de simplificare a regimului de vize se preconizează şi pentru cetăţenii Republicii Moldova. De asemenea, cei doi responsabili au convenit asupra reinventarierii cadrului juridic bilateral, au semnat planul de consultări pentru anul 2006 între Ministerele de Externe român şi ucrainean şi au convenit asupra detaliilor vizitei ce va fi efectuată la Kiev, pe 2 decembrie, de către preşedintele Traian Băsescu. Miniştrii Tarasiuk şi Ungureanu au condus şi lucrările comisiei mixte interguvernamentale pe probleme economice şi agricole.

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb