Procesatorul de carne Elit Cugir a intrat în insolvenţă

Ziarul BURSA #Companii #Insolvenţa / 18 septembrie 2014

Procesatorul de carne Elit Cugir (judeţul Alba), unul dintre cei mai mari jucători din această industrie, cu afaceri de 72 milioane de euro anul trecut, a intrat în insolvenţă, potrivit unei decizii dată săptămâna trecută de Tribunalul Alba, informează Mediafax .

Procedura de insolvenţă a fost declanşată la solicitarea companiei.

Elit Cugir este deţinută de antreprenorul Dorin Mateiu şi a obţinut anul trecut un profit de 12 milioane de lei (2,7 milioane de euro), în scădere faţă de 2012 (14 milioane de lei, respectiv 3,1 milioane de euro).

Cifra de afaceri a companiei a scăzut de asemenea în 2013 faţă de 2012, de la 343 milioane de lei (77 milioane de euro) la 317 milioane de lei (72 milioane de euro).

Elit Cugir avea la sfârşitul anului trecut, potrivit datelor publicate de Ministerul Finanţelor, 1.082 angajaţi, faţă de 1.096 în 2012.

Pe de altă parte, datoriile procesatorului de carne totalizau 42 milioane de lei, în scădere faţă de 2012, în timp ce compania avea de încasat creanţe de 48,2 milioane de lei, arată datele Ministerului Finanţelor.

Reprezentanţii companiei nu au putut fi contactaţi pentru a explica motivele intrării în insolvenţă.

La sfârşitul anului 2013, divizia de retail a grupului Elit, lanţul de magazine Alba Market, a intrat în insolvenţă la cererea creditorilor după circa doi ani de la deschiderea primei unităţi. Omul de afaceri din spatele brandului Elit este implicat pe lângă industria cărnii şi în imobiliare (are o participaţie de 40% în Mall Alba) sau în piaţa hotelieră.

Mai mult, la Tribunalul Alba, la data admiterii cererii de insolvenţă a Elit Cugir, a fost înregistrată o solicitare şi din partea firmei Mercado, parte a aceluiaşi grup, specializată în comercializarea de carne congelată şi refrigerată. Firma a avut în 2013 afaceri de 76 milioane de lei (17 milioane de euro) şi un profit de 3,5 milioane de lei. Datoriile totalizau 3,7 milioane de lei.

În 2013, Mateiu a anunţat că a renunţat la construirea unei fabrici de pateuri şi conserve din carne în oraşul Alba Iulia, pe fondul condiţiilor incerte de piaţă şi al consumului redus.

Elit Cugir deţine două fabrici, abator şi ferme, precum şi depozite în mai multe oraşe din ţară şi o reţea de distribuţie, şi concurează pe piaţa procesării de carne cu firme precum Caroli, CrisTim, Unicarm, Agricola Bacău, Angst, Fox, Transavia sau Aldis.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9746
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4657
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3003
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9056
Gram de aur (XAU)Gram de aur368.9924

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb